4 Νοεμβρίου 2010

00:54
Η συγκέντρωση του Συλλόγου μας ήταν πολύ αξιόλογη και έγινε σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα 1.100 ατόμων, ενώ πολλοί έμειναν όρθιοι παρακολουθώντας με αγωνία όσα συνέβαιναν.

Υπήρχε σημαντική ένταση όπως ήταν φυσικό και δεν έλειψαν οι αντεγκλήσεις.

Το βασικό συμπέρασμα ήταν πως η κυβέρνηση προσπαθεί να μας ξεφορτωθεί δια του νόμου αφού υπάρχει πλήρης ακινησία μετά την ψήφισή του και δεν γίνεται καμιά προσπάθεια για την εύρεση αναδόχου.

Έτσι με πρωτοβουλία του Συλλόγου θα υποβληθούν αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, θα διευρυνθεί το ήδη υπάρχον κατηγορητήριο εναντίον του Ψωμιάδη, θα ζητηθεί παράσταση πολιτικής αγωγής έτσι ώστε να έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία της υπόθεσης όπως θα εξελίσσεται, θα ασκηθούν διώξεις κατά των συνυπεύθυνων πολιτικών κατά την πρόσφατη περίοδο (Αλογοσκούφη, Παπαθανασίου και Σαχινίδη) και τέλος θα κατατεθούν αγωγές από τους διαμεσολαβούντες κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την καταστροφή της επαγγελματικής τους υπόστασης.

Οι αγωγές θα μπορούν να γίνονται είτε μέσω των νομικών συμβούλων του Συλλόγου είτε μέσω των νομικών του κάθε ζημιωθέντα ξεχωριστά. Αυτό που μας ενδιαφέρει όμως είναι να γνωρίζουμε τον συνολικό αριθμό των αγωγών που θα κατατεθούν έτσι ώστε να ζητήσουμε άμεση προτεραιοποίηση από τους φορείς της Δικαιοσύνης και να έχουμε άμεση εκδίκαση των υποθέσεών μας.

Οποιαδήποτε αγωγή κατατεθεί θα μπορεί φυσικά να ανακληθεί αν ικανοποιηθούμε στην πορεία.

Οι διαδικασίες οργανώνονται ήδη από χθες και πάρα πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν , πιθανότατα, με συνέντευξη τύπου.

Ο κύριος Παντελίδης ενημέρωσε τους ζημιωθέντες για τον ρόλο που επιτελεί σαν επόπτης εκκαθάρισης και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με εξειδικευμένα θέματα κάθε τύπου συμβολαίων. Φυσικά δεν μπορούν αυτά τα θέματα να αναλυθούν από αυτόν τον χώρο. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός αφορά τα Unit Linked προϊόντα (Bond, Plus, Δημιουργίας Κεφαλαίου, Global) για το αν θα ισχύσει η εγγύηση ή όχι. Φυσικά για εμάς δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα και νομίζουμε ότι δεν θα τολμήσει κανείς να το αγγίξει.

Η συγκέντρωσή μας σηματοδότησε την αρχή μιας νέας μορφής έκφρασης του αγώνα. Η μέχρι τώρα προσπάθεια πολιτικής επίλυσης του προβλήματος έφτασε στα όριά της. Αν και πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η άμεση πολιτική επίλυση του ζητήματος, εντούτοις δεν μπορούμε παρά να είμαστε απόλυτα επιφυλακτικοί για τις προθέσεις τους. Έτσι προτείνουμε την άμεση προσφυγή στην δικαιοσύνη μέσω των διαδικασιών που προετοιμάζουμε.

Η πορεία στην Βουλή ήταν καλή και αναδείχθηκε πολύ αξιοπρεπώς από τον ΣΚΑΪ.

Να αναμένετε πολύ σύντομα ανακοινώσεις για την συνέχιση των κινητοποιήσεών μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.