13 Σεπτεμβρίου 2010

12:17
Είναι πλέον σε όλους γνωστή η δεινότατη οικονομική θέση που έχουν τεχνηέντως φέρει τον Όμιλο ΟΑΣΑ και τις θυγατρικές του.

Η Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία από ιδρύσεώς της προσπάθησε με συνεχείς αποκαλύψεις, παρεμβάσεις, ανακοινώσεις κ.λ.π να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους για τα τεκταινόμενα. Και τα κατάφερε.

Φυσικά πλήρωσε γι αυτές τις αποκαλύψεις αφού στελέχη της διώχθηκαν από υψηλά ιστάμενους στην ιεραρχία της εταιρείας, αλλά δεν λύγισαν και ούτε πρόκειται να λυγίσουν.

Αντιθέτως θα συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο, βλέποντας την αποδοχή από τους συναδέλφους για την παρεχόμενη ενημέρωση.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει συμπαράσταση από καμία άλλη παράταξη ή συνδυασμό στο χώρο μας.

Συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης φέρνουμε στο φως έγγραφο φωτιά του Διευθύνοντα της ΕΘΕΛ προς τον απερχόμενο διοικητή του ΙΚΑ σχετικά με τα χρέη (που από εφέτος ξεκίνησαν να υφίστανται) της εταιρείας προς τον Ασφαλιστικό μας Οργανισμό.

 ethel 001

Υπενθυμίζουμε πως μέχρι πρότινος(Φεβρουάριο), η ΕΘΕΛ απέδιδε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές της στο ΙΚΑ.

Από το έγγραφο προκύπτουν μια σειρά ερωτημάτων τα οποία θέτουμε στον Διευθύνοντα της εταιρείας, με απαίτηση να δοθούν απαντήσεις.

Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι τα εξής:

1) Πόσο είναι το σύνολο των οφειλομένων στο ΙΚΑ;

2) Σε τι ποσόν ανέρχονται τα επιβληθέντα πρόστιμα. Είναι γνωστός ο τρόπος υπολογισμού τους από το ΙΚΑ.

3) Αν έχει γίνει , πότε και με ποιους όρους διακανονισμός.

4) Από το έγγραφο προκύπτει πως ο διακανονισμός δεν έγινε άμεσα, παρότι ήταν γνωστό πως υπήρχε πρόβλημα δανεισμού του ΟΑΣΑ και η μισθοδοσία μας γίνονταν και γίνονται με ταμειακές διευκολύνσεις από το Υπ. Οικονομικών, με αποτέλεσμα την περαιτέρω επιβάρυνση της ΕΘΕΛ με πρόστιμα και προσαυξήσεις. Γιατί;

5) Μήπως το όφελος που έχει η ΕΘΕΛ από τις αντεργατικές και κατάπτυστες μειώσεις στην μισθοδοσία του προσωπικού της, αντισταθμίζονται με τα βεβαιωθέντα πρόστιμα;

Αν ναι, ποιο το όφελος της εταιρείας από τον οικονομικό στραγγαλισμό των υπαλλήλων της;

Πριν προβούμε σε σχολιασμό των ανωτέρω θα περιμένουμε τις απαντήσεις από την διοίκηση της εταιρείας και τον διευθύνοντα.

Ελπίζουμε να τις έχουμε σύντομα για να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους.

Για την Γραμματεία της

Ενωτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας

Αναστασίου Παναγιώτης - Κακανές Γεώργιος - Μανίκας Σταύρος - Μπαστάνης Κωνσταντίνος

Απο τον ΕΑΣΙΤΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.