14 Ιουλίου 2010

09:05
1
Ενοποιούνται όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς υπό τον ΟΑΣΑ και ακριβαίνουν τα εισιτήρια.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΡΟΥΣΤΑΛΛΗ

Με ταχείς ρυθμούς προωθεί η κυβέρνηση τις παρεμβάσεις για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ.
Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αναμένει να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την τρόικα για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ΟΣΕ και έχει έτοιμο αντίστοιχο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες. Οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου αυτού δεν έχουν λάβει οριστική μορφή καθώς αναμένεται η τελική συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών αλλά και η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου για τον χρόνο ανακοίνωσης των σχετικών εξαγγελιών. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών προβλέπει συγχωνεύσεις-μαμούθ στους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών, οι οποίοι θα υπαχθούν στην «ομπρέλα» του ΟΑΣΑ, αναδιάταξη των δρομολογίων, μετατάξεις προσωπικού ενώ θεωρείται πολύ πιθανόν να αυξηθεί η τιμή των εισιτηρίων προκειμένου να μειωθούν τα ελλείμματά τους.
Σήμερα αναμένεται συνάντηση του κ. Δ. Ρέππα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλο και τον υπουργό Επικρατείας κ. Χ. Παμπούκη, στο πλαίσιο των συναντήσεων που έχουν εγκαινιάσει με υπουργούς (προηγήθηκε συνάντηση με την υπουργό Υγείας κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ) προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός στο κυβερνητικό έργο αλλά και να βελτιωθούν ορισμένοι τομείς που φαίνεται να βαλτώνουν. Κατά τη συνάντηση αυτή το πιθανότερο είναι να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ----->>>>> ΕΔΩ

1 σχόλια:

  1. αφού δεν πηραν το μαχαιρι από το χέρι της εξουσίας οι εργαζομενοι ευθύς εξ αρχής που αρχισε να ξεδιπλώνεται η θανατηφορα πολιτική σε δόσεις, και κάποιοι νόμιζαν πως θα γλυτώσουν τωρα θα εισπράξουν τα ανάλογα. οπως πάντα, οταν μυρίζουν τον καπνό από τη φωτιά του διπλανού και κλείνουν τα παράθυρά για να αποφύγουν την κάπνα.... τόσος θόρυβος έχει γίνει για τις ΔΕΚΟ δέν βρέθηκε ούτε ένα συνδικάτο να απαντήσει γιατί δημιουργήθηκαν αυτά τα ελλείμματα? ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ..... Λελογισμένες είπαμε αντιδράσεις, μην έρθουμε σε ρήξη με το γκουβέρνο μας.... τώρα μάλιστα που πήρε και εύσημα από τους εκπροσώπους των τραπεζιτών και παντός είδους αγορών για την επιτυχία που σημειώνει το πρόγραμμα σωτηρίας της ελληνικής οικονομίας των ολίγων φυσικά, γιατί οι πολλοί έχουν κηρύξει πτώχευση ήδη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.