16 Σεπτεμβρίου 2010

00:48
12
Σε συνδυασμό και με την χθεσινή μου ανάρτηση(πατήστε εδώ), θα σας αναφέρω κάποια πραγματικά γεγονότα που καλός η κακός δεν έχουν αναφερθεί(μάλλον κακός) ποτέ. Τα ονόματα αυτών που πρωταγωνίστησαν σε αυτά δεν θα τα αναφέρω γιατί δεν έχουν λάβει γνώσει ότι θα τα δημοσιοποιήσω και επομένως δεν έχω και την σύμφωνη γνώμη τους για το αν θέλουν να τους κατ ονομάσω.

Συνάδελφος εργαζόμενος στην γραμμή 5 Λαμπρινή - Τζιτζιφιές(βράδυ), στην στάση Οίκος Τυφλών αφού έχει κάνει κανονικά την στάση του τρόλλεϋ, ξεκινάει και πάλι την πορεία του δρομολογίου του προς το ένα εκ των δύο τερμάτων της γραμμής 5 Τζιτζιφιές και αφού έχει διανύσει κάποια μέτρα απόστασις , αντιλαμβάνεται με την βοήθεια του δεξιού πλευρικού καθρέφτη ότι ένας συνάνθρωπος μας με ειδικές ανάγκες εκλιπαρούσε ώστε ο συνάδελφος να κάνει κάτι για να τον παραλάβει από την στάση. Ο συνάδελφος χωρίς ιδιαίτερη σκέψη για το τι πρέπει να κάνει, έλεγξε προσεκτικά εάν υπάρχουν άλλα οχήματα πίσω του (βοηθούσε σε αυτό και το σκοτάδι) άναψε τα παλλόμενα φώτα εκτάκτου ανάγκης (αλάρμ) και αφού έθεσε σε λειτουργία τον διακόπτη της αλλαγής κατεύθυνσης , έκανε όπισθεν και παρέλαβε τον συγκεκριμένο επιβάτη από την στάση.

Συνάδελφος εργαζόμενος στην γραμμή 13 καθώς είχε φτάσει στο ένα εκ των δύο τερμάτων της γραμμής στην Λαμπρινή, είχε αντιληφθεί από πριν ότι στο όχημα είχε επιβιβαστεί από προηγούμενη στάση ένας επιβάτης με πρόβλημα στην όρασή του(είχε ανέβει στο τρόλλεϋ με την βοήθεια άλλων επιβατών). Καθώς ο συνάδελφος πραγματοποίησε την στάση που ήταν και το τέρμα της γραμμής κατάλαβε ότι ο συγκεκριμένος επιβάτης δεν αντιλήφθηκε ότι το όχημα είχε φτάσει στο τέρμα του και χωρίς να το σκεφτεί ιδιαίτερα πήγε δίπλα του τον ρώτησε ποιος θέλει να είναι ο τελικός προορισμός του (της καθημερινής Οδύσσειας που ζει) και αφού είπε στον συνάδελφο ότι μένει δύο στενά ποιο πάνω από το τέρμα, τον πήρε από το χέρι και τον οδήγησε στην κατοικία του.

Συνάδελφος τεχνίτης αντιλήφθηκε ότι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί με αποτέλεσμα να προκαλέσει και κυκλοφοριακό πρόβλημα σε κομβικό σημείο στο κέντρο της Αθήνας. Κατευθυνόμενος προς το Ι.Χ. διαπίστωσε πως ο οδηγός του οχήματος(μία ηλικιωμένη κυρία) προσπαθούσε εναγωνίως να βάλει μπροστά την μηχανή, μάταια όμως....
Με ευγενικό τρόπο την ρώτησε εάν χρειάζεται βοήθεια και αφού του απάντησε καταφατικά και κάπως αγχωμένα , ο συνάδελφος έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά και στον ΗΛΠΑΠ, άνοιξε το καπό του αυτοκινήτου και σε δύο λεπτά το αμάξι ήταν έτοιμο.

Τέλος και για να μην σας κουράζω καθώς υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια πραγματικά γεγονότα, συνάδελφος στην γραμμή 3 κατευθυνόμενος από την στάση Αμερικής στην οδό Ακαδημίας ,προς την οδό Β. Σοφίας αντιλαμβάνεται την ύπαρξη ακινητοποιημένου τρόλλεϋ της γραμμής 13. Καθώς η ορατότητά του ήταν περιορισμένη και δεν μπορούσε να διαπιστώσει το τι γίνεται μπροστά, κατέβηκε από το όχημα, είδε ότι τροχονόμος είχε αποκλείσει την διέλευση των οχημάτων στην οδό και απευθυνόμενος προς τον συνάδελφο του προπορευόμενου τρόλλεϋ ρώτησε τι έγινε και η απάντηση ήταν "απειλή για βόμβα". Χωρίς να τα χάσει αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες και ενημέρωσε τον Επιθεωρητή Χαυτείων και έκπληκτος διαπίστωσε πως δεν ήταν ενήμερη η υπηρεσία, καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για κάτι τέτοιο... Τον ρώτησε ο Προϊστάμενος - Επιθεωρητής το ακριβές μέρος που έχουν ακινητοποιηθεί τα δύο οχήματα (στο ύψος της οδού Κανάρη) και με απόφαση δευτερολέπτων και χωρίς να τα χάσει, αφού δεν υπήρχαν πολλές λύσεις, ζήτησε στον συνάδελφο οδηγό αν μπορεί να μεταβεί προς τα πίσω(πεζός) στο ύψος της οδού Ιπποκράτους για να κάνει εκτροπή στα πιθανά επόμενα διερχόμενα τρόλλεϋ. Ο συνάδελφος οδηγός αφού πάρκαρε (κυριολεκτικά) με ασφάλεια το τρόλλεϋ κατηφόρισε σχεδόν τρέχοντας για να προλάβει να μην περάσει κανένα άλλο τρόλλεϋ και δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα. Αφού είχε ενημερώσει και τον συνάδελφο οδηγό του τρόλλεϋ της γραμμής 13 που προπορευόταν, ότι για ότι προκύψει να είναι σε διαρκή επικοινωνία και να κοιτάει κάπου κάπου και το δικό του όχημα και σε συνδυασμό με την διαρκή επικοινωνία με τον Προϊστάμενο Χαυτείων , τελικά όλα πήγαν κατ ευχήν, η απειλή για ύπαρξη βόμβας ήταν φάρσα και τα οχήματα που είχαν φτάσει στο ύψος της οδού Ιπποκράτους είχαν όλα ενημερωθεί για την αλλαγή πορείας τους που έπρεπε να κάνουν και για ποιον λόγω θα έπρεπε να το πράξουν.

Υ.Γ. Πάντα τέτοια συνάδελφοι, Μπράβο και ξέρω ότι αυτά που ανέφερα είναι ένα πολύ μικρό δείγμα για το τι μπορούμε και τι κάνουμε καθημερινά εκεί έξω στην Ζούγκλα(δρόμοι της Πρωτεύουσας).

12 σχόλια:

  1. Μπραβο Συναδελφε τετοια μηνυματα χρειαζομαστε να νιωσουμε λιγο αισιοδοξια..αυτες ειδικα τις ημερες. τι θα ελεγες να φτιαξεις ενα χωρο αναρτησης για θετικες κινησεις πρωτοβουλιες ή περιστατικα για να μας κανουν να θυμηθουμε παλι οτι ειμαστε ανθρωποι.
    Μπραβο και παλι και σε εσενα και στους συναδελφους που αναφερεις αλλα πανω απο ολα μπραβο σε αυτους που κανουν καθημερινα την εργσια τους με αισθημα ευθυνης και φιλοτιμο χωρις ποτε να διαφημιστει το εργο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. bravo sinadelfe zabeta, orea ine afta pou les ala pios ta vlepi. ego imouna o odigos tis 13 stin farsa gia vomva. to thema ine omos, giati eno iha odopiisi ta haftia 20 lepta prin erthi to alo ohima, den ekanan tipota me apotelesma na stiloun ton sinadelfo, otan irthe, apo to sintagma shedon, me ta podia mehri tin akadimia, na stamatisi an erthi kapio alo ohima. den ipirhe kapios alos na pai;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε ανώνυμε 02:01 ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια... Όσο για το τι θα έλεγα εγώ για να φτιάξω ένα χώρο ανάρτησης για θετικές κινήσεις συναδέλφων, σε ενημερώνω ότι αυτό είναι θέμα των διαχειριστών, γιατί εγώ είμαι ένας απλός αρθρογράφος(blogger). Και σε διαβεβαιώ ότι όταν υπάρξουν και άλλα τέτοια (που σίγουρα υπάρχουν) γεγονότα, και πέσουν στην αντίληψη μου, θα ξανά κάνω παρόμοια ανάρτηση. Αρκεί να τα μάθω και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφε giannis2 , πρώτον είμαι σίγουρος πως και μας ακούν κάποιοι και μας βλέπουν(από απλοί συνάδελφοι μέχρι δεν ξέρω και εγώ...). Δεύτερον και όσον αφορά την εξιστόρηση του περιστατικού με την "βόμβα" δεν γνωρίζω ποιος ήταν ο οδηγός της 13 καθώς και το αν είχες ενημερώσει εσύ πριν... Εγώ ξέρω τι μου είπε ο συνάδελφος που έτρεξε όντος από το Σύνταγμα που λες και εσύ , έως την Ιπποκράτους(σε μία προσωπική μας κουβέντα σε ένα τέρμα) ,για να προλάβει τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις και την έκθεση σε κίνδυνο που λέγετε ΒΟΜΒΑ για άλλους συνανθρώπους και συναδέλφους μας, καθώς και για να εξυπηρετήσει την υπηρεσία που εργαζόμαστε και τρώμε το ψωμάκι μας. Τέλος για το αν έπρεπε να πάει άλλος; Τι να σου πω εγώ... Αυτό του ζητήθηκε και αυτό για εμένα έπρεπε να κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εφόσον θα ενδιέφερε και την υπηρεσία να μάθει, αν δεν γνωρίζει, για την πράξη αυτών των εργαζομένων, πως θα μπουρούσε να ενημερωθεί;
    Παραμένω στη διάθεσή σας για ανάδειξη και αναγνώριση τέτοιων συμπεριφορών, εφόσον δεν έχουν πρόβλημα οι ίδιοι που τους οφείλουμε τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Καθηγητά και Πρόεδρε στα ΗΛΠΑΠ , είμαι σχεδόν σίγουρος ότι για τα τρία πρώτα περιστατικά που αναφέρω στην ανάρτησή μου, δεν έχει λάβει γνώση η υπηρεσία μας και είναι κάπως παλαία. Για το τελευταίο περιστατικό που είναι και το ποιο πρόσφατο,με την απειλή για Βόμβα, σίγουρα γνωρίζει η υπηρεσία, καθώς ο συνάδελφος καθοδηγήθηκε εν μέρη και εκτέλεσε εντολή Προϊσταμένου, αλλά μάλλον θα θεωρήθηκε σκόπιμο να μην αναφερθεί στην Διοίκηση... Αν θέλετε να μάθετε τα Ονοματεπώνυμα των συναδέλφων αυτών των τεσσάρων μικρών αλλά πραγματικών περιστατικών, μπορούν να ερωτηθούν από εμένα και εάν θελήσουν να σας τους αναφέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλο θα ηταν, να μη σχολιαζουμε επικριτικα για συναδελφους, χωρις να εχουμε σαφη εικονα για το τι ακριβως συμβαινει, οταν συμβαινει. Εχει ξανασυμβει στο παρελθον, οι επιθεωρητες να ειναι απασχολημενοι αλλου και να μη μπορουν να μεταβουν σε καποιο αλλο συμβαν. Σε αυτη την περιπτωση, ειναι στην ευχερεια του εποπτη χαυτειων, να ακινητοποιησει καποιο οχημα και να χρησιμοποιησει τον οδηγο οπως αυτος κρινει καλυτερα. Και οχι μονο τον οδηγο και εμεις οι τεχνιτες εχει τυχει να εκτελεσουμε στο παρελθον χρεη επιθεωρητη, οταν ειναι μεγαλη αναγκη. Εξαλλου ολους μας πρεπει να μας ενδιαφερει, η ασφαλεια του κοσμου και η καλη εικονα του οργανισμου μας. Αυτη ειναι η δουλεια μας, μην ξεχνατε οτι εκτελουμε κοινωνικο εργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. kala ta les file aggele oti prepei na dixnoume kalh eikona tou organismou mas...alla ama vlepw ka8e mera 50-60 dedouleymena kai ka8e mera na kovonte vardies se kapoies grammes,nomizw pos isa isa to anti8eto ginete.ama den vgenoun oi vardies kai den vtanoun ta atoma kante kati allo oxi na afineis tis grammes mises,kalitera na tin kopseis para na douleyei ana 30-40lepta tin wra aixmhs.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανωνυμος 7:41 μμ.
    Συναδελφε! Δεν πιανομαστε πουθενα! Εχουμε την ταση να τα ισωπεδωνουμε ολα και να γκρινιαζουμε για ολα. Παντως εχεις δικιο, οτι ετσι δεν κανουμε συγκοινωνια, με 30-40 λεπτα την ωρα αιχμης. Θα συμφωνησεις και συ ομως πως δεν ειναι λυση να κοπουν καποιες γραμμες, γιατι αυτο θα οδηγουσε σε συρικνωση και δεν το θελουμε αυτο. Ισα-ισα που θα χρειαζοταν να εξαπλωθουμε. Οσο για τα δεδουλεμενα και γω ειμαι αντιθετος, αλλα μην ξεχνας οτι δεν ειναι υποχρεωτικο να κανεις δεδουλεμενο. Ο καθενας κρινει με την τσεπη του και τις αναγκες του και αναλογως πραττει. Μην ξεχνας πως υπαρχουν συναδελφοι, που για χ,ψ λογους τα χρειαζονται για να αυξησουν το εισοδημα τους. Και μην ξεχνας οτι εχεις και σωματειο, οπου μπορεις να εκφρασεις τα παραπονα ή τις προτασεις βελτιωσης που μπορει να εχεις. Και μην αρχισετε παλι την γκρινια, οτι δεν εχετε σωματειο και τετοια, γιατι εσεις τους ψηφιζετε καθε φορα και οτι σωματειο θελετε να εχετε, αυτο διαμορφωνετε με την ψηφο σας. Και αναλογως τι τους ζητατε καθε φορα αυτο κανουν. Και γω θα ηθελα το σωματειο μου να εχει διαφορετικο προσανατολισμο και να μπορει ουσιαστικα να βοηθησει καταστασεις, αλλα δεν τους αφηνω και σε χλωρο κλαρι, οποτε βλεπω κατι, τους τη "μπαινω" για να ξερουν καθε φορα, οτι η ψηφος μου δεν ειναι δεδομενη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Thanks for some quality points there. I am kind of new to online , so I printed this off to put in my file, any better way to go about keeping track of it then printing?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Great site. A lot of useful information here. I’m sending it to some friends!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.