3 Αυγούστου 2010

01:05
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 2 Αυγούστου 2010

................
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ως γενικό πλαίσιο στις αστικές συγκοινωνίες ο στόχος είναι να πάμε σ’ έναν ενιαίο φορέα πλέον;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Η αναμόρφωση των αστικών συγκοινωνιών είναι απαραίτητη. Ο ΟΑΣΑ πρέπει να μετατραπεί σε έναν μητροπολιτικό φορέα.
Πρέπει, με βάση ένα επιχειρησιακό σχέδιο να έχουμε συνέργεια των επιμέρους εκτελεστικών φορέων, οι οποίοι προβλέπουμε να οργανωθούν σε δύο κατά βάση εταιρείες (1) οι εκτελεστικοί αυτοί φορείς.
Η μία εταιρεία θα συμπεριλαμβάνει τα μέσα σταθερής τροχιάς, δηλαδή την ΑΜΕΛ που εκτελεί τα δρομολόγια του μετρό και τον ΗΣΑΠ που είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, η πρώτη γραμμή μετρό που υπάρχει εδώ και δεκαετίες και επίσης το τραμ.
Στην άλλη κατηγορία θα έχουμε τα άλλα πιο ευέλικτα μέσα (2), όπως είναι τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Και βεβαίως θα πρέπει να προβλέψουμε μια συνεργασία με ιδιώτες συνεργάτες, όπως είναι τα ΚΤΕΛ για την κάλυψη δρομολογίων σε ορισμένες περιοχές. Η περιοχή αναφοράς του ΟΑΣΑ πρέπει να είναι η νέα «καλλικρατική» περιφέρεια.

ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΔΩ

Σχόλιο : Αν το υπουργείο θεωρεί ότι το τρόλεϊ - το μοναδικό ηλεκτρικό μέσο - που έχει το τεράστιο πλεονέκτημα να απομακρύνεται από τη σταθερή εναέρια γραμμή του κατά ένα (1) ολόκληρο μέτρο .................... ευέλικτο μέσο τότε εγώ δεν έχω πάρα να συμφωνήσω .

Και ότι είχαμε ακούσει κατά καιρούς περί οικονομίες κλίμακας και ομαδοποίηση όμοιων πραγμάτων δεν νομίζω να ισχύουν πλέον . Ο παρανομαστής τελικά είναι τα << ευέλικτα μέσα >> (2) .
Τώρα αν το ένα μέσο κινείται με πετρέλαιο - αέριο και το άλλο ηλεκτρικό ρεύμα τα << ενώνει >> η ευελιξία τους .
Νομίζω ότι το θέμα μας έχει τοποθετηθεί στη σωστή του βάση ........ (1) .

ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.