17 Ιουνίου 2010

11:40
5
"Πως είναι δυνατον η κυβέρνηση να επιβάλλει στα μέσα μαζικής μεταφοράς ( Μετρό , Τραμ , ΗΣΑΠ , ΕΘΕΛ , Προαστιακό , ΗΛΠΑΠ )να έχουν κοινό εισιτήριο αξίας 1 ευρώ ενώ παράλληλα... να έχει συμφωνήσει στην καταβολή 2,7 ευρώ για μια και μόνο διέλευση στην Αττική Οδό .

Διευκρίνίζω οτι : στην πρώτη περίπτωση με 1 ευρώ μπορείς , χωρίς καμμία άλλη απαίτηση , για μιάμιση ώρα να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε μέσο επιθυμείς , σε όποια κατεύθυνση επιθυμείς , όσες φορές το επιθυμείς . Στην δεύτερη περίπτωση κάνοντας χρήση του δικού σου αυτοκινήτου , καταναλώνοντας την δική σου βενζίνη και πληρώνοντας 2,7 ευρώ μπορείς να κάνεις μια και μόνο μια διέλευση .
Τα παραπάνω εξηγούν το γεγονός οτι όλες οι δημόσιες μεταφορές είναι καταχρεωμένες ενώ η Αττική Οδό παράγει υπερκέρδη .
Ο ιδιώτης γνωρίζει οτι κρατώντας υψηλές τιμές στο μονοπωλιακό μαγαζί που του χάρισε το κράτος θα έχει πάντα κέρδος .
Το κράτος γνωρίζει οτι κρατώντας χαμηλά τις τιμές στις εταιρείες που κατέχει θα καταφέρει να τις χρεωκοπήσει και να τις δώσει τζάμπα στους " στρατηγικούς επενδυτές " .
Η χώρα ξεπουλιέται . Πουλήθηκε ο ΟΤΕ . Πουλήθηκε η Ολυμπιακή .Πουλιούνται τα λιμάνια , ο ΟΠΑΠ , ο ΟΣΕ , οι κράτικες τράπεζες . Σε λίγα χρόνια τα βαρίδια του σήμερα θα παράγουν κέρδη .
Άραγε είμαστε έξυπνοι εμείς που τα ξεφορτωνόμαστε ή αυτοί που τα αγοράζουν ;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ



τ 5.26 17/6/2010

5 σχόλια:

  1. πολυ σωστες παρατηρησεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΛΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ (ΔΗΜΟΣΙΩΝ) ΜΜΜ. ΛΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. κακός την έχεις την ΑΠΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα συνάδελφοι είναι ότι τα ξέρουμε αυτά αλλά δεν κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, μόνο κάτι ψωροαπεργείες και στάσεις εργασίας. Πραγματικός αφώνας δεν γίνεται διότι τα κοματόσκυλα δεν αφήνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.