1 Ιουλίου 2010

06:41
2

Σε επίσχεση εργασίας αποφάσισαν να προχωρήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία αφού σε κανένα από τους περίπου 7.000 εργαζόμενους δεν καταβλήθηκε την Τετάρτη η μισθοδοσία.

Όπως είπε στη zougla.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων σε ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ, Αλέξανδρος Κομίνης, οι εργαζόμενοι θα προσέλθουν κανονικά στα αμαξοστάσια, θα γράφονται στα γραφεία κινήσεως αλλά δεν θα κινούν τα περίπου 2.100 λεωφορεία μέχρι να ειδοποιηθούν ότι έχει καταβληθεί η μισθοδοσία.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ έχουν αποφασίσει, επίσης, ότι όταν ξεκινήσουν οι πληρωμές, τα λεωφορεία θα βρεθούν ξανά στους δρόμους.

Ο κ. Κομίνης χαρακτήρισε, τέλος, αστειότητα τη δικαιολογία που επικαλέστηκε το υπουργείο Μεταφορών ότι υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών λόγω της απεργίας της Τρίτης στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πήγες του υπουργείου Μεταφορών αναφέρουν ότι το θέμα είναι διαδικαστικό και οτι τα χρήματα θα καταβληθούν την Πέμπτη.

Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πήγες σύντομα θα πραγματοποιηθεί διαβούλευση των αρμόδιων υπουργείων Μεταφορών και Οικονομικών προκειμένου να καταρτιστεί νεο σχέδιο λειτουργίας της ΕΘΕΛ με σκοπό να περιοριστούν οι ζημίες και τα ελλείμματά της. ΠΗΓΗ: ΣΚΑΙ

Για πρώτη φορά στα χρονικά το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καταβάλλει ακόμη τα δεδουλευμένα του περασμένου μήνα στους εργαζόμενους στα μπλε λεωφορεία της Ε.ΘΕ.Λ, οι οποίοι αύριο προειδοποιούν ότι θα τραβήξουν χειρόφρενο.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Ε.ΘΕ.Λ, κ. Αλέκος Κομίνης, μιλώντας στο Capital.gr , ανέφερε ότι η μισθοδοσία θα έπρεπε να καταβληθεί από χθες στο προσωπικό, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

«Έχουμε ζητήσει από το πρωί να επικοινωνήσουμε με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν μας έχει καλέσει. Πρόκειται για 7.000 εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι» σημειώνει ο κ. Κομίνης.

Και συνεχίζει: «Αύριο το πρωί δεν θα υπάρχουν λεωφορεία. Θα προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας. Το δημόσιο εδώ και πολύ καιρό έπαψε να πληρώνει τα καύσιμα και τους προμηθευτές του. Πλέον το ποτήρι ξεχείλισε».

"Οι οφειλές τακτοποιούνται"

Ανώτατες πηγές του υπουργείου Υποδομών σημειώνουν στο Capital.gr ότι οι μισθολογικές οφειλές προς τους εργαζόμενους θα τακτοποιηθούν το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί. Συμπληρώνουν όμως με νόημα ότι θα πρέπει η Ε.ΘΕ.Λ άμεσα να καταρτίσει ένα οργανωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα και να περιορίσει τις σπατάλες, προκειμένου στο μέλλον να αποφευχθούν τέτοιου είδους φαινόμενα.

Για τον σκοπό αυτό το υπουργείο Υποδομών αναμένεται να συναντηθεί τις προσεχείς ημέρες με τους επικεφαλής της Ε.ΘΕ.Λ , με στόχο το «νοικοκύρεμα» των οικονομικών του δημόσιου οργανισμού.

Παρόλ’ αυτά, το σωματείο εργαζομένων της Ε.ΘΕ.Λ αποφάσισε να προχωρήσει αύριο Πέμπτη σε επίσχεση εργασίας και διαβεβαιώνει ότι από την στιγμή που θα ξεκινήσει η καταβολή των μισθών οι οδηγοί των μπλε λεωφορείων θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Που ειναι η συμπαρασταση απο τους αλλους φορεις(ΗΛΠΑΠ,ΜΕΤΡΟ,ΗΣΑΠ,ΤΡΑΜ).
    Δεν πρεπει να κανωμε κατι??Βλεπετε αυτοι η κυβερνηση πως συμπεριφεραιται στους εργαζομενους και στο επιβατικο κοινο.Χειροτεροι και απο χουντα.Α ρε που θα παη δεν θα ξαναγινουν εκλογες.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.