25 Οκτωβρίου 2010

14:19
Ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο η συζήτηση για το σχέδιο νόμου του ΟΣΕ .

Ένα νόμο ο οποίος υπόσχεται την {{αναδιάρθρωση }} του ΟΣΕ αλλά σαν ουσία έχει τη {{ ίδια γεύση }}.

Σαφώς η κυβέρνηση έπρεπε να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Ε.Ε. αλλά εφαρμόζει από τις αποφάσεις της Ε.Ε. μόνο ότι την συμφέρει και κατά περίπτωση .

Το λυπηρό στην ιστορία αυτή δεν είναι το τι κάνει η κυβέρνηση . Αλλά ότι δεν έχει απέναντι της ένα σωματείο - συνδικαλιστές να τους {{ κράξουν κανονικά }} . Θα μου πείτε τι λέω τώρα αφού και αυτοί είναι μέρος του {{ παιχνιδιού }}.

Η γνώμη μου για αυτό το νόμο δεν είναι η καλύτερη .

Δεν φέρω καμία αντίρρηση για τον διαχωρισμό των εταιριών -τις σαφείς λειτουργίες αυτών - μέχρι και την πιστοποίηση των διπλωμάτων των μηχανοδηγών -όλα αυτά έχουν αποφασιστεί στην Ε.Ε . και ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ .

Διαφωνώ όμως με τα επιμέρους προβλήματα που δημιουργήθηκαν από όλα αυτά και τις λύσεις που δόθηκαν . Λύσεις οι οποίες είναι μεσοβέζικες και πολύ θολές ως προς τον σκοπό και την χρησιμότητα τους .

Θα αναφερθώ επιγραμματικά σε ΕΝΑ μόνο από αυτά τα {{ προβλήματα }} : Συγχώνευση - Απορρόφηση Εταιριών . Εάν διαβάσετε τις αποφάσεις που έχουν παρθεί στην Ε.Ε . και τι προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση με τον παρόν νόμο θα γελάσετε . Μέρος αυτού του {{ προβλήματος }} αποτυπώνεται στην έκθεση της διεύθυνσης επιστημονικών μελετών της βουλής και μπορείτε να το διαβάσετε προσεκτικά ΕΔΩ

Αυτά τα λίγα είχα να πω - αηδιασμένος πρωτίστως από την τακτική των συνδικαλιστών οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι και μια κυβέρνηση να κάνει ότι θέλει και όπως το θέλει γιατί ξέρει ότι παίζει χωρίς κανένα αντίπαλο .

Υ.Γ. Αφού η κυβέρνηση έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες γιατί δεν το δίνει στην δημοσιότητα ώστε να προετοιμαστούμε και να μπορούμε να ετοιμάσουμε τα επιχειρήματα μας . Ένα χρόνο το μαγειρεύει το υπουργείο . Εμείς γιατί να θέλουμε μόνο δυο εβδομάδες για να το επεξεργαστούμε ;;;; Και από ότι φαίνεται αυτό θα γίνει τον Δεκέμβρη -μέσα στις γιορτές -για να μην υπάρξει και μεγάλη αντίδραση ................................

Γνωστή δοκιμασμένη συνταγή από τα παλιά

Για όποιον θυμάται 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1998

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.