28 Μαΐου 2010

00:59
1
Από τον "ΖΑΜΠΕΤΑ" στο "ΤΡΟΚΤΙΚΟ"

Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010

"Είναι κρίμα και λίαν επιεικώς απαράδεκτο να αμαυρώνονται έτσι εργαζόμενοι άνθρωποι που εργάζονται κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες.
Δεν είμαι εγώ αυτός που θα σας πω ότι όλα και όλοι στα ΗΛΠΑΠ είναι τέλεια... αλλά... Είναι κρίμα για έναν δυο κακούς επαγγελματίες οδηγούς ...
συναδέλφους στα ΗΛΠΑΠ να δυσφημίζονται όλοι κατάφωρα και με τέτοιο απαξιωτικό τρόπο...

Θα προσπαθήσω να σας απαντήσω στις απορίες σας μία μία, ως απλός εργαζόμενος οδηγός στα τρόλεϊ.

1. ΟΔΗΓΟΙ ΜΕ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ...ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ! (ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ). Δεν απαγορεύετε από κάποιον το να μην πίνει ο οδηγός κάτι για να ξεδιψάσει. Βέβαια αυτό θα πρέπει να γίνετε από τον οδηγό όταν το όχημα βρίσκετε σε στάση ή να είναι ακινητοποιημένο.

2. ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΑ ΚΟΡΟΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ (ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ HANDS-FREE). Απαράδεκτο.

3. ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ. Απαράδεκτο από τον συνάδελφο οδηγό εάν κάπνιζε εν ώρα εκτέλεσης δρομολογίου. Πιστεύω όμως ότι αυτοί που κάνουν κάτι τέτοιο δεν είναι παραπάνω από τα δάχτυλα του ενός χειρός.

4. Η ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ! ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΡΟΛΛΕΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ 5 ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΣΘΜΑΙΝΟΝΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΚΟΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΤΡΟΛΛΕΥ. Σας ενημερώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι: Απαγορεύετε δια νόμου η επιβίβαση και η αποβίβαση εκτός στάσης, εκτός και εάν συντρέχουν κάποιοι πολλοί σοβαροί λόγοι... Φαντάζεστε αν σταματάγαμε στον κάθε έναν που μας σήκωνε το χέρι του εκτός στάσεις , πόση ώρα θα έκανε ένα τρόλεϊ για την εκτέλεση του δρομολογίου?Και πόση ώρα θα περιμένατε ακόμα παραπάνω για να περάσει το τρόλεϊ?

5. ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΧΡΗΣΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΠΑΠ. Δεν πιστεύω να είναι δυνατόν και να ισχύει κάτι τέτοιο διότι οι περισσότεροι αν όχι όλοι έχουμε και εμείς οικογένειες που μας περιμένουν στο σπίτι μας. Εκτός και εάν ο αρθρογράφος παρέλειψε να μας πει για την ύπαρξη τροχονόμων που αναιρούν τις χρωματικές αποχρώσεις(πορτοκαλιά κλπ) των φωτεινών σηματοδοτών και διαχειρίζονται αυτοί την κυκλοφορία (Κ.Ο.Κ.)

6. ΑΔΥΜΑΜΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ. (ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ?). Εκτός θέματος... Το θέμα του άρθρου σας νομίζω ότι έχει τίτλο Σχετικά με τους οδηγούς των τρόλεϋ? Με αυτή σας την παρατήρηση μπορεί πολύ εύκολα να αντιληφθεί κανείς το πόσο άδικη-ος είστε και ότι βγάζετε απέραντο μίσος απέναντι στους σκληρά εργαζόμενους και πενιχρά αμειβόμενους οδηγούς των τρόλεϊ.

7.ΤΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΥΒΟΥΚΛΙΑ ΤΟΥ ΗΛΠΑΠ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΑ ! (ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑΜΠΕΛΙΤΣΑ!) ΑΚΟΥΣΟΝ!!!). Κοινή απάντηση με στην παρατήρησή σας με Α/Α 6.

7. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΙΟ "ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΤΟΥΣ. Δεν έχει ενημερωθεί κανένας από εμάς τους οδηγούς ότι κατά την ώρα του διαλείμματος μας όπου είναι διάρκειας 20 λεπτών σε βάρδια 7ωρών και 45 λεπτών ,ότι απαγορεύετε να ασχολούμαστε με τα του εργασιακού και όχι μόνο μέλλοντός μας.

8. ΣΤΙΣ 07:30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΔΗΓΩΝ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ "ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ" (?). Μαλόν διαφεύγει από τον αρθρογράφο η ύπαρξη της Σπαστής , διακεκομμένης η για τους γνωρίζοντες ως και σαν διακεκομμένη βάρδια, όπου μπορεί να σκολάσει κάποιος και στις 7:30 και στις 8:30 αφού έχει πιάσει βάρδια όμως περίπου στις 4:30 με 5 το πρωί και ξανά πιάσει το λεγόμενο και ως 2ο μέρος της βάρδιας του μετά από 3:30, 4 ώρες. Κοινός στο πόδι και στους δρόμους γύρο στις 14 ώρες.

9. ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΗΜΟΥΝ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΕΝΟΣ (1) ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΙΣΗΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ. Κοινή απάντηση με στην παρατήρησή σας με Α/Α 6.

10. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Πάλι καλά, αλλά και πάλι εκτός Θέματος.

11.ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Ο ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ (ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ!) ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΗΚΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΙΛΟΒΡΙΖΕΙ. Κακοί και μη επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Συγνώμη που θα απαντήσω με ερώτηση αλλά : Είστε σίγουρη-ος ότι ο ελεγκτής κομίστρου έχει σαν δεύτερο επάγγελμα την οδήγηση ηλεκτροκίνητου λεωφορείου τρόλεϊ?

12. Η ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΕΙΚΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΕ ΩΡΕΣ ΑΙΧΜΗΣ! (ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΑΥΤΑ? ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ?) ΜΙΛΩ ΓΙΑ 25ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ 30ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ! ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. Είναι γνωστό στους πάντες ότι υπεύθυνος οργανισμός για την συχνότητα και όχι μόνο των δρομολογίων είναι ο Ο.Α.Σ.Α.


13. ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ Ο ΗΛΠΑΠ? ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ?" Το ακριβές ποσό του πόσο μέσα είναι ο ΗΛΠΑΠ δεν το γνωρίζω, αλλά γνωρίζω όμως ,όπως και οι περισσότεροι των Ελλήνων ότι το ίδιο το κράτος χρωστάει πολλά στους διάφορους οργανισμούς που απαρτίζουν τα λεγόμενα Μ.Μ.Μ. δηλαδή το ίδιο το Κράτος δεν αποδίδει τα συμφωνηθέντα στους οργανισμούς. Στο πόσο κοστίζει? Το μόνο σίγουρα για εμένα προσωπικά πολύ λιγότερα από ότι θα έπρεπε.
Αν υπάρχει λύση, που αν κατάλαβα καλά αναφέρεστε στο οικονομικό, ναι υπάρχουν πολλές λύσεις, όπως να αποδίδει το κράτος τα συμφωνηθέντα, η πάταξη της λαθροεπιβίβασης και πολλά άλλα.
Και στο τέλος εάν υπάρχει καμία απάντηση από κάποιον, σας ερωτώ και εγώ από πλευράς μου: Μήπως συμφέρει σε κάποιους να μην δίνονται σωστές η και καθόλου απαντήσεις? Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι για την οικονομική κατάντια των Μ.Μ.Μ. δεν φτενέ οι πενιχρά και αδικημένοι από όλους και από όλες τις απόψεις,ακόμα και από εσάς, εργαζόμενοι σε αυτά τα Μ.Μ.Μ.

Υ.Γ. Ευελπιστώ να σας πείσουμε με πράξεις και όχι με λόγια εμείς οι απλοί εργαζόμενοι στα ΗΛΠΑΠ να αλλάξετε γνώμη για εμάς αλλά και γενικότερα για τον οργανισμό στον οποίο εργαζόμαστε και πονάμε."

Ο αναγνώστης σας και οδηγός στα Τρόλεϊ

1 σχόλια:

  1. Μια χαρά τα είπε ο συνάδελφος. Και λίγα είπε... Το θλιβερό όμως είναι ότι τελικά μας έχουν χωρίσει στα δύο! Διχασμός κύριοι συνάδελφοι! Διχασμός και αποπροσανατολισμός. Στρέφουν τον κοσμάκη εναντίον μας, λες και είμαστε εμείς το πρόβλημα, είτε δουλεύουμε στην ΕΘΕΛ, είτε στον ΗΛΠΑΠ, είτε σε οποιαδήποτε υπηρεσία ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου. Σαφώς κα... Δείτε περισσότεραι υπάρχει σαπίλα, μιλάμε για χιλιάδες εργαζόμενους. Η διαφορά όμως είναι ότι εμείς φαινόμαστε, φόρα παρτίδα, κάθε μέρα! Γιατί? Γιατί είμαστε υπευθύνοι για ένα μικρό χωριό που κουβαλάμε. Και γιατί, αν συμβεί κάτι, φταίμε ή όχι, εμάς θα κράξουνε, εμάς θα κλείσουν το σπίτι! Αλλά αυτά δεν τα σκέφτεται κανένας. Κοιτάζουν μόνο αν πίνουμε καφέ... Αυτός στη δουλειά του, ήθελα να ΄ξερα, τί πίνει? Εγώ πάντως, αν τον έβλεπα, πολύ ευχαρίστως θα του παραχωρούσα τη θέση μου για ένα τουλάχιστον δρομολόγιο! Φοβάμαι όμως ότι θα γυρίσει και θα φύγει τρέχοντας, ο κακομοίρης... Εμείς στα ΜΜΜ λοιπόν, παράγουμε ΕΡΓΟ! Υπό τις χειρότερες των συνθηκών! Καλά θα κάνουν αυτοί εκεί ψηλά, να προσέξουν πολύ με τις συγκοινωνίες. Πάρα πολύ να προσέξουν! ΟΥΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.