1 Ιουλίου 2010

20:28

Κανονικά γίνονται από τις 2.30 μ.μ. τα δρομολόγια των λεωφορείων της ΕΘΕΛ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούσαν από το πρωί επίσχεση εργασίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ με αποτέλεσμα τη διακοπή των δρομολογίων στους δρόμους της Αθήνας. Η κατάσταση εκτονώθηκε καθώς ενεργοποιήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την εκταμίευση ποσού 20 εκατομμυρίων ευρώ για τη μισθοδοσία τους.

Το Γενικό Λογιστήριο προώθησε τη σχετική εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδας.. Είχαν προηγηθεί διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. Εκπρόσωποι των εργαζομένων με τους οποίους μίλησε λίγο μετά τις 10 το πρωί το enet.gr, εκτιμούσαν πως οι μισθοί θα έχουν μπει στους λογαριασμούς του προσωπικού της ΕΘΕΛ μέσα στις επόμενες λίγες ώρες.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν διότι η μισθοδοσία δεν καταβλήθηκε την περασμένη Τρίτη με αποτέλεσμα τα σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επίσχεση εργασίας δηλώνοντας πως δεν θα ξανανεβούν στα λεωφορεία εάν πρώτα δεν τους καταβληθούν οι αποδοχές τους.

Τι προηγήθηκε

Σύμφωνα με δηλώσεις σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, του πρόεδρου των εργαζομένων κ. Κομίνη τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα λειτουργήσουν κανονικά αμέσως μόλις καταβληθούν οι μισθοί τους.

"Δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί η απεργία καθώς σήμερα θα εκταμιευθούν τα χρήματα από το γενικό λογιστήριο του κράτους και οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά το αργότερο εντός δύο ημερών" δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Απέδωσε την καθυστέρηση της καταβολής των δεδουλευμένων στην απεργία που είχε κηρύξει η ΓΣΣΕ - ΑΔΕΔΥ την περασμένη Τρίτη.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ το οποίο η Ελλάδα θα το διαπραγματευτεί μαζί με την τρόικα καθώς αποτελεί μέρος του μνημονίου.

Υπογράμμισε ότι θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνταξιοδοτήσεις προσωπικού, μετατάξεις, ενώ διευκρίνισε ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να προβεί σε απολύσεις.

"Δεν μπορούν να συνεχιστούν άλλο τα ελλείμματα" είπε ο υπουργός αναφερόμενος στον ΟΣΕ και προανήγγειλε αντίστοιχες παρεμβάσεις στην ΕΘΕΛ αλλά και σε άλλες ζημιογόνες επιχειρήσεις του ευρύτερου δημοσίου.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.