26 Νοεμβρίου 2010

17:28
Εκτός από τις συγχωνεύσεις συνολικά σε δύο επιχειρήσεις προβλέπονται και μετατάξεις προσωπικού.

Σε δύο εβδομάδες αναμένεται να είναι έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ, ενώ πριν από το τέλος του έτους θα γίνει και η επιλογή των συμβούλων για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν, σύμφωνα με παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών, οι υπουργοί Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, κατά τη συνάντησή τους, σήμερα το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, συζήτηση υπήρξε, επίσης, και για την πορεία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ΟΣΕ.

Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών για τις αστικές συγκοινωνίες, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συγχώνευση των επιχειρήσεων από πέντε σε δύο και τις μετατάξεις του προσωπικού.

Για τα 33 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, στα οποία το Δημόσιο ελέγχει το 100%, χωρίς όμως εταιρική δομή, το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών προβλέπει συμβάσεις παραχώρησης των δικαιωμάτων διαχείρισης επιμέρους ή ομάδων αεροδρομίων, ενώ συζητείται και η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.