18 Ιουνίου 2010

22:29
2
Αμετακίνητη παραμένει η κυβέρνηση στην απόφαση να μην ανανεώσει τις συμβάσεις στο μετρό που έχουν λήξει.
Ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας τόνισε κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ότι το μετρό δεν πρέπει να μετατραπεί σε μια νέα Ολυμπιακή.
Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους απάντησαν οι εργαζόμενοι. Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό από τις 20:30 της Παρασκευής, καθώς κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απεργία, μετά την προσφυγή της εταιρείας κατά της κινητοποίησης των εργαζομένων.
Εν τω μεταξύ, στο παρά πέντε αποφεύχθη η ακινητοποίηση των συρμών και το σαββατοκύριακο.Το ενδεχόμενο συζητήθηκε σε συνεδρίαση των εργαζομένων, όπου τελικά αποφασίστηκε νέα 24ωρη απεργία για τη Δευτέρα.
Η πρόταση για απεργία μέσα στο σαββατοκύριακο απερρίφθη εν όψει της προσφυγής της διοίκησης του μετρό στη Δικαιοσύνη, με την οποία ζητά να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι κινητοποιήσεις.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε το ενδεχόμενο γενίκευσης της αναταραχής, καθώς πηγές που πρόσκεινται στα σωματεία των εργαζομένων έκαναν λόγο για συντονισμό της δράσης με συναδέλφους τους που εργάζονται σε άλλες συγκοινωνιακές εταιρείες της πρωτεύουσας.

Ο γ.γ. του υπουργείου ανέφερε ότι αποτελεί πολιτική βούληση της κυβέρνησης "να θέσει ένα τέρμα στο ζημιογόνο κατήφορο της εταιρείας που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια", απορρίπτοντας τα αιτήματα των εργαζομένων για ανανέωση των συμβάσεων και εξαίρεση από τις περικοπές που προβλέπονται για το δημόσιο τομέα.Ανέφερε στους συνομιλητές του ότι η νομοθεσία, αλλά και το πόρισμα του Γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης δεν επιτρέπει την ανανέωση των συμβάσεων.
"Αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούμε όλοι μαζί και από την ίδια πλευρά για να σταματήσει το καθεστώς των συμβάσεων το οποίο εμπορεύεται ελπίδες και να εφαρμοστεί αξιοκρατία με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε οργανισμού"
, πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης ζήτησε από τους εργαζόμενους στο μετρό να συμβάλλουν ώστε να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση δημοσίου συμφέροντος που θα επιτρέψει στην εταιρεία να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τους πολίτες στις καθημερινές τους μετακινήσεις.
Πηγή

2 σχόλια:

  1. Γελάει κι η γάτα μου όταν ακούει να λένε οτι για το έλλειμα του μετρο φταίνε οι 250 που πρέπει να απολυθούν. προφανώς για να μπούνε άλλοι αξιοκρατικά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ.ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΔΕΙΑΣ,ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΩΜΑΤΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΡΚΟΥΛΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.