8 Ιουλίου 2010

15:28
2

Στάθης Διομήδης

Ποιος να το περίμενε.
Τούτη η κυβέρνηση όχι μόνο υποθήκευσε τη χώρα με το μνημόνιο που ψήφισε στη Βουλή, αλλά παραιτήθηκε και από την εθνική κυριαρχία της, με την υπογραφή του υπουργού οικονομικών στη σύμβαση δανειακής διευκόλυνσης που υπεγράφη με ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Πιο κάτω παραθέτω μερικά βασικά σημεία, από τις 237 σελίδες της σύμβασης που υπέγραψε ο Παπακωνσταντίνου, έχοντας την εξουσιοδότηση της Ελληνικής Βουλής:

- Δεν μπορεί η Ελλάδα, μόνη της, να πάρει δάνειο από άλλον δανειστή (πχ Κίνα, Ρωσία) καθώς δεν μπορεί να υποθηκεύσει, ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα, ή να μεταφέρει το χρέος της… σελ 119,

- αντίθετα επιτρέπεται ο δανειστής να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του… σελ. 129, παρ 13.1.

Δηλαδή μπορεί να έχουμε δανειστεί από τη Γερμανία και να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία και τα Σκόπια γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δικαιώματά της (τις δανειακές υποχρεώσεις της Ελλάδας, δηλαδή) …

- η σύμβαση διέπεται από το αγγλικό δίκαιο… σελ 129, παρ. 14.1, (γνωστοί αποικιοκράτες οι Εγγλέζοι, ξέρουν από… καλές συμβάσεις!)

- Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρώ των Ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2% κυμαινόμενο με Euribor τριμήνου για την πρώτη τριετία, 6,2% κυμαινόμενο για τα επόμενα χρόνια και +2% επιτόκιο υπερημερίας (αν έχει λήξει το δάνειο) επαναπροσδιοριζόμενο ανά εβδομάδα αν καταλαβαίνω καλά… σελ 120 παρ. 1α και 1β και 121 παρ. 5.

- Η Ελλάδα αν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιοτέρα δάνεια ( όχι τα 110 δις ) που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών κάποιου άλλου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να αποπληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις… σελ 123.

- Για να είναι νόμιμη, να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δε χρειάζεται καμία άλλη πράξη παρά μόνο, την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού σύμβουλου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου Δικαιοσύνης… σελ 130, παρ 15.1α, σελ 138 παρ.5 και σελ 140 παρ. 14.

Ούτε ψήφιση από τη Βουλή, ούτε υπογραφή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε καν τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Τίποτα δε χρειάζεται… μόνο καλή διάθεση και τον Παπακωνσταντίνου να υπογράφει!!!

- Μόνο το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα Συνταγματικά Δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το Ευρωπαϊκό δίκαιο ή το Σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα. Στην Ελλάδα με βάση τη σύμβαση, δεν επιτρέπεται σε κανένα δικαστήριο να μπορεί να εκδικάσει τέτοια προσφυγή!!! (Άσε που δεν έχουμε και Συνταγματικό Δικαστήριο)… σελ 123 παρ 6α και 6β.

- Το χειρότερο από όλα είναι το παρακάτω, όπως αναφέρεται στη σελ. 130 παρ 14.5:

«Με την παρούσα ο Δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων παραιτείται από κάθε ασυλία που έχει ή πρόκειται να αποκτήσει, όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία, από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα Σύμβαση, περιλαμβανομένων, χωρίς περιορισμούς, της ασυλίας όσον αφορά την άσκηση αγωγής, δικαστική απόφαση ή άλλη διαταγή, κατάσχεση, αναστολή εκτέλεσης δικαστικής απόφασης ή προσωρινή διαταγή, και όσον αφορά την εκτέλεση και επιβολή κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει αναγκαστικός νόμος»


- Και όπως πολύ σωστά γνωμοδοτούν οι δύο νομικοί σύμβουλοι του κράτους σελ 139 παρ. 11: «Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση».

- Με λίγα λόγια: Οι δανειστές μας θα πάρουν 110 δις ευρώ σε μία τριετία (τα χρήματα που θα πάρει η χώρα από το μηχανισμό για να αποπληρώσει παλαιότερα χρέη), και μετά από την τριετία αφού δεν θα μπορεί η Ελλάδα να αποπληρώσει το συνολικό χρέος που θα είναι κοντά στα 400 δις ευρώ, η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, θα έρθουν να πάρουν κρατικά κεφάλαια, κρατικές επιχειρήσεις, ορυκτό πλούτο και ότι φιλέτο υπάρχει στην ελληνική επικράτεια, σε γη, αέρα και θάλασσα χωρίς η Ελλάδα να μπορεί ούτε να αμφισβητήσει αυτό το δικαίωμά τους αλλά και δεν θα δικαιούται να προσφύγει στα δικαστήρια. Ακόμη και αν πτωχεύσει η χώρα…
Καλοχώνευτα. Με τις υγείες μας.

Και μόνο αυτός ο όρος αρκεί, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, για να χαρακτηριστεί η δανειακή σύμβαση ως αποικιοκρατική.

Ούτε οι ηττημένοι των δύο παγκοσμίων πολέμων δεν συνθηκολόγησαν με τέτοιους όρους.

Τρεις χιλιάδες χρόνια ιστορίας, μια χώρα και ένας λαός υποθηκευμένα, χωρίς εθνική κυριαρχία και χωρίς δικαιώματα, μόνο και μόνο με την υπογραφή ενός υπουργού, την επιλογή της σημερινής κυβέρνησης και την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, του ΛΆΟΣ και της Ντόρας…

Δεν υπάρχουν, στις 237 σελίδες της σύμβασης, πουθενά οι όροι χρηματοδότησης από το ΔΝΤ και τα επιτόκια, παρά μόνο οι επιστολές ενεργοποίησης του μηχανισμού… Τι άλλο να μας περιμένει;

Εδώ όλη η σύμβαση:

http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=bcf0f265-06e2-4d43-a1ce-06ce96d27fb1

Θα κλείσω με πολιτιστικά δρώμενα:

Όρθιοι οι θεατές στο κατάμεστο θέατρο του παραλόγου της υποθηκευμένης και εκχωρημένης Ελλαδίτσας μας, χειροκροτούσαν επί πολλή ώρα, για την εκπληκτική ερμηνεία του στην τραγωδία: «Η σφαγή μισθωτών και συνταξιούχων», τον ένα, το μοναδικό, τον κορυφαίο Έλληνα πολιτικό - ηθοποιό του αιώνα, βραβευμένο από 120.000 ψηφοφόρους του στη Β’ Αθηνών.

Με δάκρυα στα μάτια και «ματωμένα» χέρια από τη «σφαγή», χαιρετούσε το κοινό του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο πολιτικός που περίμενε καρτερικά σχεδόν 55 χρόνια για να αναδείξει το εκπληκτικό ταλέντο του στην ηθοποιία κάνοντας διάφορες δουλειές του ποδαριού, π.χ. πολιτικός, μέχρι να δικαιωθεί για τις υποκριτικές ικανότητές του…

Με την υπουργοποίησή του ξεδίπλωσε μέσα σε οκτώ μήνες όλο το ταλέντο του, αφήνοντας άφωνους ακόμη και τους ελεγκτές της τρόικας.

Το κακό είναι ότι η παράσταση συνεχίζεται θριαμβευτικά.

Μετά την εντυπωσιακή ερμηνεία του Λοβέρδου, ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί στο χώρο και οι υπόλοιποι υπουργοί το έχουν ρίξει στο κλάμα, στενοχωρούνται, πονάνε, δεν κοιμούνται τα βράδια, στριμώχνονται ιδεολογικά, και διαγκωνίζονται να παίξουν το ρόλο της χαροκαμένης μάνας των μισθών και των συντάξεων αλλά… Λοβέρδος δε γίνεσαι. Γεννιέσαι!

Είμαι ο Στάθης και … έχετε το νου σας κρατούντες:

Μη φορτώνετε άλλο το γάιδαρο, γιατί θα τσινήσει και θα σας πάρει ο διάολος!


Υ.Γ. Εάν θέλουν οι βουλευτές να προσφέρουν μια υπηρεσία στον τόπο, να ανοίξουν οι λογαριασμοί από το 1996 μέχρι σήμερα, όλου του πολιτικού προσωπικού (υπουργών, βουλευτών, γενικών γραμματέων, διοικητών, προέδρων οργανισμών, νομαρχών, δημάρχων κ.τ.λ) και των στενών συγγενών τους. Να ελεγχθούν τα φορολογικά στοιχεία τους, τα ακίνητά τους, τα χρηματιστηριακά και ομολογιακά χαρτοφυλάκιά τους. Έτσι απλά και γρήγορα… Και να δημοσιευτούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία τους. Τα υπόλοιπα, για τους επίορκους, τα αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη…

Πηγή

2 σχόλια:

  1. Αν αυτή είναι η σύμβαση δανεισμού ε τότε είμαστε πολύ μεγάλα ζώα... Πρέπει να ενημερωθεί ο απλός κοσμάκης με κάθε τρόπο έτσι ώστε να ξέρει πόσο εύκολα και απλά τον ξεπούλησαν, ξεπούλησαν αυτόν και τα Άγια χώματα των προγόνων του. Αν είναι αυτή η ερμηνεία της σύμβασης δανεισμού , αυτοί που την εκπόνησαν και αυτοί που την αποδέχτηκαν και την ψήφισαν πρέπει να φύγουν από εδώ ΧΘΕΣ. Οι απορίες μου πολλές... Που πήγαν οι εθνικόφρονες, οι Ελληναράδες, τα περιβόητα Ελληνικά Λόμπι που τα ακούω από τότε που γεννήθηκα?
    Το ίντερνετ είναι ένα μεγάλο όπλο ενημέρωσης γιαυτό και μόνο διαδώστε αυτά τα στοιχεία εάν ισχύουν πριν να είναι πολύ αργά, για εμάς και για τα παιδιά μας. Στείλτε τα με e-mail, με fax, με όποιον τρόπο μπορείτε γιατί χανόμαστε και χανόμαστε από ότι φένεται και από τον χάρτη. Παππού συγνώμη... Παιδιά μου δεν ξέρω τι να σας πω... Ξένοι στην ίδια μας την χώρα και με την βούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αριστόβουλε δεν θα το βάλουμε κάτω. Μην ανησυχείς σε λίγο θα ηχήσουν τύμπανα, γιατί η φτώχεια και η πείνα δέν θα αντέχονται. Οσοι ψήφισαν αυτό το επαίσχυντο μνημόνιο παράδοσης και εκτέλεσης του ελληνικού λαού θα βρούν το μάστορά τους. Η κατοχή φέρνει μαζί της και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
    Με συγκίνησε η συγγνώμη στον παπού, που δείχνει άνθρωπο με βαθύ σεβασμό σε αξίες. Τα παιδιά θέλουν στήριξη και εμψύχωση να μην σκύψουν το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.