28 Αυγούστου 2010

22:27
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ

Το μαχαίρι στο κόκαλο βάζει στην περίπτωση του ΟΣΕ η κυβέρνηση ξεκινώντας την ερχόμενη εβδομάδα το πιο φιλόδοξο και αποφασιστικό πρόγραμμα εξυγίανσης που έχει εφαρμοστεί ποτέ στους σιδηροδρόμους.
Παρ΄ ότι η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών δηλώνει αποφασισμένη να συγκρουστεί με όποιον θελήσει να ακυρώσει το σχέδιο εξυγίανσης, ωστόσο έχει ήδη αποκλείσει τις λύσεις των απολύσεων αλλά και της εθελούσιας εξόδου του πλεονάζοντος προσωπικού.
Μια ακόμη «κόκκινη γραμμή» που έχει θέσει ο υπουργός κ. Δ. Ρέππας είναι ότι δεν θα χάσει κανένας εργαζόμενος ούτε ευρώ από τις τακτικές του αποδοχές. Αντιθέτως όμως έχει εκπονήσει ένα σχέδιο μετατάξεων περίπου 1.200 υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και έχει ήδη αποφασίσει την περικοπή των δευτερευου- σών απολαβών που έχουν οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους και οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνουν το 50% των τακτικών αποδοχών τους, που έτσι κι αλλιώς είναι υψηλές.

Η εξαιρετικά υψηλή μισθοδοσία αλλά και τα αποτυχημένα προγράμματα ανάπτυξης του ομίλου του ΟΣΕ είναι οι δύο βασικές αιτίες οι οποίες δημιούργησαν τη «μαύρη τρύπα» των 10,5 δισεκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή το 4% του δημόσιου χρέους), που καλείται τώρα να κλείσει η κυβέρνηση εξυγιαίνοντας σε πρώτη φάση τον οργανισμό και καλύπτοντας σε δεύτερη φάση τα τεράστια χρέη του, με τη βοήθεια στρατηγικού επενδυτή που έχει ήδη αρχίσει να αναζητά στο εξωτερικό.

ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ

* Ελλειψη στρατηγικού σχεδιασμού σε θέματα ανάπτυξης και εξυγίανσης χωρίς σαφείς και μετρήσιμους στόχους και ξεκάθαρο πλάνο υλοποίησης.

* Ανεξέλεγκτες δανειοδοτήσεις που σε συνδυασμό με τα μη βιώσιμα επενδυτικά σχέδια οδήγησαν σε ανολοκλήρωτα έργα.

* Πελατειακή προσέγγιση στον τρόπο ανάπτυξης τόσο του δικτύου και του πλέγματος δρομολογίων όσο και της ίδιας της οργάνωσης των εταιρειών του ομίλου. * Ελλιπής παρακολούθηση και ασυνεπής εφαρμογή του επενδυτικού πλάνου εξαιτίας των αλλεπάλληλων αλλαγών διοικήσεων.

* Ανορθολογικό κόστος μισθοδοσίας. Τα μισθολογικά προνόμια των εργαζομένων
Oρισμένα από τα μισθολογικά προνόμια που διατηρούν ακόμη και σήμερα οι εργαζόμενοι φαντάζουν εξωπραγματικά, ιδιαίτερα όταν ο ΟΣΕ εμφανίζει συσσωρευμένα χρέη 10,5 δισ. ευρώ.

Μερικά από αυτά είναι:

1 Ο χρόνος μετάβασης και επιστροφής από την εργασία τους λογίζεται ως χρόνος εργασίας και αμείβεται υπερωριακά.

2 Αν ένας εργαζόμενος απομακρυνθεί πάνω από 30 χιλιόμετρα από την έδρα του, δικαιούται οδοιπορικά και ημερήσια αποζημίωση, ακόμη και όταν δεν διανυκτερεύει.

3 Η κάθε ημέρα ανάπαυσης (ρεπό) υπολογίζεται με 28 ώρες αντί 24 με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται ημέρες αναπαύσεως και να διαταράσσεται το ημερήσιο πρόγραμμα των δρομολογίων.

4 Κατά μέσον όρο στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι τακτικές ετήσιες αποδοχές του προσωπικού (1.800 εργαζόμενοι) φθάνουν τις 35.000 ευρώ και οι δευτερεύουσες στις 16.000 ευρώ επιπλέον.

5 Οπως έχει ήδη αποκαλυφθεί τα έσοδα από την ενοικίαση των εγκαταστάσεων του Θριασίου δεν έμπαιναν στα ταμεία του ΟΣΕ, αλλά τα εισέπρατταν οι εργαζόμενοι


ΠΗΓΗ ΤΟ ΒΗΜΑ online

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.