29 Δεκεμβρίου 2010

00:21
Αδικαιολόγητες είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολίασε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Δημήτρης Ρέππας...

Οι απεργίες προκηρύσσονται «εν ονόματι ενός ανεξήγητου φόβου», είπε ο υπουργός, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιακών φορέων και το δικαίωμα στην εργασία του συνόλου των υπαλλήλων, άλλα -όπως είπε- «πρέπει να εξασφαλίσουμε και την βιωσιμότητα των συγκοινωνιακών φορέων».

Το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών προβλέπει, μεταξύ των άλλων, τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού φορέα με όρια αναφοράς την Αττική και τη συγχώνευσή των σημερινών συγκοινωνιακών φορέων σε δύο (από πέντε) εταιρείες: μία για τα μέσα οδικής μεταφοράς και μία για τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Όπως τόνισε ο κ. Ρέππας η αναδιάρθρωση κρίθηκε αναγκαία για λόγους επιχειρησιακούς και βελτίωσης της ποιότητας των προσφερομένων υπηρεσιών στους πολίτες. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και θα συζητήσει, ενόψει αυτής της πρωτοβουλίας, με τους εργαζόμενους το σχέδιο, όταν καταλήξει στην τελική πρότασή της, η οποία και θα λάβει την μορφή του κατάλληλου σχεδίου νόμου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, τον Ιανουάριο.

Ο υπουργός Μεταφορών χαρακτήρισε αδιανόητο να καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες τα τεράστια ελλείμματα -λόγω κακοδιαχείρησης, κακού σχεδιασμού, αδικαιολόγητου υψηλού λειτουργικού κόστους- που παρουσιάζουν οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει, πρέπει να γίνει ένας εξορθολογισμός, ώστε στο τέλος του 2011 οι οργανισμοί αυτοί, οι οποίοι θα συνεχίζουν να επιδοτούνται σε ένα λογικό ποσοστό όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, δεν θα παρουσιάζουν ελλείμματα σε αυτά τα μεγέθη, όπως τα τελευταία χρόνια.

Πρέπει να υπαγάγουμε τα κλαδικά και τα συντεχνιακά στα συνολικά, τα κοινωνικά και τα δημόσια συμφέροντα», τόνισε ο υπουργός και κάλεσε τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, να στοιχηθούν για να πετύχει αυτό το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης και της ανάπτυξης τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.