5 Νοεμβρίου 2010

11:09
2
Συνδέεται το ύψος των μισθών των υπαλλήλων αλλά και των διευθυντικών στελεχών με την απόδοση της εταιρείας.

Μαρία Μόσχου

Πριν από το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και αναδιάρθρωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής, το οποίο θα συνδέσει το ύψος των μισθών των υπαλλήλων αλλά και των διευθυντικών στελεχών με την απόδοση της εταιρείας που παράγει συγκοινωνιακό έργο.

Όπως αποκάλυψε χθες μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Χ. Τσιόκας, το νέο οργανόγραμμα των αστικών συγκοινωνιών με συσσωρευμένες ζημιές πάνω από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των συγκοινωνιακών φορέων και θα συνδέεται με bonus και malus.

Αποδόσεις

Οι αποδόσεις ακόμα και των διοικητών θα συνδεθούν με αυτό το bonus και malus. «Δεν μπορεί, να μην πηγαίνει καλά ο οργανισμός και ο διοικητής να παίρνει τον ίδιο μισθό. Πώς θα υποστεί τη συνέπεια και την επίπτωση, που θα έχει κλιμάκωση», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόκας.

Ο σύγχρονος νόμος θα προβλέπει ότι αν ο φορέας έχει θετική απόδοση, έσοδα, λειτουργικότητα και ποιότητα, τότε εργαζόμενοι και διοικήσεις θα ανταμειφθούν.

«Ο διοικητής, ο οποίος θα είναι τεχνοκράτης, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν πάει εκεί χωρίς στόχους», υποστήριξε.

Το ετήσιο έλλειμμα των συγκοινωνιακών φορέων μαζί με τα τοκοχρεολύσια, φτάνουν τα 700 εκατ. ευρώ, και όπως ανέφερε ο κ. Τσιόκας, η μισθοδοσία συμβάλλει σ' αυτό το έλλειμμα με ποσοστό πάνω από 74%.

Η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει από τις αρχές του 2011 αυξήσεις στα εισιτήρια από το 1 ευρώ που είναι σήμερα στο 1,20 ευρώ.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. My partner and I really enjoyed reading this blog post, I was just itching to know do you trade featured posts? I am always trying to find someone to make trades with and merely thought I would ask.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.