3 Ιουνίου 2010

19:38
1
Με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεοχάρη Τσιόκα, συναντήθηκε τελικά η αντιπροσωπεία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι απεργοί εξέθεσαν τα αιτήματα του κλάδου τους, τα σημαντικότερα από τα οποία είναι ο εκσυγχρονισμός και η χρηματοδότηση των συγκοινωνιών και οι άμεσες προσλήψεις.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο, διαδηλώνοντας κατά των μέτρων της κυβέρνησης που ψαλιδίζει τις αποδοχές τους, αλλά και κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Δείτε τι δήλωσε στην κάμερα της zougla.gr ο Αλέξανδρος Κομίνης, πρόεδρος του Συνδικάτου ΕΘΕΛ-ΟΑΣΑ.




Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από το υπουργείο, διαδηλώνοντας κατά των μέτρων της κυβέρνησης που ψαλιδίζει τις αποδοχές τους, αλλά και κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Αστικά λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, Μετρό και τραμ έχουν «τραβήξει» χειρόφρενο στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ, διεκδικώντας ένα αξιοπρεπές «αύριο» για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Εξαίρεση αποτελεί ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ο οποίος λειτουργεί κανονικά. Οι εργαζόμενοι στην Ομοσπονδία των σιδηροδρομικών, ωστόσο, προσανατολίζονται στην κήρυξη δύο νέων 24ωρων απεργιών τις προσεχείς ημέρες. Η πρώτη θα γίνει στις 10 Ιουνίου και η δεύτερη μαζί με την κινητοποίηση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Την επόμενη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αναμένεται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με συγκεντρώσεις, πορείες, αλλά και στάσεις εργασίας τις πρωινές και τις βραδινές ώρες (εναλλάξ).

Πηγή : Ζougla online
Πηγή : Etheldrivers

1 σχόλια:

  1. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ.

    Απ' οτι εμαθα σημερα, μονο ο Σταθοπουλος και ο Κακουρος φωναξε.
    Ολοι οι αλλοι μουγκα! Πηγαν,ηπιαν τον καφε τους, ακουσαν τι ελεγαν οι αλλοι και μετα εφυγαν! Τετοιοι που ειμαστε, τετοια μελη σωματειων μας αρμοζουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.