9 Νοεμβρίου 2010

10:34
1
Τα προβλήματα που συναντά καθημερινά ο οδηγός από ανενημέρωτους επιβάτες, για το τι επιτρέπετε και τι όχι στα Μ.Μ.Μ. είναι πάρα μα πάρα πολλά...
Ψάχνοντας λοιπόν την ιστοσελίδα των ΗΛΠΑΠ είδα αυτήν την εικόνα (αφίσα?) και σκέφτηκα ότι θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα ενημέρωσης του επιβατικού κοινού, καθώς περιγράφει με εικόνες και με λέξεις το τι επιτρέπετε και τι όχι(βασισμένο στον Χάρτη Υποχρεώσεων προς τον Καταναλωτή).
Βέβαια για να βοηθήσει αυτή η ιδέα στην ενημέρωση του επιβατικού κοινού θα πρέπει κατά την γνώμη μου να γίνουν κάποιες μικρό αλλαγές, όπως το κείμενο να υπάρχει και στα Αγγλικά, το μέγεθος τις αφίσας να είναι μεγάλο και η τοποθέτηση της να γίνει σε όλα τα οχήματα(τρόλεϊ) σε εμφανή σημείο όπου θα έχουν οπτική επαφή όλοι σχεδόν οι επιβάτες π.χ. πίσω από την καμπίνα του οδηγού και ψηλά.


ΥΓ. Τόσα λεφτά έχουν ξοδευτεί τα προηγούμενα χρόνια για να τυπωθούν ανούσια πράγματα(βλέπε εφημερίδα Διαδρομές) και τόνους χαρτιού πεταμένο, καιρός είναι να ξοδευτούν και ελάχιστα για την πραγματική ενημέρωση των επιβατών , έτσι ώστε να γίνει "κάπως" πιο εύκολο και το έργο των εργαζομένων.
Το προσχέδιο υπάρχει...(ομολογουμένως καλά κριμένο) η τύπωση και η τοποθέτηση απομένει.

1 σχόλια:

  1. Καλη η ιδεα σου Μαεστρο, αλλα επειδη ο επιβατης ειναι στον "κοσμο" του και το μονο που τον ενδιαφερει ειναι να παει στη δουλεια του, θα προτεινα κατι αλλο.
    Υπαρχουν (υποτιθεται) τοποθετημενα στα οχηματα (σε καποια δηλαδη) ραδιο-cd, θα μπορουσαν λοιπον να παιξουν ηχητικο μηνυμα και να ενημερωθει καλυτερα ο επιβατης, για τις υποχρεωσεις και τα δικαιωματα του, ωστε να μην ξεσπαει συνεχεια στον οδηγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.