28 Σεπτεμβρίου 2010

08:39
ΚΑΝΕΛΛΑ ΚΑΖΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δέν κατέπληξε κανένα με τις δηλώσεις του στο Ρόϊτερ, με τις οποίες {{κήρυξε την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων}} , αφού οπως είπε το μνημόνιο ψηφίστηκε και δέν υπάρχει άλλη διαφαινόμενη διέξοδος. {{ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ}} .

Το να καλέσει σε γενική και αποφασιστική αντίδραση ούτε κάν του πέρασε από το μυαλό, αφού ως πειθήνιο κομματικό όργανο του κυβερνώντος κόμματος, έρριξε μαζί με την παρέα του δυο τρείς άσφαιρες κινητοποιήσεις για να μη γίνει τελείως ρεζίλι, πού οχι μόνο δέν φτάνουν για να ανατρέψουν την βαρβαρότητα των μέτρων, αντίθετα απογοητεύουν και στέλνουν πίσω στα σπίτια του τον κόσμο που μετά το πρώτο σόκ ξεχύθηκε στους δρόμους.

ΑΦΑΝΤΗ ΩΣΤΟΣΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΤΕΡΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΟΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , η ΔΑΚΕ, με την οποία ο συνεταιρισμός καλά κρατεί....διότι ως γνωστόν τόνα χέρι νίβει τ' άλλο ....

Μετά βέβαια τα όσα {{κολακετικά}} ακούστηκαν και γράφτηκαν εις βάρος του, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας οτι δήθεν το Ρόϊτερ δέν τον μετέφρασε σωστά.... Αλλά ό,τι και να πεί η πρακτική του ή μάλλον η συνειδητή απραξία του, και οι υποτονικές και σποραδικές αντιδράσεις στις οποίες σύρθηκε η ηγεσία της ΓΣΕΕ λόγω κατακραυγής των εργαζομένων και συνταξιούχων, η τριετής εργασιακή ειρήνη που υπέγραψε με τη ΣΣΕ μαζί με την πλειοψηφία του, επιβεβαιώνουν το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που δεν ειναι άλλος από τον στυλοβάτη της επίθεσης που εξαπολύει κάθε τόσο κατά των πιο αδύναμων η κυβέρνηση του μνημονίου.

Χωρίς τη συμπόρευση με την εξουσία πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δέν θα υπήρχε η γενηά των 700 πού τώρα έγινε των 500 και η ασυδοσία των εργοδοτών που απολύουν με το έτσι γουστάρω.

Χωρίς τη δική της {{βοήθεια }} με τη συνειδητή αδρανοποίηση καθώς και ολων των ομοίων συνδικαλιστικά σε δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΔΕΚΟ) πού ρίξανε μερικά άσφαιρα πυρά, δέν θα υπήρχε μνημόνιο και ανατροπή στα εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

Και εφόσον δήλωσε τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων (οταν το πασοκ δέν θα ειναι κυβέρνηση ενδεχομένως να τις ξαναθυμηθεί ....) η ΓΣΕΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ δέν θα συμμετάσχουν στην πανευρωπαϊκή πανεργατική απεργιακή κινητοποίηση στις 29 Σεπτέμβρη, κατά των μέτρων λιτότητας και της αύξησης των ορίων ηλικίας, που εξαγγείλανε οι άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είτε ειναι καθαρά δεξιές, ή κεντροδεξιές, ή σοσιαλιστικές (άν και οι τελευταίες έχουν πάρει τα σκήπτρα από τις αμιγώς δεξιές ) αλλά θα κάνουν ενα συλλαλητήριο-παρωδία , αφού εδώ οι εργαζόμενοι ειναι άκρως ευχαριστημένοι και δέν χρειάζεται να απεργήσουν μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους.

ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΈΤΟΙΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ.

ΜΠΡΑΒΟ ΜΕΓΑΛΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ. Αλλά αφού ακόμα σας ανέχονται οι εργαζόμενοι που τους παραδίνετε βορά στο κεφάλαιο, και δέν έχουν ξεσηκωθεί από μόνοι τους να σας πετάξουν έξω από το νεοκλασσικό της Πατησίων, και εσάς και όλα τα παρακλάδια σας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άς μήν βαρυγγομάνε.

ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΟΥΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΖΙΝΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΕΜΙΡΗΔΩΝ και παρτ-τάίμ των πολυεθνικών που ετοιμάζονται να εισβάλλουν για τα καλά, αφού τόσο η κυβέρνηση όσο και η συνδικαλιστική εκπροσώπηση του προσφέρουν φτηνά μεροκάματα και ασυδοσία απολύσεων.

Να μαζευτούμε ολοι εξω από τα γραφεία των δούρρειων ίππων του συνδικαλισμού, με πανώ και ντουντούκες κατά των συνδικαλιστικών συνηγόρων της επέλασης του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, ζητώντας την ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ και την διεξαγωγή ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ των ανώτερων συνδικαλιστικών οργάνων ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ???

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.