12 Οκτωβρίου 2010

01:02
Σε κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, τον ΟΤΕ και τα ΕΛΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των Οργανισμών και τις περικοπές στα εργασιακά δικαιώματα και τις απολαβές.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου ημέρα συζήτησης του σχεδίου νόμου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς και σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες, οι ημερομηνίες των οποίων θα καθοριστούν αργότερα.

Η ΠΟΣ απορρίπτει ολοκληρωτικά το σχέδιο νόμου και καταγγέλλει ότι καταργεί και ιδιωτικοποιεί μεγάλο μέρος του δικτύου και των σημερινών δραστηριοτήτων, ιδιωτικοποιεί την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, εκποιεί την ακίνητη περιουσία και καταργεί τις Σ.Σ.Ε., το μισθολόγιο και τους κανονισμούς εργασίας. Επίσης υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση ότι τροφοδοτεί, «με κατασκευασμένα ψέματα την κοινωνία, συκοφαντώντας το σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς».

Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΜΕ-ΟΤΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 3ωρη παναττική στάση εργασίας στον ΟΤΕ από 13.00 – 16.00 την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και σε 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις που το εύρος, την έκταση και τις ημερομηνίες θα καθορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή, ανάλογα με τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων αλλά και τις κινητοποιήσεις για ευρύτερα ζητήματα, που αφορούν τις εξελίξεις στα εργασιακά-ασφαλιστικά αλλά και φορολογικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Σε αναταραχή βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ μετά την γνωστοποίηση από την Κυβέρνηση, της πρόθεσης ιδιωτικοποίησης των ταχυδρομείων. «Ας αντιληφθούν επιτέλους στην Κυβέρνηση, ότι η ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων είναι επιλογή αυτοκτονίας, γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα, το κλείσιμο των Ταχυδρομείων και των αγροτικών δρομολογίων σε όλη την Επικράτεια και κυρίως στα νησιά στις ορεινές και στις απομακρυσμένες περιοχές και στην αγροτική ζώνη της χώρας», τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι.

ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.