5 Ιουλίου 2010

22:24
Αθήνα, 5 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη Χάρη Τσιόκα,
Γενικού Γραμματέα
Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,
στο Ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105.8
στους δημοσιογράφους
Παναγιώτη Τσούτσια και Τάκη Σαράντη



Δημοσιογράφος: Έχουμε τον κ. Χάρη Τσιόκα στη τηλεφωνική μας γραμμή τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Καλημέρα κ. Τσιόκα.
Χάρης Τσιόκας: Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
Δημοσιογράφος: Έχουμε και καιρό και καιρό να τα πούμε. Ένας φίλος με αφορμή τη μη πληρωμή, την καθυστέρηση με τους εργαζόμενους στην ΕΘΕΛ, και επειδή είμαστε καχύποπτοι γενικά, μου λέει, επίτηδες έγινε. Του λέω γιατί έγινε επίτηδες; Επίτηδες έγινε για να οδηγηθεί το πρόβλημα που υπάρχει και στις αστικές συγκοινωνίες. Θα το δεις, θα βγει, θα ανοίξει μεγάλο θέμα.
Είναι έτσι;
Όχι ότι έγινε επίτηδες! Υπάρχει μεγάλο θέμα και τις αστικές συγκοινωνίες;
Χάρης Τσιόκας: Νομίζω ότι σε μία σοβαρή Κυβέρνηση δεν μπορεί αυτά τα επιχειρήματα να βρίσκουν βάση. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως υπάρχει ένα ζήτημα και αυτό σχετίζεται με το ότι έχουμε Οργανισμούς που γεννάνε ελλείμματα τεράστια και πρέπει να αντιμετωπισθούν με πρωτοβουλίες συγκεκριμένες και με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Υπάρχουν λοιπόν θέματα…
Δημοσιογράφος: Μας λέτε υπάρχουν τεράστια ελλείμματα. Έτσι δεν είναι; Και πρέπει να μπει μια τάξη, αυτό καταλαβαίνουμε.
Χάρης Τσιόκας: Υπάρχουνε προβλήματα, αλλά αυτά τα ελλείμματα τα οποία παράγονται εδώ και 15 χρόνια, είναι προφανές ότι πρέπει να αντιμετωπισθούν με ένα σχέδιο. Δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν ούτε στην λογική της εκποίησης ούτε στη λογική της κατάργησης των φορέων και του έργο το οποίο παρέχουν. Άρα λοιπόν αυτό που έκανε το Υπουργείο αυτούς τους τέσσερις μήνες που στην ουσία ανέλαβαν οι καινούργιες διοικήσεις, ήταν να διαμορφώσει τους όρους ενός σχεδίου.
Ποιο είναι λοιπόν το θέμα; Το θέμα είναι ότι έχουμε περίπου πεντακόσια εκατομμύρια έλλειμμα το χρόνο, από τις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου, έχουμε γύρω στα εκατόν πενήντα εκατομμύρια τοκοχρεολύσια, τα οποία υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπισθούν, και στη βάση αυτή πρέπει να δούμε τώρα το συγκοινωνιακό έργο.
Λοιπόν, πολλοί Οργανισμοί στις αστικές συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου δραστηριοποιούνται, ασύνδετα και ανταγωνιστικά, με αποτέλεσμα να έχουμε τεράστιες επιβαρύνσεις. Γι’ αυτό υπάρχει μεγάλη προτεραιότητα για την μετεξέλιξη του ΟΑΣΑ σε μητροπολιτικό φορέα. Χρειάζεται συντονισμός και συμπληρωματικότητα.
Ξεκινήσαμε λοιπόν να επεξεργαζόμαστε το πλαίσιο, θα είμαστε έτοιμοι σε λίγο διάστημα, για να αναπτυχθούνε οι λεγόμενες συνδυασμένες μεταφορές, ώστε το ένα μέσον να υπηρετεί το άλλο.
Η δεύτερη μεγάλη προτεραιότητα την οποία διαμορφώνουμε αυτές τις ημέρες, είναι ακριβώς η ικανότητα να διαχειρισθούμε το σύνολο του προσωπικού το οποίο σήμερα απασχολείται σε όλους τους Οργανισμούς, π.χ. στο ΜΕΤΡΟ, στην ΕΘΕΛ, στον ΗΣΑΠ, τον ΗΛΠΑΠ, το ΤΡΑΜ κ.λπ. Αυτό λοιπόν το προσωπικό σήμερα ανεξάρτητα αν υπάρχουν ανάγκες δεν μετακινείται. Απαγορεύεται να μετακινηθεί από Οργανισμό σε Οργανισμό και μένει αναξιοποίητο. Λοιπόν και αυτό το αλλάζουμε.
Άλλο θέμα είναι τα εισιτήρια. Έχουμε 25% «τζαμπατζήδες» έτσι για να το πω απλά, στις αστικές συγκοινωνίες. Άρα μεγάλες απώλειες και αυτό πρέπει να το ελέγξουμε. Μπορεί να γίνει με συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Υπάρχει ευρωπαϊκή εμπειρία και το εργαλείο των ΣΔΙΤ ίσως φανεί χρήσιμο.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ---->>>> ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.