27 Ιουλίου 2010

09:13
1

Με συνταγή ΟΣΕ το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ
Θα περιλαμβάνεται στο «νέο» μνημόνιο που θα συμφωνηθεί με την τρόικα τις επόμενες ημέρες
Την αναδιάρθρωση των ελλειμματικών ΔΕΚΟ (κυρίως του τομέα των μεταφορών) εντός του τρέχοντος έτους αποφάσισε η κυβέρνηση στα πρότυπα των αλλαγών που γίνονται στον ΟΣΕ. Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά τη συνάντηση με τους επιτελείς της τρόικας, τόνισε ότι εν όψει των μειώσεων των επιχορηγήσεων και του κόστους λειτουργίας των συγκοινωνιακών φορέων το 2011 θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ που παρουσιάζουν ελλείμματα.

Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν θα αναφέρονται αναλυτικά σε ένα «νέο» Μνημόνιο που δεν θα αφίσταται του πρώτου, αλλά θα είναι προσαρμοσμένο στις εξελίξεις.
Οπως αναφέρουν κοινοτικοί παράγοντες, το Μνημόνιο είναι ένα «δυναμικό» κείμενο, που θα ανανεώνεται κάθε τρίμηνο. Με αυτόν τον τρόπο, η τρόικα θα έχει τη δυνατότητα να δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις κυρίως σε ό, τι αφορά το περιεχόμενο ή και το χρονοδιάγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ιδίως αυτών που θα κρίνει ότι δεν υλοποιούνται ικανοποιητικά από την κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η πώληση μονάδων της ΔΕΗ.
Περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

1 σχόλια:

  1. θέλει και ρώτημα????? ολα για το καλο μας γινονταν και γινονται.φαντασου να θελανε το κακο μας...παναγια βοηθα... α ρε να δεις που θα ξανατραγουδαμε σε λιγο τον εθνικο υμνο... αμα ξυπνησουμε βεβαια από τον εθνικό ύπνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.