9 Ιουνίου 2010

23:21
10

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ
ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

Νέα Φιλαδέλφεια 7 Ιουνίου 2010

Αριθ. 28.-
Ε Ι Δ Ο Π Ο Ι Η Σ Η
Προς το Προσωπικό
της Διεύθυνσης Συγκοινωνιακού Έργου

Φέρεται σε γνώση όλων των οδηγών ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα παράπονα των
επιβατών που αφορούν την έλλειψη καλής συμπεριφοράς, την χρήση κινητού, το κάπνισμα,
ακόμη και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Επί πλέον αρκετά επικριτικά σχόλια για τους οδηγούς μας δημοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο,
κάτι που δεν ισχύει με την ευαρέσκεια δεκάδων επιβατών η οποία καθημερινά εκφράζεται
στους οδηγούς μας, δημιουργώντας έτσι μία άδικη εικόνα για τους οδηγούς του Οργανισμού.
Οι περισσότερες αναφορές επιβατών οφείλονται σε αντεγκλήσεις με τους οδηγούς γι’ αυτό η
Διεύθυνση σας προτρέπει να μη απαντάτε σε προκλήσεις και να μη αντιδικείτε με επιβάτες
ακόμη και αν έχετε δίκιο. Να είστε βέβαιοι ότι σε αυτή την περίπτωση η πλειονότητα των
επιβατών θα είναι με το μέρος σας.
Η Διεύθυνση αναγνωρίζει τις δυσμενείς συνθήκες εργασίας και τα καθημερινά κυκλοφοριακά
προβλήματα, αλλά έχει χρέος να σας υπενθυμίσει ότι ο ΗΛΠΑΠ είναι Δημόσιος Οργανισμός
κοινής ωφέλειας, που λειτουργεί με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των παρεχομένων
υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό. Γι’ αυτό Διοίκηση και εργαζόμενοι σεβόμαστε τον επιβάτη
και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια γι’ αυτό τον σκοπό.

Π. Δρογώσης
Διευθυντής
Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου

10 σχόλια:

  1. Προς Διευθυντή Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου και όχι μόνο...
    Σαν απλός οδηγός σας ενημερώνω ότι είναι τόσο δυσμενείς πλέον οι συνθήκες εργασίας μας, όπου ο κάθε τυχάρπαστος προσπαθεί να μας επιβληθεί και να μας επιβάλει τις δικές του προϋποθέσεις και όρους, έτσι ώστε να του διασφαλίσουμε ειδικά ,κατά περίσταση και όχι γενικά, τη σωστή και ασφαλή εκτέλεση του δρομολογίου μας.
    Θα συμφωνήσω σε πολλά με αυτήν σας την ανακοίνωση... Αλλά??? Δώστε το δικαίωμα στον απλό εργαζόμενο οδηγό το δικαίωμα να απαντήσει σε ονομαστική καταγγελία, της όποιας παράβασης από αυτόν....
    Όπως τόσο εύκολα δίνονται τα στοιχεία ενός οδηγού ακόμα και σε μία ανώνυμη καταγγελία, τόσο εύκολα να δίνονται και τα στοιχεία αυτού που καταγγέλλει τι?
    Η εμπάθεια που έχει δημιουργηθεί , εσκεμμένα ή μη, κατά των οδηγών χωρίς καμία κάλυψη από την υπηρεσία πρέπει να παύση.
    Ο κάθε επιβάτης έχει το δικαίωμα να καταγγείλει....? Ο οδηγός αν καταγγείλει ανάρμοστη συμπεριφορά επιβάτη, θα εισακουσθεί? Ή είναι ένας απλός οδηγός?
    Σας υπενθυμίζω ότι και ο οδηγός έχει το δικαίωμα να καταγγείλει.... αλλά είναι οδηγός.....
    Ευχαριστώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι κύριε "Ζαμπέτα", πράγματι μπορεί να είναι δυσμενείς οι συνθήκες και δύσκολο το έργο των οδηγών μας, μιας και ο κόσμος ή ..."ο κάθε τυχάρπαστος προσπαθεί να σας επιβληθεί και να σας επιβάλει τις δικές του προϋποθέσεις και όρους, έτσι ώστε να του διασφαλίσετε ειδικά ,κατά περίσταση και όχι γενικά, τη σωστή και ασφαλή εκτέλεση του δρομολογίου"...
    Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα αγνοήσουμε την όποια καταγγελία επειδή ενδεχομένως είναι ανώνυμη; Όταν μάλιστα οι επώνυμες είναι αυτές που παρουσιάζουν την αύξηση;
    Είναι δε παράδοξο να απαξιώνεται η ανώνυμη καταγγελία με σχόλιο από ιστοσελίδα που κατεξοχήν γράφουν και καταγγέλουν ανωνύμως.
    Κατά τη γνώμη μου είμαστε υποχρεωμένοι να εξετασθούν όλα και να αποδεικνύονται τα πραγματικά ή όχι περιστατικά και γεγονότα. Σε όλες δε τις περιπτώσεις δίνεται η δυνατότητα της απολογίας ή της άλλης άποψης. Σε κάθε περίπτωση η αυτοδικία (λεκτική ή άλλη) δεν επιτρέπεται από επαγγελματίες. Όταν μάλιστα η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών μας, είναι άνθρωποι ευγενείς και υπεύθυνοι, δεν μπορεί ένας μικρός αριθμός να εκθέτει το σύνολο του οργανισμού. Τρόπος έκφρασης, με αγοραίο ύφος, όπως μόλις δίπλα στο Chat, απευθύνουν συνεργάτες μας, χωρίς την αίσθηση ότι μιλάνε δημόσια και όχι σε κλειστό χώρο, δείχνει το βάθος του προβλήματος. Η προσπάθεια για μια άλλη κουλτούρα πρέπει να είναι κοινή. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βάλτε τέλος στην ΤΣΙΓΑΡΙΛΑ επιτέλους! Εχουμε βαρεθεί να βλέπουμε οδηγούς να καπνίσουν μέσα στο όχημα και να βρωμάει.

    Για να μη μιλήσουμε και για τα κινητά εν ώρα οδήγησης...Είναι συμπεριφορές επαγγελματιών αυτές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ, ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΧΩΡΙΣ BLUE TOOTH.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ κ. ΧΛΩΜΟΥΔΗ ΚΑΙ κ.ΔΡΟΓΩΣΗ, ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ. ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΕΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ; Π.Χ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΜΕ ΑΝΑΨΥΚΤΗΚΑ, ΚΑΦΕΔΕΣ, ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΛΠ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΚ ΝΙΚ;ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.κ.ΔΡΟΓΩΣΗ ΤΟ ΡΑΔΙΟ, ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΛΟΓΟ ΘΟΡΥΒΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ, ΜΑΣ ΑΠΟΣΠΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Ή Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΩΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΕΙΤΕ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ή ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ; κ.ΧΛΩΜΟΥΔΗ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΗΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ;;;;; ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ. ΟΣΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΝΗΜΙΑ ΜΑΣ, ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΤΟ e-mail ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΙΑΚΑ. bitsikokos@yahoo.gr.
    ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kυριοι
    ο ηλπαπ είναι ένας οργανισμός κοινής ωφέλειας που προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες όπως η ΔΕΗ ,ο ΟΤΕ η ΕΥΔΑΠ . Σε περίπτωση κακόβουλης χρήσης οι παραπάνω οργανισμοί χρέωνουν το πολίτη -καταναλωτή- συνδρομητή κλπ με πρόστιμο ,διακοπή παροχής κλπ κλπ.
    Στο ΗΛΠΑΠ; τιμωρηται ο υπάλληλος .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η αλήθεια δυστυχως ειναι πως "εξω απο το χορο....."...τελος παντων ,αλλωστε οι Ελληνες ειμαστε οι καλυτεροι κριτες σε ολους τους τομεις και ας μην εχουμε καμια σχεση με αυτους και κλεινοντας τον προλογο μου θα πω, πως απο μια καρεκλα γραφειου ειναι πολυ απλη η εκδοση μιας ανακοινωσης απλα και μονο για να ειναι δικαιολογημενη η οποιαδηποτε απολογια. Οταν λοιπον ξαφνικα δημιουργουμε "νομους" με ανακοινωσεις του τυπου "απαγορευευται η χρηση κινητου με ασυρματη επικοινωνια" ποιος ειναι αυτος που θα καταργησει τον Κ.ο.κ.? Και αφου ειναι τοσο μαγκας...ξερει τι μπορει να συμβει αν καποιος οδηγος ειναι πιο μαγκας απο αυτον?
    Αν οποιοσδηποτε οδηγος δεν ξανασηκωσει ποτε το κινητο εν κινησει σε περιπτωση μιας πορειας η' ενος κλεισιματος, τι θα συμβει?
    Αλλα θα σου πει μετα , "καλα δεν το σηκωσες στον προισταμενο?" ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ...θα γελαει και ο καθε πικραμενος οταν θα συμβει αυτο!!
    Ξυπνηστε, υπαρχουν πολλοι αλλοι παραγοντες που δυσφυμιζουν τον οργανισμο και οχι ο οδηγος που ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ πραγματικα. Ας ξεκινησω απο το βασικοτερο που ειναι τα δικαιωματα που εχει ο οδηγος, ποια ειναι? θα επρεπε ο οδηγος να εχει κυρος και να τον σεβονται, αλλα πως? Οταν ξερει ο καθε αμορφωτος οτι θα κανει μια αναφορα με τον αριθμο κυκλοφοριας του τρολλευ, πολυ απλα δεν φοβαται ουτε να προκαλεσει τον οδηγο, ουτε να τον βρισει, ουτε να τον χτυπησει ειτε οτιδηποτε θελει ο καθε τρελος που θα τυχει στο δρομο μας. Μπορει ο οδηγος να σταματα το οχημα οταν δεν τηρουνται τα προβλεπομενα? (κιτρινες περιοχες δαπεδου κ.λπ.)?Η θα του ερθει απολογια?
    Μπορει να σταματα το οχημα για να μυνησει τον οποιονδηποτε επιβατη τον βριζει? Αν λοιπον το επιβατικο κοινο γνωριζε οτι ο οδηγος εχει τετοια δικαιωματα, τοτε θα υπηρχε σεβασμος και τηρηση των κανονων λειτουργιας. Φροντιστε για την ασφαλεια των οδηγων πρωτα και μετα εφαρμοστε οτι νομο προβλεπεται..Οδηγουμε λες και οι επιβατες ειναι το σοϊ μας, μονο αγκαλια δεν μας παιρνουν κατα τις ωρες αιχμης.
    Ξερω οτι τα λογια αυτα ειναι γνωστα σε ολους τους οδηγους και ξερω επισης οτι δεν απασχολουν κανεναν αλλο εκτος απο αυτους, απλα ηθελα να τα βγαλω απο μεσα μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειμαστε ολοι το ιδιο αγανακτισμενοι και πικραμενοι.
    Επισης ειμαστε ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ.
    Πολλα χρονια τωρα δεν γινετε κατι που να καλυτερευει τις συνθηκες εργασιας μας.
    Ολοι κανονιζουν τα του οδηγου χωρις να γνωριζουν τις πραγματικες συνθηκες που επικρατουν ΕΞΩ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ.
    Υπαρχουν επισης καποιοι που κατηγορουν ολους εμας που γραφουμε ΑΝΩΝΥΜΑ στη σελιδα.
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ,χωρις να μας περνατε πειθαρχικα και να μας τιμωρειτε αδικα.(ναι το κανετε συχνα).
    Αφηστε μας να πουμε τον πονο μας και μςσα σε αυτα που θα πουμε και θα γραψουμε ,εκ παραδρομης η λογω αυξημενης πιεσης μπορει να σας κατηγορησουμε ,η και να σας βρισουμε ΑΔΙΚΑ .
    Εχετε αποδειξη ομως οτι εισται ΟΛΟΙ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΙ οποτε δεν θα σας κοπει η ορεξη.
    Καταλάβετέ το ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ είμαστε η αιχμη του δορατος,προστατεψτε εμας για να συνεχισουμε να υπαρχουμε.
    ΑΝΩΝΥΜΟΣ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Χλωμούδη δεν διαφωνώ μαζί σας, ούτε με την ανακοίνωση αυτή καθαυτή.

    Και δεν είμαι εγώ αυτός που δεν συμφωνεί με τις όποιες ανώνυμες ή ονομαστικές καταγγελίες κατά οδηγών συναδέλφων και ειδικά από επιβάτες. Άλλα όταν η καταγγελία δεν ευσταθεί, μπαίνει στον προσωπικό φάκελο η αναφορά ή παραγράφεται?
    Μήπως θα έπρεπε πριν την έγγραφη αναφορά για κλήση σε απολογία συναδέλφου να ελέγχετε και να διασταυρώνετε πριν την αποστολή της σε αυτόν η εγκυρότητα και τα στοιχεία του συμβάντος εκείνα που όντος θα θίγουν και θα αμαυρώνουν την εικόνα του ΗΛΠΑΠ κλπ?

    Προσωπικά πιστεύω ότι έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου ως προς το τι θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας... Το έχω ξανά αναφέρει και το ξανά αναφέρω για αποφυγή παρεξηγήσεων, "όλοι μας και ειδικά εμείς οι οδηγοί θα πρέπει να ξανά κερδίσουμε τον απλό και πλέον δύσπιστο επιβάτη, με πράξεις και όχι με λόγια"... Για τον απλό λόγο του ότι : Καλή εικόνα του εργαζόμενου στα ΗΛΠΑΠ = Καλή εικόνα του Οργανισμού για τις υπηρεσίες που μπορεί και προσφέρει, με πολλά και διάφορα οφέλη για εμάς και για τις οικογένειές μας.

    Κακοί συνάδελφοι υπάρχουν... και θα υπάρχουν, δεν εθελοτυφλώ, αλλά πιστεύω ότι είναι πλέον τόσο λίγοι που πρέπει και εμείς οι ίδιοι να τους απομονώσουμε με τον τρόπο μας....και να βγάλουμε στην επιφάνεια τους καλούς και ευσυνείδητους συναδέλφους οδηγούς.
    Δώστε λίγο από το χρόνο σας όλοι... και ακούστε τον απλό ευσυνείδητο οδηγό που δεν φταίει, αλλά μπορεί ένας απλός εμπαθής και όχι μόνο ,επιβάτης, περαστικός ,ακόμα και ένοικος περιοχής πλησίον τέρματος γραμμής τρόλεϊ, να προσπαθήσει να τον θίξει πολύ εύκολα και απλά, βάζοντας τον στην ψυχοφθόρα και όχι μόνο διαδικασία να απολογηθεί για κάτι που ίσως δεν έχει κάνει.

    Υ.Γ. Αναδείξατε τους Καλούς και Ευσυνείδητους οδηγούς με διάφορους και πολλούς τρόπους, έτσι ώστε να ακολουθήσουν πολλοί μιμητές τους και να πάψει πλέον να ισχύει αυτό που λέει ο απλός λαός "Ο καλός καλό δεν βλέπει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kai me ola ayta kanenas den anaferei giata dromologia 8anatou pou exoun na alaxtoun pola xronia twra.kai an 8elete na xerete kurioi upef8inoi ta neyra mas ginontai tsatalia apo ta kolodromologia pou den prolaveneis oute gia tin anagkh sou na pas,kai einei polu logiko na exei neyra o ka8e odigos me ayta pou ginonte.alla apo tin meria sas den vlepw na kanete tpt gia na xanaferete to xamogelo kai tin xalinh stous odigous,alla mono na dimiourgite perisotera provlimata.kai prosopika emena to tilefono pou 8a milisw mporw na sas po oti isa isa me iremh kiolas kai den mou apospaei tin prosoxh ka8olou.(dld oi pilotoi mas stin polemikh aeroporia ti eprepe na kanoun pou petane me panw apo ena MAX kai sinomiloun taytoxrwna me to upolipo sminos?)to til kai to radio sas peiraxe.....den pate ka8olou kala leo egw.se KTEL ama doulevame mesa sto 4-5 wro 8a eixame kanei kai staseis giana xepiastoume ligo.edw oute ayto den ginete.kai sas peiraxe to radio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατι τα βαζετε με τη Διοικηση; Αυτη τη δουλεια της κανει. Το σωματειο που ειναι για να παρει θεση; Καποτε εδιναν και καμια συνεντευξη, Δελτιο τυπου, κατι τελως παντων. Ξερετε γιατι δεν κουνιεται φυλλο, γιατι συμφωνουν με τη συγκεκριμενη ανακοινωση, τους βολευει, για να αποπροσανατολιζει το προσωπικο απο τα πραγματικα προβληματα. Καποτε η ΕΘΕΛ ειχε βγαλει και αναρτησει στη σαλα των επιβατων αφισα, με τις υποχρεωσεις του επιβατη, ειδατε ποτε κατι τετοιο στα βαγονια μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.