24 Αυγούστου 2010

23:20
1
Με ένα καλοκαιρινό ΦΕΚ το οποίο δημοσίευσαν 2 ημέρες μετά το 15Αυγουστο κατοχύρωσαν την απόφαση να κατασπαράξουν...


21.819.070 εκατομμύρια ευρώ!

Μιλάμε για το απόλυτο κράτος ΑΠΑΤΗΣ !

Δείτε πως θα τσακίσουν το χρήμα και στο τέλος θα βγούν όλοι μαζί λάδι.....

Δείτε το ΦΕΚ 1300/17-08-10 του ΑΙΣΧΟΥΣ που δημοσίευσαν όταν ακόμη και η κυβέρνηση βρισκόταν σε διακοπές "χωρίς ενοχές" ...

Ένας απο τους βασικούς λόγους που η Ψωροκώσταινα εντάχθηκε άρον-άρον και με χίλια δύο "μαγειρέματα" στη ζώνη του ευρώ (επι Σημίτη) ήταν το γεγονός οτι τα δύο κόμματα εξουσία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) θα αποκτούσαν μέσω της Οικονομικής Νομισματικής Ένωσης πρόσβαση στη διαχείριση τεραστίων κοινοτικών κονδυλίων σε ΕΥΡΩ !

Κονδύλια δισεκατομμυρίων ευρώ απο κοινοτικούς πόρους που προοριζόταν για την ανάπτυξη της χώρας κατέληξαν σε "μαύρες τρύπες" που δημιουργήθηκαν ειδικά για το "ξέπλυμα" κονδυλίων!!!

Η απίστευτη κομπίνα έχει στηθεί ανάμεσα στο επίσημο Ελληνικό κράτος το οποίο έχει συστήσει Ανώνυμες Εταιρείες δια μέσω των οποίων διαχειρίζονται κονδύλια δισεκατομμυρίων ευρώ και αναπτυξιακά προγράμματα που καταλήγουν σε "μαύρες τρύπες" και κατασπαράζονται με το πρόσχημα "έργων" που καταλήγουν σε "διαστημικές" υπερτιμολογήσεις χωρίς ποτέ να προκύπτουν πολιτικές ευθύνες ή στοιχεία για ποινικές ευθύνες σε κανέναν !

Έτσι λειτουργεί η Ελληνικό Κράτος (Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης)

Με ένα καλοκαιρινό ΦΕΚ το οποίο δημοσίευσαν 2 ημέρες μετά το 15Αυγουστο κατοχύρωσαν επισήμως την απόφαση να κατασπαράξουν 21.819.070 εκατομμύρια ευρώ με το πρόσχημα της κατασκευής τριών ιστοσελίδων !!!

Φαίνεται ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως είναι ΚΡΑΤΙΚΟ !
Το υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ως επίσημο κράτος)
θα "ξεπλύνει" 21.819.070 εκατομμύρια ευρώ απο πολιτικές ευθύνες , πλασάροντας ώς Δικαιούχο του "έργου" την Ανώνυμο Εταιρεία "Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε."


Με τον τρόπο αυτό φαινομενικά απεμπλέκεται το όνομα του υπουργού Δημήτρη Ρέππα και κατ'επέκταση της κυβέρνησης απο το προκλητικό φαγοπότι και οι πολιτικές ευθύνες χάνονται βαθιά στον "κάδο του πλυντηρίου" της Ανωνύμου Εταιρείας "Κοινωνία της Πληροφορίας" (δείτε εδώ)

Ο Δημήτρης Ρέππας θεωρεί οτι δικαιολογεί την προκλητικότατη αυτή εξαπάτηση του Ελληνικού λαού αναφέροντας ότι η πρόθεση υλοποίησης του έργου είχε εκδηλωθεί το 2008 και το 2009 είχε υπογραφεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας (απολαύστε ΚΡΑΤΟΣ εδώ)

Δείτε το ΦΕΚ ΦΕΚ 1300/17-08-10 του ΑΙΣΧΟΥΣ που δημοσίευσαν όταν ακόμη και η κυβέρνηση βρισκόταν σε διακοπές "χωρίς ενοχές" ...
ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
Αναρτήθηκε από Βετεράνος
Πηγή




Το Υπουργείο Υποδομών για να μειώσει την οργή των πολιτών από την καινούργια λαμογιά των 22.000.000 για την δημιουργία πόρταλ, εξέδωσε δελτίο τύπου Με το οποίο αντί να μειώσει τις αντιδράσεις την αγανάκτηση και τις υποψίες των πολιτών μάλλον κατά την ταπεινή μας άποψη τις ενισχύει.

Κι αυτό γιατί:


  1. Μεταθέτει μέρος της ευθύνης ως προς την πρόθεση υλοποίησης του έργου στην προηγούμενη κυβέρνηση, η οποία υπέγραψε την σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας και στην ΚΤΠ η οποία υπέβαλε τεχνικά δελτία και προδιαγραφές.
  2. Δεν διαψεύδει τα καταγγελόμενα. Απλά περιορίζεται στο ότι "Ο συνολικός προϋπολογισμός που προτείνεται είναι κατά πολύ μικρότερος από τον αρχικό του 2009", χωρίς ωστόσο να αναφέρει το ακριβές ποσό, που μάλλον κάπου εκεί είναι.
  3. Προσπαθεί να διασκεδάζει την ανησυχία από την πρωτοφανή σπατάλη (από άποψη κόστους) με την εξήγηση ότι τα συγκεκριμένα κονδύλια αναγκαστικά θα διατεθούν στο συγκεκριμένο έργο, αλλιώς θα χαθούν.

ΣΑ: Η ΚτΠ είναι διαχειριστική αρχή για προγράμματα πληροφορικής που είναι εντεταγμένα στο ΕΣΠΑ. Μέσα στους σκοπούς της εταιρείας είναι η υποστήριξη ή/και διαχείριση της λειτουργίας συστημάτων πληροφορικής και επικοινωνίας της δημόσιας διοίκησης.

Διαβάστε όμως το δελτίο τύπου και βγάλετε τα συμπεράσματά σας για την χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας:

Σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για την Προγραμματική Συμφωνία μεταξύ της Κοινωνίας της Πληροφορίας Α.Ε. και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σας γνωστοποιούμε ότι:

Η πρόθεση υλοποίησης του έργου είχε εκδηλωθεί το 2008 και το 2009 είχε υπογραφεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση σύμβαση με την Κοινωνία της Πληροφορίας, η οποία είχε υποβάλει και τα σχετικά τεχνικά δελτία.

Η απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 1300/17-08-10, επικαιροποιεί και επανακαθορίζει το περιεχόμενο και τους στόχους του έργου, ώστε να εντάσσεται στο γενικό κυβερνητικό πρόγραμμα, διεκδικώντας μερίδιο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 για την ψηφιακή σύγκλιση. Αξιοποιεί δηλαδή εγκεκριμένα προγράμματα από την Κοινωνία της Πληροφορίας, αρμοδιότητας του Υπουργείου που είναι σκόπιμο να αναπροσαρμοστούν.

Ο συνολικός προϋπολογισμός που προτείνεται είναι κατά πολύ μικρότερος από τον αρχικό του 2009 και αποτελεί τον μέγιστο ενδεικτικό προϋπολογισμό. Πρόκειται για εγκεκριμένους πόρους που ή θα χρησιμοποιηθούν για το συγκεκριμένο σκοπό ή θα χαθούν. Δεν μπορούν να κατευθυνθούν δηλαδή για την κάλυψη ελλειμμάτων ή άλλους σκοπούς.

Το όλο έργο αφορά: α) στη δημιουργία knowledge portal, όπου όλοι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύνολο των νομοθετικών, διοικητικών και γενικότερα κανονιστικών πράξεων του Υπουργείου, β) στην ανάπτυξη και λειτουργία μίας ηλεκτρονικής Ακαδημίας Οδήγησης, ένα εκπαιδευτικό διαδραστικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά προκειμένου να μαθαίνουν τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης και γ) στην ανάπτυξη και λειτουργία μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας ψηφιακής πληροφόρησης των πολιτών για τη βέλτιστη συνδυασμένη μετακίνησή τους από άποψη χρόνου και κόστους, και έκδοση εισιτηρίων μέσω τερματικού, σε 1413 διαφορετικά σημεία σε ολόκληρη την χώρα κάτω από την ομπρέλα ασύρματης ευρυζωνικότητας.

Σημειωτέον ότι το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν εμπλέκεται στην οικονομική διαχείριση, τη διεξαγωγή διαγωνισμών, κ.λπ., τα οποία αναλαμβάνει δωρεάν η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.

Πηγή

1 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ 22 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ?? ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.