8 Ιουνίου 2010

11:28
5
Όλοι οι οδηγοί των γραμμών τρόλεϊ 2, 4 και 11 παρανομούν πάνω από μία εβδομάδα και κανείς από τους αρμοδίους δεν έχει αντιληφθεί το γιατί?
Οι οδηγοί για να κατευθυνθούν από την Οδό Αθανασίου Διάκου προς το τέρμα των γραμμών τους , στην διασταύρωση όπου βρίσκετε το κατά τα λεγόμενα έξυπνο φανάρι, βάση του Κ.Ο.Κ. δεν τους επιτρέπετε πλέον να στρίψουν αριστερά με κατεύθυνση προς Καλλιμάρμαρο και αυτό γιατί κάποιος έξυπνος έχει αλλάξει την σήμανση της οδού ,χωρίς να ενημερωθεί ή να ενημερώσει την Διοίκηση των ΗΛΠΑΠ αφού είναι υποχρεωτική η πορεία των τρόλεϊ προς τα αριστερά , βάση της σωστής εκτέλεσης του δρομολογίου τους και βάση της χρήσης του εναέριου δικτύου που επιβάλετε για την κίνησή του οχήματος.
Προς μεγάλη μου έκπληξη (και πολλών άλλων συναδέλφων) διαπίστωσα εργαζόμενος στην γραμμή 4 ότι αφαιρέθηκε η ειδική πινακίδα σήμανσης που βρισκόταν επάνω στο (έξυπνο) φανάρι της οδού Αθ. Διάκου όπου έδινε την δυνατότητα στροφής αριστερά μόνο σε τρόλεϊ και την αντικατέστησαν με πινακίδα που μας τονίζει την υποχρεωτική πορεία όλων των οχημάτων, προς τα εμπρός(ευθεία). Και μόνο ευθεία...

Βάση Κ.Ο.Κ. λοιπόν(άρθρο 4 σήμανση οδών με πινακίδες) η νέα πινακίδα έχει κωδικό Ρ-49 με ένδειξη: Yπoχρεωτική κατεύθυνση πορείας προς τα εμπρός.


Ο οδηγός που δεν συμμορφώνεται με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται με τη ρυθμιστική πινακίδα Ρ-49 ή το συνδυασμό αυτών με πρόσθετες πινακίδες, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ογδόντα (80,00) ευρώ(Κεφάλαιο Κ.Ο.Κ. Β΄. Σήμανση - Διαγράμμιση - Σηματοδότηση) .


Στους παραβάτες των διατάξεων των άρθρων 3, 4 παράγραφος 3 πινακίδα Ρ49 ,επιβάλλεται και το διοικητικό μέτρο(βάση του άρθρου 103 Eπιβoλή διοικητικών μέτρων) της αφαίρεσης της άδειας ικανότητας οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας μετά των κρατικών πινακίδων του οχήματος για είκοσι (20) ημέρες.


Βάση του Συστήματος Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Μοτοποδηλάτων (Σ.Ε.Σ.Ο.) οι παραβάτες του άρθρου 4/παράγραφος 11 της πινακίδας Ρ49 εμπίπτουν στον Κωδικό Ποινής(Κ.Π.) Ε1 και τιμωρούνται με τον Βαθμό Ποινής(Β.Π.) 5.
Κυρώσεις βάση Σ.Ε.Σ.Ο. Σε περίπτωση συρροής παραβάσεων του Κ.Ο.Κ. το αρμόδιο όργανο που τις βεβαιώνει βαθμολογεί όλες τις παραβάσεις.
Τι σημαίνει και αυτό? Όταν οι Β. Π. ανέλθουν στους 25 αφαιρείται η άδεια οδήγησης.

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω σας τα έγραψα για να σας δείξω και να σας τονίσω ότι κάνοντας σωστά την δουλειά μας(εκτέλεση δρομολογίου) , αυτομάτως πέφτουμε σε παρανομία και η παρανομία αυτή επιφέρει όλες τις παραπάνω διοικητικό - οικονομικές τιμωρίες. Και αφού έχουν καταφέρει όλοι να είμαστε εμείς οι οδηγοί έρμαια στις άγριες ορέξεις των επιβατών, τώρα είμαστε έρμαια και στις ορέξεις του νόμου(Κ.Ο.Κ.) και στα όργανα εκτέλεσης και εφαρμογής αυτού.

5 σχόλια:

  1. ΜΑΕΣΤΡΟ! Αμα συμπληρωσεις τους βαθμους,θα σου παρουν και το πολιτικο διπλωμα, ή μονο του τρολλευ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατι αν σου παρουν μονο του τρολλευ, ισως να εχει προβλεψει η υπηρεσια, να σε βαλει με το πολιτικο στα υπηρεσιακα ή στα εισητηρια ακομη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προταση:ΝΑ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΥΘΕΙΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και που θα πας απο κει Ματριξ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ενας <> είπε Οσο για το αρθρο του ΖΑΜΠΕΤΑ πιο πανω στην ΑΘ. ΔΙΑΚΟΥ εχει πραγματικα βγει το σημα που επετρεπε την κινηση αριστερα μονο σε τρολλευ, αλλα δεν ειμαστε παραβατες γιατι εχουμε φαναρι για να κινηθουμε αριστερα.

    zabetas: Συνάδελφε με ψευδώνυμο Ενας <> , μάλλον έχεις κάποιο άδικο. Διαβάζοντας προσεκτικά τον Κ.Ο.Κ. το συμπέρασμα που βγάζω εγώ εν περιλήψει είναι ότι, ή ρυθμιστική πινακίδα αναιρεί εν μέρη την λειτουργία του φωτεινού σηματοδότη(Πράσινο βέλος αριστερής προτεραιότητας) εξού και ρυθμιστική. Καθώς ναι μεν προτεραιότητα για κίνηση παίρνει η οδός που έχει πράσινο φανάρι, άλλα δεν μπορεί να στρίψει όχημα ούτε δεξιά ούτε αριστερά, διότι η νέα τοποθετημένη ρυθμιστική πινακίδα μας λέει ότι η πορεία μας πρέπει να είναι προς τα εμπρός(ευθεία) και μόνο. Τώρα εάν εσύ αντιλαμβάνεσαι κάτι άλλο από τον Κ.Ο.Κ. δεκτό.
    Υ.Γ. Ουδείς αλάνθαστος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.