27 Ιουνίου 2010

20:01
1
Κυβέρνηση - Τρόικα δανειστών και Εργοδότες προωθούν και υλοποιούν το πιο σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων, κατά των εργαζόμενων, των συνταξιούχων και των ανέργων ενώ οι έχοντες και κατέχοντες μένουν πάλι στο απυρόβλητο. Αυτοί που ευθύνονται και δημιούργησαν τη κρίση όχι μόνο δεν θα πληρώσουν, αλλά θα κερδίσουν απ’ αυτή πολλά περισσότερα από πριν.

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ο ακραίος Νεοφιλελευθερισμός των Ευρωπαίων ηγετών, προωθεί πολιτικές για να σαρώσει και να ακυρώσει, όσα με αγώνες και θυσίες έχουν κατακτήσει τα τελευταία 100 χρόνια εργαζόμενοι και κοινωνίες, αδιαφορώντας παντελώς για τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαών.

Η στείρα «δογματική» και καταστροφική νέοσυντηρητικη Ευρωπαϊκή πολιτική, της δραστικής μείωσης των ελλειμμάτων και της αφαίρεσης πόρων απ’ την πραγματική οικονομία έχει δραματικές επιπτώσεις στα εισοδήματα και στα δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στοχοποιούνται και εκτελούνται τα Κοινωνικά δικαιώματα και γίνονται θυσία στο βωμό μιας αβέβαιης σταθερότητας της οικονομίας αλλά μιας βέβαιης ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ του κοινωνικού ιστού!

Οι εργαζόμενοι απαιτούν και διεκδικούν, η Κυβέρνηση να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ σ’ αυτές της απαράδεκτες εκβιαστικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών της Τρόικας και να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας. Τα ελλείμματα, την κρίση και τα χρέη να τα πληρώσουν αυτοί που τα δημιούργησαν, αυτοί που λεηλάτησαν τον δημόσιο πλούτο, την περιουσία των Ασφαλιστικών Ταμείων και καταστρέψανε τη χώρα. Αρνούμαστε να πληρώσουν τα σπασμένα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι απλοί πολίτες του μόχθου!

Γι’ αυτό τα Συνδικάτα είναι στους δρόμους του αγώνα την Τρίτη 29 Ιουνίου.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Α) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Οι Συντάξεις και η Κοινωνική ασφάλιση είναι οι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ κατακτήσεις των εργαζομένων. Αντιδρούμε και αντιπαλεύουμε τις Ασφαλιστικές ανατροπές που επιφέρουν εξοντωτικές αυξήσεις ορίων ηλικίας, δραστικές περικοπές των συντάξεων και ουσιαστικά την ακύρωση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Ιδιαίτερα στις γυναίκες και στους εργαζόμενους στα Β.Α.Ε. οι ανατροπές είναι εξοντωτικές και απαράδεκτες.

Όσο μένει στο απυρόβλητο η ΤΕΡΑΣΤΙΑ εισφοροδιαφυγή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία οι βεβαιωμένες και ανείσπρακτες οφειλές, οι χαριστικές διαγραφές και ρυθμίσεις χρεών μεγαλοεργολάβων, μεγαλοοφειλετών, ποδοσφαιρικών και μπασκετικών Ανώνυμων Εταιρειών κ.λπ., τόσο τα οικονομικά ελλείμματα και τα αδιέξοδα των Ασφ. Ταμείων θα διευρύνονται! Οι αντεργατικές και αντικοινωνικές περικοπές δεν λύνουν το πρόβλημα ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ!

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι το πρόβλημα του Ασφαλιστικού συστήματος είναι πρόβλημα ΠΟΡΩΝ - ΕΣΟΔΩΝ και όχι πρόβλημα ΠΑΡΟΧΩΝ και ΥΨΗΛΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. Είναι ένας μύθος που σκόπιμα καλλιεργείται για να δικαιολογηθούν οι περικοπές των ασφαλιστικών παροχών για να καταργηθούν τα κοινωνικά δικαιώματα. Οι προτεινόμενες αλλαγές γίνονται ακόμα πιο προκλητικές γιατί αφήνουν άθικτες τις προνομιούχες ομάδες των 3 και 4 υψηλότατων συντάξεων.

Γι’ αυτό απορρίπτουμε ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ τις προωθούμενες αλλαγές - ανατροπές - του ασφαλιστικού συστήματος και απαιτούμε να ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΘΕΙ!

Να μην κατεδαφιστεί η Κοινωνική Ασφάλιση στη χώρα μας.

Β) ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΟΜΕΔ ( Οργανισμός Μεσολάβησης Διαιτησίας )

Σε εποχή κρίσης, περιοριστικής οικονομικής πολιτικής και ύφεσης, οι απολύσεις και η ανεργία αυξάνονται ανησυχητικά και τορπιλίζουν την κοινωνική συνοχή! Ιδίως στη Νέα Γενιά και στους μεγαλύτερους σε ηλικία, η κατάσταση γίνεται εφιαλτική! Με δεδομένες τις ελεγκτικές ανεπάρκειες των επιθεωρήσεων εργασίας το «ατιμώρητο» ουσιαστικά των εργοδοτών αλλά και την έλλειψη κάθε «κοινωνικού δικτύου» προστασίας για τους ανέργους, οι συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων συνθλίβονται κυριολεκτικά! Οι μεγαλοεργοδότες αποθρασύνονται καθημερινά καταπατώντας βάναυσα κάθε εργατικό δικαίωμα. Οι εργαζόμενοι τα ΧΑΝΟΥΝ όλα, οι Εργοδότες τα ΠΑΙΡΝΟΥΝ όλα.

Εκφράζουμε τη ΡΙΖΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ μας στις προωθούμενες αλλαγές για τις εργασιακές σχέσεις. Αυτές οι αλλαγές αν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε εργασιακές σχέσεις χείριστης μορφής και θα μας γυρίσουν αιώνες πίσω γι’ αυτό κάτι τέτοιο δεν είμαστε διατεθειμένοι να το επιτρέψουμε!

Εκφράζουμε τη ΡΙΖΙΚΗ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΑΣ στις απολύσεις, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντιδράσουμε και θα πετύχουμε την απόκρουση τους.

Ο ΟΜΕΔ (Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας) είναι ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ στήριξης των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων που εξασφαλίζει της ΣΣΕ και τα οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων. Το τελευταίο καταφύγιο και η ασπίδα των συνδικάτων για να αποσπαστούν ελάχιστες οικονομικές αυξήσεις των μελών μας μπροστά στην αδιαλλαξία των εργοδοτών. Ο θεσμός του ΟΜΕΔ έχει λειτουργήσει ΑΡΙΣΤΑ επί 20 χρόνια και έχει αναγνωρισθεί απ’ όλους ως ο πλέον πετυχημένος Θεσμός, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ συμφιλίωσης και συμφωνίας προς όφελος και των δύο μερών.

Κατά κοινή ομολογία δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος τροποποίησης ή αλλαγής του ρόλου του ΟΜΕΔ και πολύ περισσότερο βέβαια σκέψη ή πρόταση για κατάργηση. Γι’ αυτό καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας που προωθούν την ακύρωση και ουσιαστικά την κατάργηση του ΟΜΕΔ! εκπληρώνοντας έτσι την απαίτηση του ΣΕΒ και των μεγαλοξενοδόχων! Ο κρυφός τους στόχος όμως παραμένει η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των ΣΣΕ. Απαράδεκτη - ανεπίτρεπτη προσπάθεια που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ και ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να γίνει πράξη. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάργηση του βασικού και θεμελιώδους δικαιώματος των εργαζομένων και των συνδικάτων και δεν θα αφήσουμε εκτεθειμένο και εγκαταλελημένο τον απλό εργαζόμενο στις διαθέσεις των εργοδοτών. Γιατί αυτό θέλουν οι εργοδότες να «διαπραγματεύονται» και να θεσπίζουν ΑΤΟΜΙΚΕΣ «συμβάσεις» δηλαδή ατομικούς μισθούς, χωρίς δικαιώματα, χωρίς τα «ενοχλητικά» συνδικάτα και τη συλλογική έκφραση των εργαζομένων!

Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε! Αυτό δεν θα ΠΕΡΑΣΕΙ, κανένας δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να καταργήσει την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Ελληνικής Βουλής και τον Νόμο ίδρυσης του ΟΜΕΔ.

Γ) Η ΕΓΣΣΕ σε στασιμότητα και αδιέξοδο

Η στείρα άρνηση και η αδιαλλαξία των εργοδοτών και κυρίως του ΣΕΒ έχουν παγώσει τις συζητήσεις και τις διαδικασίες για τη νέα ΕΓΣΣΕ.

Τα προβλήματα της οικονομίας και η αβάντα της Τρόικας των δανειστών, έχουν αποθρασύνει τους Βιομήχανους οι οποίοι αρνούνται να αποδεχθούν οποιαδήποτε λελογισμένη και δίκαιη αύξηση αποδοχών των εργαζομένων, ούτε καν των χαμηλόμισθων και των πλέον οικονομικά αδυνάτων! Το πάγωμα των διαδικασιών της ΕΓΣΣΕ έχει ως συνέπεια να μένουν πίσω οι κλαδικές και επιχειρησιακές ΣΣΕ τη στιγμή μάλιστα που ο πληθωρισμός αυξάνεται και τρέχει με ρυθμό 5% μειώνοντας δραματικά την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων!

Η δικαιολογία και η επίκληση του προβλήματος ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας είναι αστείο και αστήρικτο επιχείρημα το οποίο καταρρίπτεται από την ίδια σκληρή πραγματικότητα όχι μόνο δικών μας εκτιμήσεων και μελετών αλλά και διεθνών οργανισμών, που επιβεβαιώνουν ότι ελαχιστότατη επίπτωση έχει το εργατικό κόστος στην ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών στην Ελληνική Οικονομία και δεν «φταίνε» οι μισθοί και οι συντάξεις γι’ αυτήν, αλλά κυρίως η δομή και η οργάνωση των επιχειρήσεων.

Άλλα είναι τα προβλήματα και οι αιτίες έλλειψης ανταγωνιστικότητας, που δυστυχώς δεν αντιμετωπίζονται ενώ τις επιπτώσεις της, της πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι με την μείωση της απασχόλησης και των θέσεων εργασίας!

Με την απεργιακή μας κινητοποίηση απαντάμε στους εργοδότες ΤΕΡΜΑ τα τερτίπια οι καθυστερήσεις και οι ΑΡΝΗΣΕΙΣ! Ελάτε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τα Συνδικάτα, αλλιώς θα ‘μαστε κάθε μέρα ΑΠΕΝΑΝΤΙ σας!

Εδώ και τώρα να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για υπογραφή ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ που θα αναγνωρίζει και θα σέβεται τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις των εργαζομένων.

Με Ενότητα και Αγώνα προωθούμε τα αιτήματα μας δίπλα και ΜΑΖΙ με την κοινωνία και ΟΧΙ ενάντια της! Αντίπαλος μας είναι τα προβλήματα και οι Νεοφιλελεύθερες πολιτικές και όχι οι πολίτες και η κοινωνία που είναι σύμμαχοι και συμπάσχοντες με μας.

Η απεργία και τα αιτήματα μας απευθύνονται προς την κυβέρνηση και τους εργοδότες απ’ τους οποίους ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σεβαστούν και να ικανοποιήσουν τα Εργασιακά, Ασφαλιστικά και Οικονομικά μας δικαιώματα.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είμαστε πιο ΔΥΝΑΤΟΙ!

Στέλνουμε απεργιακό μήνυμα σε Κυβέρνηση - Τρόικα και Εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αντιδρούν κινητοποιούνται - απεργούν και διεκδικούν:

- Αυξήσεις και όχι μειώσεις

- Δουλειές και όχι Ανεργία

- Συντάξεις και όχι επιδόματα «ελεημοσύνης»

- Δικαιώματα και όχι μόνο Υποχρεώσεις

- Κοινωνία των Πολιτών και όχι των κερδοσκόπων και των Αγορών

- Δικαίωμα στην εργασία και όχι στις απολύσεις.

Όλοι ΜΑΖΙ στην Απεργία και τα Συλλαλητήρια των Συνδικάτων!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !

Πηγή: ant1online.gr

1 σχόλια:

  1. Η οικονομική, εργασιακή, ασφαλιστική κατεδάφιση δέν αντιμετωπίζεται και δέν ανατρέπεται με σποραδικές απεργίες . Εάν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και γενικά οι μή προνομιούχοι δέν κηρύξουν γενική στάση αντίστασης διαρκείας δεν θα έχουμε αποτέλεσμα. Οι εξαρτημένες από την κυβέρνηση συνδικαλιστικές ηγεσίες ειναι τροχοπέδη. Ειναι η ασπίδα προστασίας της κυβέρνησης και της τρόϊκας και αναχαίτισης της εργατικής οργής. Πρέπει να ξεπεραστούν.Πρέπει να παραμεριστούν. Να γίνουν επιτροπές αδιάκοπου αγώνα που θα πλαισιώσουν όσα σωματεία δηλώνουν αποφασισμένα να αντισταθούν κι αφήστε τους να κρατάνε τίτλους και σφραγίδες οι επίσημες αγαπημένες ηγεσίες που καλλιεργούν αυταπάτες οτι με προσφυγές στα δικαστήρια θα ανατρέψουν τον μεσαίωνα που ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις εντολοδόχους του μεγάλου κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.