21 Οκτωβρίου 2010

11:03
ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

........ Αρον άρον στα ΚΤΕΟ θα πρέπει να προσέλθουν περίπου 2,7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία κυκλοφορούν χωρίς πιστοποιητικό τεχνικού ελέγχου, καθώς στο εξής δεν θα μπορούν να τα ασφαλίζουν.

Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο για την οδική ασφάλεια, το οποίο συνδέει άμεσα την έκδοση ασφαλιστηρίου για το όχημα με το Δελτίο ελέγχου ΚΤΕΟ. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα υποχρεούνται να επιδεικνύουν ασφαλιστήριο προκειμένου να το περάσουν από ΚΤΕΟ και αντίστροφα να επιδεικνύουν το δελτίο τεχνικού ελέγχου, προκειμένου να το ασφαλίσουν.

Σημειώνεται ότι δελτίο ΚΤΕΟ πρέπει να διαθέτουν όλα τα οχήματα μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την πρώτη έκδοση της άδειας κυκλοφορίας τους. Το δελτίο ανανεώνεται ανά διετία.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζεται επίσης η Κάρτα Ελέγχου Θορύβου για τα περίπου 1,4 εκατ. κυκλοφορούντα δίκυκλα και τρίκυκλα. Το τέλος για την έκδοσή της δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά ενδέχεται να είναι μηδενικό για την πρώτη χρονιά. Ωστόσο το πρόστιμο για εντοπισμό δικυκλιστή χωρίς ΚΕΘ ορίστηκε στα 150 ευρώ.

Βάσει του υπό ψήφιση νομοσχεδίου, μειώνεται και το πρόστιμο των 400 ευρώ για τη μη έγκαιρη προσέλευση σε ΚΤΕΟ, καθώς πλέον ορίζεται ότι αν ο οδηγός εντός δεκαημέρου προσκομίσει δελτίο τεχνικού ελέγχου, θα καταβάλλει το 1/8 του προστίμου, δηλαδή 50 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.