16 Ιουλίου 2010

17:54
4

Η τοποθέτηση μεμβρανών σε ένα αυτοκίνητο, έχει τα εξής πλεονεκτήματα:

  1. Προστασία από τη θερμότητα. Οι μεμβράνες προστασίας απορροφούν την ηλιακή ακτινοβολία αλλά και τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, και έτσι προστατεύουν τους επιβάτες από όλες τις βλαβερές συνέπειες του ηλίου. Γιατροί και δερματολόγοι επισημαίνουν τον κίνδυνο από την έκθεση στον ήλιο, τόσο για τους ενήλικες, όσο και για τα παιδιά.
  2. Προστασία από την αντηλιά. Αυτό που μας ενοχλεί ιδιαίτερα τις ηλιόλουστες ημέρες του χρόνου, είναι η αντηλιά, που μας εμποδίζει να βλέπουμε καθαρά. Οι μεμβράνες μειώνουν αισθητά την αντηλιά, κάνοντας την οδήγηση πιο ξεκούραστη και πιο άνετη.
  3. Προστασία του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Το σαλόνι του αυτοκινήτου, τα δέρματα, αλλά και τα πλαστικά δεν ξεθωριάζουν, δεν φθείρονται και δεν αλλοιώνεται το χρώμα τους, αφού η μεμβράνη εμποδίζει το 99% της υπεριώδους ακτινοβολίας, που είναι ο βασικός παράγοντας αλλοίωσης των χρωμάτων.
  4. Προστασία των επιβατών σε περίπτωση θραύσης των κρυστάλλων. Μεγάλο ποσοστό τραυματισμών σε ατυχήματα με το όχημα προκαλούνται από τη θραύση των κρυστάλλων. Οι μεμβράνες συγκρατούν τα θραύσματα των τζαμιού, αποφεύγοντας τραυματισμούς, αλλά και το σκόρπισμα των γυαλιών.
  5. Μοναδική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Διακριτική, μέτρια ή σκούρα, όποιο τύπο μεμβράνης και αν επιλέξετε, το αυτοκίνητό σας θα πάρει νέα μορφή. Με ενιαία μορφή, αφού η μεμβράνη γίνεται ένα με το τζάμι, χωρίς σκισίματα και φουσκάλες, θα νιώθετε το αυτοκίνητό σας σαν να φοράει γυαλιά ηλίου. Εσείς τα φοράτε, γιατί όχι και το αυτοκίνητό σας;
  6. Μεγαλύτερη απόδοση του κλιματιστικού. Το μεγαλύτερο ποσοστό της θερμότητας απορροφάται από τις μεμβράνες, διατηρώντας το χώρο πιο δροσερό, αυξάνοντας την απόδοση του κλιματιστικού σας, και εξοικονομώντας καύσιμα

Ειδική βεβαίωση: Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών (28/05/08), απαιτείται σχετική βεβαίωση του εργοστασίου κατασκευής ότι οι μεμβράνες πληρούν συγκεκριμένες ευρωπαϊκές προδιαγραφές

ΥΓ. Η ιδέα της μεμβράνης, δεν είναι δική μου πρόταση. Ειπώθηκε από έναν συνδικαλιστή της κίνησης, σε κάποια συνάντηση που είχε το σωματείο με τον κύριο Διευθύνων. Και επειδή είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα, είπα να αναφέρω τα πλεονεκτήματα που θα προσκομίζαμε, εάν την υλοποιούσαμε.

4 σχόλια:

  1. Εχει και αλλα πλεονεκτηματα:
    Δεν περιοριζει την ορατοτητα
    Δημιουργει ευχαριστες και ανετες συνθηκες εργασιας για τον οδηγο
    Εξαιρετικη θερμομονωση
    Μοναδικη οπτικη ευκρινεια μερα νυχτα
    Αντιχαρακτικη επιστρωση για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.

    Και το σπουδαιοτερο οτι τοποθετουνται πολυ ευκολα (και αφαιρουνται ευκολα) χωρις να χρειαζεται να αφαιρεθουν τα τζαμια για να γινει η εφαρμογη τους.

    Αν αυτα δε σας επεισαν, δεν ξερω τι θα μπορουσε να σας πεισει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγελε ήδη σε δυο οχήματα έχουν τοποθετηθεί και γίνονται μετρήσεις σε διαφορετικές συνθήκες και ώρες της ημέρας για να δούμε επιπρώσεις και να τοποθετηθούν και στα υπόλοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαιρομαι, γιατι επιτελους καποιος λαμβανει σοβαρα υποψη του τις διαφορες προτασεις που κανουμε. Και στο παρελθον εχουμε κανει προτασεις βελτιωσης και βρηκαμε "τοιχο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.