7 Δεκεμβρίου 2010

22:08


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Η δημοτική κίνηση στο Δήμο Αθηναίων «Ανοιχτή Πόλη» συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες και στην απεργία που οργανώνουν αύριο 8/12/2010 τα σωματεία ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, Μετρό, ΤΡΑΜ και Προαστιακού.

Οι προωθούμενες από την κυβέρνηση παρεμβάσεις , με την κατάργηση σε πρώτη φάση εργασιακών δικαιωμάτων, με απολύσεις, μείωση των δρομολογίων και αύξηση του εισιτηρίου, αποτελούν τα πρώτα στάδια διάλυσης και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών, οι οποίες εξυπηρετούν μαζικά τους πολίτες.

Η «Ανοιχτή Πόλη» υποστηρίζει τον εξορθολογισμό και την ανάπτυξη του δημόσιου μαζικού μεταφορικού δικτύου καθώς και μέτρα ενίσχυσης της χρήσης του - σήμερα από τις 9 εκατ. μετακινήσεις μόνο 3 εκατ. γίνονται με Μ.Μ.Μ. - ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και να αποφορτιστεί ο δημόσιος χώρος της πόλης από τη δυναστεία των ΙΧ αυτοκινήτων.

Διεκδικούμε :

• Ενιαίο και δημόσιο φορέα αστικών συγκοινωνιών.
• Δραστική αύξηση της κρατικής επιδότησης, η οποία έχει περικοπεί κατά τα 4/5 τα τελευταία χρόνια, ώστε οι δημόσιες συγκοινωνίες να επιτελούν τον κοινωνικό τους ρόλο.
• Κάλυψη των κενών θέσεων, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
• Επανασχεδιασμό και επέκταση του δικτύου, αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, όπου χρειάζεται, και επαρκή νυχτερινά δρομολόγια.
• Σταδιακή αντικατάσταση των συμβατικών κινητήρων με κινητήρες που χρησιμοποιούν ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον ( υδρογόνο , ηλιακή ενέργεια).
• Επέκταση των μέσων σταθερής τροχιάς ώστε να καλύπτουν το σύνολο της Αττικής


Παράλληλα διεκδικούμε τη δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου ποδηλατοδρόμων και την ενίσχυση των πεζών διαδρομών με δίκτυα πεζοδρόμων και πράσινων χώρων.
Ένα μέρος της χρηματοδότησης του προγράμματος ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών στην Αττική μπορεί να προκύψει από την κατάργηση επιζήμιων αυτοκινητοδρόμων, όπως αυτοί που προγραμματίζονται στην Υμηττό και ενισχύουν την ιδιωτική αυτοκίνηση.



Ανοιχτή Πόλη
Παλαιολόγου 8-10, Αθήνα, 104 38 , τηλ: 210 5202373-5, φαξ: 210 5203268,

www.anoihtipoli.gr


email: syntonistiko@gmail.com , anoihtipoli@ anoihtipoli.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.