15 Σεπτεμβρίου 2010

00:17
3
Είχαμε πει ότι όταν υποπέσει στην αντίληψή μας κάτι καλό για τον οργανισμό μας θα το λέμε(γράφουμε).

Και επανέρχομαι στην διαπίστωση που είχα κάνει εδώ και καιρό: "Κάποιος, κάποιοι μας ακούνε και μας διαβάζουν" και όχι μόνο. Με έργα και πράξεις προσπαθούν να λύσουν προβλήματα ετών.

Εν μέσω λοιπόν των διαφόρων (γενικών) δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα και στις προκλήσεις του σήμερα ένα είναι το θέμα που πρέπει να φυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού, μακρυά από πολιτικές και κομματικές ή παραταξιακές παρωπίδες και αυτό είναι η γενική εικόνα και λειτουργία του οργανισμού που εργαζόμαστε και πονάμε , καθώς από αυτόν τον οργανισμό μπορούμε και συντηρούμε τις οικογένειες μας και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας...



Όπως πολλοί ξέρουμε έχουν αρχίσει και τρέχουν διάφορα θέματα από την Διοίκηση που σίγουρα (και κατά την γνώμη μου) μόνο καλό μπορούν να κάνουν στον οργανισμό μας και κατ' επέκταση και σε εμάς, όπως:

Η τεκμηριωμένη και δημόσια τοποθέτηση της διοίκησης για το θέμα της συγχώνευσης του οργανισμού μας με άλλο οργανισμό, η Ανανέωση περίπου 800 στύλων(Κολώνες στήριξης δικτύου), Επέκταση δικτύου τρόλεϊ και σύνδεσή μέσω αυτού της περιοχής Αθηνών με αυτή του Πειραιά, και άλλα πολλά.



Δεν θα κρυφτό για άλλη μια φορά και θα πω σε όλους μας ότι ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, για αυτό και θα πρέπει να βγάζουμε όλοι μας το καλύτερο μας πρόσωπο προς τα έξω έτσι ώστε να ανέβουμε στην υπόληψη και όχι μόνο, στον απλό επιβάτη που κάνει χρήση των υπηρεσιών που μπορεί και προσφέρει ο οργανισμός μας.

Ας κοιτάξουμε όλοι λοιπόν το πως μπορούμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση , την καλυτέρευση της εικόνας μας, και επιτέλους ας κάνουμε και εμείς οι ίδιοι οι απλοί εργαζόμενοι την αυτοκριτική μας πριν αρχίσουμε και μοιράσουμε ευθύνες και άλλα πολλά.



Δεν είναι δυνατόν κάποιοι (ευτυχώς οι περισσότεροι) να προσπαθούν για το καλύτερο και κάποιοι άλλοι να αμαυρώνουν την εικόνα όλων μας και γενικότερα την εικόνα του οργανισμού μας, είτε αυτοί είναι οδηγοί, τεχνίτες η ακόμα και προϊστάμενοι.



Είναι πλέον καιρός να αφήσουμε την μιζέρια πίσω μας και να επικεντρωθούμε στο πως μπορούμε όλοι μας να γίνουμε καλύτεροι... απομονώνοντας η ακόμα καλύτερα, προτρέποντας και αυτούς τους λίγους <<κακούς>> συναδέλφους να αρχίσουν να εμπεδώνουν ότι είναι τόσο λίγοι που θα πρέπει να δείξουν και αυτοί το ανάλογο και πρέπον ενδιαφέρων σε αυτόν τον οργανισμό που λέγετε ΗΛΠΑΠ. Το αξίζουμε όλοι μας.

Σε αυτό ο troleatzis.com μπορεί να γίνει ένα μέτρο πίεσης προς αυτήν την κατεύθυνση , με πολλούς και διάφορους τρόπους. Ας αρχίσουμε και από εδώ επιτέλους να δημοσιεύουμε και τα δικά μας λάθη και αυτά που χρίζουν ιδιαίτερης αναφοράς ως προς τον επαγγελματισμό και γενικά την άριστη συμπεριφορά που επιδεικνύουν κάποιοι από εμάς με πράξεις , δεν μπορεί να ζητάμε την βράβευση συναδέλφων από την Διοίκηση και εμείς οι ίδιοι να έχουμε κάνει μόνο ελάχιστες αναφορές σε τέτοια θέματα.



Υ.Γ. Ευχαριστώ για τον χρόνο που διαθέσατε για την ανάγνωση και αυτής της ανάρτησης, λέγοντας για άλλη μία φορά κλείνοντας πως, Διοίκηση και Εργαζόμενοι μαζί μπορούμε πολλά...!!!

3 σχόλια:

  1. agapite file zabeta, sosta pla afta pou les, ala iparhi ke to ala. sou leo ena aplo paradigma. tosos kero oli fonazame oti prepi na beni o kosmos piso apo tis bares ke ohi dipla mas, gia logous asfalias ke igiinis. vapsane to patoma kitrino ipan na min vazoume telika anthropous brosta, ala telika ti egine;;;; osi to kanoun ine i kaki odigi, gia to kino, eno vlepo polous sinadelfous na ehoun gemato kosmo brosta ke na min vlepoun dexia tous, apekso, ti ginete. htes arnithika na valo 2 karotsia laikis gemata mesa ke o sinadelfos piso mou ta evale. opote......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιαννη 2! Ο κανονισμος λεει, οτι ειναι στην κριση του οδηγου το αν θα βαλει τα καροτσακια της λαικης, αναλογα το ποσο γεματο ειναι το οχημα και αν κρινει οτι υπαρχει κινδυνος για την ασφαλεια του επιβατικου κοινου. Μην ανυσηχεις, εσυ εκανες σωστα τη δουλεια σου, μπορει το πισω οχημα να ηταν αδειο. Εξαλλου ειναι στο χερι του οδηγου να εξηγει τον κανονισμο, αν θελει στους επιβατες ωστε να μην νομιζουν οτι ο ενας ειναι κακος και ο αλλος καλος. Για αλλα πραγματα να αναρωτιεσαι, οπως γιατι τοσα χρονια δεν εχει αναρτηθει στα οχηματα, μια πινακιδα που να λεει τι επιτρεπεται και τι οχι. Ποιες ειναι οι υποχρεωσεις και τα δικαιωματα του επιβατη. Δε μιλαω απο πλευρα διοικησης, αλλα του σωματειου. Τοσα χρονια χαλανε τονους χαρτι σε ανουσιες πολλες φορες ανακοινωσεις, δε θα μπορουσαν να βγαλουν και μια τετοια ανακοινωση, οπως ειχαν κανει καποτε στα λεωφορεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.