17 Ιουλίου 2010

11:30
Από kanella kazakopoulou

Η μεγαλύτερη ηθική και συνδικαλιστική κατάπτωση υπογράφτηκε χτές μεταξύ των εργοδοτών και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ).

Τι πρωτότυπο θα μου πείτε, λές και είναι πρώτη φορά που οι δύο εργατοπατερίστικες αυτές παρατάξεις τακιμιάζουν για να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Μπλέ ή πράσινης δέν έχει σημασία, αφού και τα δύο αυτά κόμματα, είναι οι κατ εξοχήν εκφραστές του κεφαλαίου, ειδικά δε το αναπαλαιωμένο πασοκ των κ.κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδου, Παγκάλου, Παμπούκη, Πεταλωτή κλπ. ομοίων τους, εχει εκτοπίσει δραματικά την πάλαι ποτέ ΔΕΞΙΑ, ως πλέον <φερέγγυο> για το σύστημα.

Μάλιστα την υπογραφή της ξεφτίλας αυτής ακολούθησαν ασπασμοί του Προέδρου της ΓΣΕΕ με εκπροσώπους των εργοδοτών, που επισφράγισαν την <εθνική συνενόηση>των κερδών με τη ληστεία των εισοδημάτων και των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα, που από τις προηγούμενες συμβάσεις των <μαϊντανών> αμείβονται με 700 ευρώ , <αλλά τουλάχιστον τα τσιράκια της εργοδοσίας μαζί με τους φιλεύσπλαχνους του ΣΕΒ κλπ. στήλωσαν τα πόδια στην κακιά τρόϊκα για στο 13ο και 14ο μισθό>>....

Λέτε νάπιασαν κότσους την τρόϊκα , πού της εδοσαν γήν και ύδωρ, η μήπως φοβήθηκαν το αγωνιστικό ταμπεραμέντο της ηγεσίας της ΓΣΕΕ? Κάνουν και τους καλούς οι εργοδότες λέγοντας οχι στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού, αφού ΠΗΡΑΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣΕΕ κι αυτοί και η κυβερνηση. ΤΡΙΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, απολύσεις εις το διπλάσιο, αποζημίωση στο ήμισυ!!! ,νεοπροσλαμβανόμενοι με επιδότηση και με 540 ευρώ!!!

Είναι κερδισμένοι με το παραπάνω οι εργοδότες, αφού για τρία ολόκληρα χρόνια εξασφάλισαν με την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ τα κεφάλια μέσα, με το μπαμπούλα της ανεργίας να παρανομεύει τον καθένα εργαζόμενο ώστε να διαφυλάξουν τα σεντούκια τους ή και να βγάλουν και άλλα . Ο δε ακολουθών την διατροφή Παγκάλου, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, που κατέλαβε με το εύρος του τη μισή τηλεοπτική οθόνη, άρχισε κι αυτός να βλέπει ένα μικρό φώς στο σκοτάδι... (καμιά πιγολαμπίδα θα είδε και από τη χαρά του που υπέγραψε <αυξήσεις> την πέρασε για φώς...)

ΠΑΓΩΜΑ λοιπόν ΓΙΑ ΤΟ 2010, ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΕΝΑΜΙΣΥ (1,5%) για το 2011 ενώ ο πληθωρισμός τρέχει με 6% και αλλο ενα ΟΛΟΚΛΗΡΟ 1,7% για το 2012!!!
Ετσι ο μισθωτός των 740 ευρώ θα πάρει 10 ευρώ το 2011 ενώ το 2012 θα πάρει 17 ή 18. Το λιγότερο 10% μπαίνουν μέσα, χώρια πόσο μέσα μπαίνουν όπως και όλοι οι άλλοι από το ΦΠΑ, τη ΔΕΗ, τη βενζίνη και όλους τους φόρους, την ακρίβεια.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝΕ ΜΗ ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ και αυξήσεις, και πανηγυρίζουν κιόλας πως ΒΡΕΘΗΚΕ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΤΡΙΕΤΕΣ ΠΑΓΩΜΑ!!! Τέτοια κοροϊδία, τέτοια απαξίωση της μισθωτής εργασίας, μόνο τέτοια συνδικαλιστικά ρεντίκολα θα μπορούσαν να την υπογράψουν, ΜΕ ΤΟ ΣΙΓΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΣΕΒ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΤΡΟΊΚΑΣ για να μην απαξιωθούν ολοκληρωτικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΙ, αφού το μόνο που κάνουν ειναι μιά φορά το χρόνο να παζαρεύουν κάτι ψιχουλάκια με τους εργοδότες και να προδικάζουν έτσι και τις κλαδικές συμβάσεις, να κόβουν και τη φόρα σε οποιον θέλει να αγωνιστεί για περισσότερα, καθώς η ΕΓΣΣΕ είναι ο μπούσουλας και για τις κλαδικές.
Πόσο καιρό δέν βλέπουμε την επικοινωνιακή στα τροϊκανά ΜΙΝΤΙΑ με την ΓΣΕΕ τάχα μου να μάχεται για να ξεπεράσει το μνημόνιο, και τον πρωθυπουργό να λέει οτι ο ίδιος θα παρέμβει στην τρόϊκα να μην επιμείνει στο τριετές πάγωμα, εφόσον συμφωνήσουν οι κοινωνικοί εταίροι?? ΣΙΚΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ισα για να κάνουν τη δουλειά τους. ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΓΚΑ!!!

Για κανένα δέν αποτελεί βέβαια εκπληξη η υποτελής αυτή στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που χάρις στη δική της και άλλων παρομοίων μεγάλων συνδικάτων συμβολή εξαρτημένων από την εξουσία, κατάφεραν επί χρόνια ολες οι κυβερνήσεις να περνάνε οποιοδήποτε αντεργατικό μέτρο σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων, με αποκορύφωμα η σημερινή κυβερνηση -υπάλληλος του ΔΝΤ -ΕΚΤ-ΕΕ να αποκεφαλίσει τους μη προνομιούχους και να προσφέρει ως πολιτικός ηρώδης τα κεφάλια τους στο πιάτο, τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας για να ικανοποιήσει τις Σαλώμες των αγορών, των τραπεζων, και του κεφαλαιοκρατικού γενικά συστήματος. Γιαυτό και παίρνει και τα εύσημα από όλους αυτούς.

Λογαριάζουν φυσικά χωρίς τον ξενοδόχο, πού αργά η γρήγορα επειδή δέν θα αντέξει το διαρκές άλεσμα της κρεατομηχανής μνημονίου που για κάθε χρόνο ως το 2014 προβλέπει κι άλλα χαράτσια για να σιγουρέψει το δάνειό της η τρόϊκα,
ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΣΒΑΡΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΘΙΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΥΣ τους, ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ . Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.