29 Ιουνίου 2010

15:27
1
Μέσα από αυτή την ανακοίνωση, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους που μας στήριξαν στις εκλογές για τους εκπροσώπους στα ΔΥΣ-ΠΥΣ.
Τόσα χρόνια ασχολούμενος με τα κοινά στον Οργανισμό είχα εικόνα κάποιων πραγμάτων (εκβιασμών και πιέσεων) που λάμβαναν χώρα σε κάθε εκλογική συνδικαλιστική αναμέτρηση, όμως αυτά που έζησα μαζί με άλλους τις ώρες που βρέθηκα στο χώρο της ψηφοφορίας δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνονται, ούτε στα χειρότερα όνειρα.

Άνθρωποι ηλικίας 30-45-55 ετών, φτάνοντας (οι περισσότεροι μάλιστα κατόπιν τηλεφωνήματος) [κανείς δεν ξεφεύγει!] στον χώρο που διεξήγοντο οι εκλογές, περικυκλωνόντουσαν από την γνωστή «σκληροπυρηνική» ομάδα της λεγόμενης «ΠΑΣΚΕ» και καταδέχονταν να τους βάζουν στο τσεπάκι του υπηρεσιακού πουκαμίσου τους, «σημαδεμένα» ψηφοδέλτια, με την διευκόλυνση του σωματείου της Τεχνικής, που είχε παραχωρήσει το γραφείο της σε αποκλειστική χρήση ως «ιδιαίτερο της «ΠΑΣΚΕ». (Άραγε ήταν απόφαση του Δ.Σ. ή της Γενικής Συνέλευσής τους?). Άλλοι πάλι (σε ένδειξη «δουλικότητας») τα ζήταγαν από μόνοι τους, κυρίως από τον «αρχηγό», αφού τα «τεφτέρια ανοιχτών λογαριασμών-εκβιασμών-ρουσφετιών» βρίσκονταν πάνω στο τραπέζι.

Όταν όμως έβλεπαν ότι το σκηνικό έπεφτε στην αντίληψη άλλων παρευρισκόμενων συναδέλφων, έσκυβαν τα μάτια και με κόκκινο το πρόσωπό τους, επιτάχυναν το βήμα προς την κάλπη, λες και με αυτό τον τρόπο έκρυβαν την ντροπή τους. Το ότι είναι βουτηγμένοι στη μιζέρια και ανέχονται να ξεφτιλίζονται για ένα ρεπό, για μια αλλαγή, για μια μικρο-εξυπηρέτηση σε βάρος κάθε ευσυνείδητου εργαζόμενου συνάδελφου δεν τους νοιάζει. Η «δουλειά» τους να γίνεται.

Εξευτελισμός της αξιοπρέπειας, καταρράκωση συνείδησης, ισοπέδωση ελεύθερης βούλησης και μηδενισμός της ανθρώπινης φύσης. Τι κατάντια!!! Πριν χρεοκοπήσει η χώρα μας, χρεοκόπησαν οι αξίες μας.
Και όλα αυτά συνάδελφοι δεν γράφονται γιατί κάποιοι δεν ψήφισαν το ψηφοδέλτιο μας, ούτε για όσους ψήφισαν αυτό που πραγματικά ήθελαν χωρίς κάποιος να τους έχει πιάσει από τ’ αυτί. Ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίζει κατά την κρίση του.
Γράφονται μήπως και κάποτε κάποιοι ξυπνήσουν και κοιτάζοντας τον καθρέφτη τους καταλάβουν το πόσο χαμηλά έχουν πέσει, κάνοντας όμως σε όλους μας κακό αφού επιτρέπουν να γίνονται αυτά τα πράγματα, και μπαίνουν εμπόδιο με την τακτική τους σε κάθε τι που θέλει να σταθεί όρθιο.

Σήμερα λοιπόν -μετά τα αποτελέσματα των εκλογών- μπορούν όλοι αυτοί να μάθουν τι έλεγε με στόμφο και ύφος καρδινάλιου, (παρουσία συναδέλφων στην λέσχη) ο ένας εκ των εκπροσώπων που εκλέχτηκαν στα ΔΥΣ: «Μέχρι να συνειδητοποιηθούν οι συνάδελφοι και να ψηφίζουν μόνοι τους, θα τους δίνουμε στο χέρι τα ψηφοδέλτια». Ίσως θεωρεί πως δεν έχουν ακόμα ανδρωθεί.
Φαίνεται πως ο κατήφορος και η κατάντια δεν έχουν τέλος. Μα δεν έρχονται από το πουθενά, ούτε είναι τυχαία. όμως εξακολουθώ να ελπίζω ότι μπορούμε να τ’ αλλάξουμε. Θυμηθείτε πόσοι «πρωτοκλασάτοι» έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από τον Οργανισμό μας. Αρκεί να το θέλουμε και να το επιδιώξουμε. Τρόποι υπάρχουν. ….

Ιούνιος 2010
Κακούρος Δημήτρης

1 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ!! ΟΤΑΝ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΗ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ!!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑΖΟΥΝ 'Η ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ! ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΥΠΕΡΕΣΙΑΚΑ ΛΕΩΦΟΡΙΑ ΜΕ ΔΙΠΛΟ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ;;; ΠΟΣΟΙ ΡΥΘΜΗΣΤΕΣ;;;ΠΟΣΟΙ; ΠΟΣΟΙ;; ΠΟΣΟΙ;;
    ΑΡΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΛΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.