9 Αυγούστου 2010

13:57
1
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Αυγούστου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ
στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (08/08/2010)
στον δημοσιογράφο Τάσο Παππά

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με τις αστικές συγκοινωνίες που κι αυτές είναι ελλειμματικές τι θα πράξετε; Η τρόικα πιέζει για μείωση των ελλειμμάτων, ωστόσο εσείς έχετε και ένα προεκλογικό πρόγραμμα που σας δεσμεύει. Ή μήπως όχι;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Τηρουμένων των αναλογιών οφείλουμε να εφαρμόσουμε σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης των αστικών συγκοινωνιών. Το σχέδιο αυτό βασίζεται στους εξής πυλώνες: δημόσιος χαρακτήρας των συγκοινωνιών, προσδιορισμός εύλογου λειτουργικού κόστος, επανασχεδιασμός συγκοινωνιακού έργου και αναδιάρθρωση φορέων με σαφείς διεταιρικές σχέσεις μεταξύ τους και με το κράτος, πολιτική επιδοτήσεων στο ανεκτό ποσοστό που προσιδιάζει στον κοινωνικό ρόλο των αστικών συγκοινωνιών. Δεν μπορεί οι συγκοινωνιακοί φορείς να λειτουργούν χωρίς αξιολόγηση και έλεγχο, ούτε να δανείζονται αλόγιστα χωρίς αντίστοιχη παροχή υπηρεσιών. Και σε αυτή την περίπτωση είμαι βέβαιος ότι οι εργαζόμενοι θα δουλέψουν μαζί μας για ένα νέο μητροπολιτικό φορέα συγκοινωνιών.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο υπουργός Οικονομικών έχει δηλώσει ότι αν κληθεί να πάρει κι άλλα σκληρά μέτρα θα παραιτηθεί. Ισχύει και στην περίπτωση σας;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΕΠΠΑΣ: Οφείλουμε να αποδείξουμε ταυτοχρόνως ότι δεν είμαστε Υπουργοί έναντι οιουδήποτε τιμήματος για τις αρχές και την αξιοπρέπειά μας και επίσης ότι δεν λιποτακτούμε παραιτούμενοι και προσφεύγοντας στην θαλπωρή της ιδιωτικότητας, μακράν της κριτικής. Αυτή η εποχή δεν προσφέρεται για παραιτήσεις από ευθύνες. Αντιθέτως η πρόκληση της υπέρβασης της κρίσης ζητά εδώ και τώρα απαντήσεις. Και οι απαντήσεις δίνονται από τους παρόντες και όχι από τους απόντες.

ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ----->>>> ΕΔΩ

1 σχόλια:

  1. και ποιός έβαζε τις συγκοινωνίες να δανείζονται κ.υπουργέ επειδή ο κρατικός προϋπολογισμός έδινε τη μερίδα του λέοντος στο κρατικοδίαιτο επιχειρηματικό λόμπυ και τις αντιπαραγωγικές δαπάνες των εξοπλισμών κατ άπαίτηση του ΝΑΤΟ και της πολυδάπανης στρατιωτικής παρουσίας ελληνικών στρατευμάτων σε χώρες που εκστρατεύει το ΝΑΤΟ ως δήθεν ειρηνευτικών δυνάμεων? αφήνω απέξω το χρήμα των σκανδάλων, οχι γιατί ειναι αμελητέο αλλά για να μη χάνουμε το δάσος βλεποντας το δέντρο. Το κόμμα σας και το αδελφό σας κόμμα της νέας δημοκρατίας τα έχει κάνει ολα αυτά. από ποιόν λοιπόν ζητάτε ευθύνες? από αυτούς που δέν διοικούσαν και δέν αποφάσιζαν? δηλαδή τους τελευταίους τροχούς της αμάξης. αλλά δέν μόνο εσείς. φταίνε και οσοι εκ των επι κεφαλής των εργαζομένων, επί χρόνια έχουν υποστείλει τη σημαία της αξιοπρέπειας και της εργατικής συνείδησης στο όνομα του κομματικού πατριωτισμού των κομμάτων εξουσίας και στο όνομα του βολέματος εαυτών και αλλήλων. και δυστυχώς ακόμα και σήμερα μυαλό δε βάζουν και περιμένουν οδηγίες προς ναυτιλομένους και τα μέτρα να περάσουν και οι ίδιοι να το παιξουν παληκαράδες και αφού εξαντλήσουν την αγωνιστικότητά τους σε κανα δυο 24ωρες... να ξαπλάρουν και πάλι.Μακάρι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.