29 Δεκεμβρίου 2010

00:55
( Πατήστε πάνω στη φωτό για μεγέθυνση)

Η Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ – Seoul Metropolitan Government (SMG), ισχυρίζεται πως είναι η πρώτη στον κόσμο που θα χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά αστικά λεωφορεία για μια εμπορική διαδρομή.Προηγουμένως τέτοια ηλεκτρικά οχήματα χρησιμοποιούνταν για δοκιμές ή στην περίπτωση της Expo 2010 στην Σανγκάη, για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες.

Τα λεωφορεία μπήκαν σε υπηρεσία στις 21 του Δεκέμβρη μετά από ένα σχέδιο ανάπτυξης που κράτησε 18 μήνες και εκτελέστηκε σε συνεργασία με την Hyundai Heavy Industries και την Hankuk Fiber.


Τα ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κάνουν την κυκλική διαδρομή Mt. Namsan έχουν μήκος 11.05 μέτρα και αυτονομία 83 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Το πακέτο μπαταριών ιόντων-λιθίου φορτίζεται σε 30 λεπτά και έχει τελική ταχύτητα 100χλμ/ώρα. Υπάρχει και σύστημα ανάκτησης της ενέργειας από το φρενάρισμα.

Το σκάφος είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά με βάση τον άνθρακα χωρίς σιδερένια στοιχεία αφού, προφανώς, είναι απαραίτητη η μείωση του βάρους ενώ υπάρχει πλήρης πρόνοια για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Συνολικά σχεδιάζεται να αντικατασταθούν και τα 14 συμβατικά λεωφορεία της διαδρομής με ηλεκτρικά ενώ στο συνολικό σχέδιο είναι η κατασκευή δύο φορτιστών μέχρι τον Μάρτιο του 2011 ώστε να υπάρχουν συνολικά 4.

Η Μητροπολιτική Διεύθυνση SMG θέλει να φτάσει στην ιδέα “Green-Car, Smart City,” και να υπάρχουν συνολικά 120,000 ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2020.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.