3 Νοεμβρίου 2010

09:07
1
Τι κι αν η χώρα βρίσκεται σε επιτήρηση από το ΔΝΤ οι βουλευτές ψήφισαν τον προϋπολογισμό της Βουλής κρατώντας φυσικά τα επιδόματα που παίρνουν, προκαλώντας έτσι όλους τους πολίτες που βλέπουν τον μισθό τους να μειώνεται μέρα με την μέρα.

Υπερψηφίστηκε χθες βράδυ από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2011. Αν και περικόπτει κατά 1.600 ευρώ τη βουλευτική αποζημίωση, διατηρεί τα επιδόματα που την αυξάνουν στα 6.500 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Η προκλητική αυτή στάση των βουλευτών προκαλεί τους πολίτες που κάθε μέρα ακούνε για περικοπές σε συντάξεις και μισθούς στα λιγοστά ευρώ που ήδη παίρνουν ενώ οι βουλευτές συνεχίζουν να παίρνουν τους παχυλούς μισθούς τους.


Νωρίτερα ο Αντώνης Σκυλάκος από το ΚΚΕ και ο ανεξάρτητος Θανάσης Λεβέντης πρότειναν περικοπή της αποζημίωσης για τη συμμετοχή βουλευτών στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Την ίδια ώρα, αντιδράσεις προκαλεί το κόστος λειτουργίας του καναλιού της Βουλής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το κόστος ανήλθε το 2009 σε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Επισήμως στο σταθμό εργάζονται 12 δημοσιογράφοι, αν και η αγορά γνωρίζει ότι απασχολούνται πολύ περισσότεροι.

Κι όλα αυτά, για τον έβδομο κρατικό τηλεοπτικό σταθμό, που μετά βίας ξεπερνά τη μισή μονάδα στις μετρήσεις τηλεθέασης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος υπογράμμιζε την ανάγκη συγχώνευσης των τηλεοπτικών σταθμών που λειτουργούν επιβαρύνοντας τα κρατικά έξοδα.

Πηγή: Newsit.gr

1 σχόλια:

  1. ενας ακόμα λόγος να μαυριστούν στις εκλογές. μέχρι και πολυτελές διαμέρισμα προσφέρει στην τρόϊκα ο εκ δεξιών του θατσερικού πασοκ υπεύθυνος (οπως τον λέει καί ο πρωθυπουργός καρατζαφέρης).....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.