11 Μαΐου 2010

23:52
1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη χθεσινή συζήτηση της επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για την ΑΣΠΙΔΑ, η Κυβέρνηση επέμεινε στη παράλογη νομοθετική της πρόταση, δηλαδή να χάσουν –ουσιαστικά – όλοι οι ασφαλισμένοι όλα τους τα δικαιώματα από τις συμβάσεις τους με την ΑΣΠΙΔΑ. Μετά από αυτό, εντύπωση προκαλούν σημερινά δημοσιεύματα που κακοποιούν την αναμφισβήτητη πραγματικότητα που προκύπτει πεντακάθαρα από τη συζήτηση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ανακριβέστατα αναφέρεται σήμερα ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, παρέχει κίνητρα –δήθεν- στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις για να πάρουν το συνολικό χαρτοφυλάκιο της ΑΣΠΙΔΑΣ. Η αλήθεια είναι ότι ο υφυπουργός πρόχειρα και χωρίς τεκμηρίωση ανέφερε ως κίνητρο τη χορήγηση …διετούς αναστολής για την εξαγορά των ασφαλιστηρίων ζωής με δικαιούχους τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΔΑΣ!! Ακριβές, επίσης, είναι ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών στη χθεσινή συζήτηση επέμεινε να ξεχάσουν οι ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ – ΠΡΟΝΟΙΑ οποιαδήποτε ασφαλιστική παροχή, να συμφιλιωθούν με την ιδέα ότι χάθηκαν όλες οι καταβολές τους, να περιμένουν για χρόνια την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης μιας επιχείρησης με “άνοιγμα” που υπερβαίνει τα 350.000.000 € και να συνειδητοποιήσουν, τελικά, ότι, μετά το πέρας αυτής της εκκαθάρισης, ΟΥΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ!!!

Η εμμονή της Κυβέρνησης, όπως προκύπτει και από το νομοσχέδιο Σαχινίδη για την ΑΣΠΙΔΑ που μας δόθηκε το Μάρτιο για διαβούλευση, στην πλήρη αποστέρηση των ασφαλιστικών παροχών από όλα τα θύματα του Ψωμιάδη, δεν είναι μόνο αντισυνταγματική, αντικοινοτική και παράλογη αλλά είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη, αφού εμπαίζει προκλητικά και με ακατανόητη αδιαλλαξία μεγάλο και ευαίσθητο τμήμα της νεοελληνικής κοινωνίας.

1 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στο Σαχινίδη για το σόου που έδωσε χθες, ενώπιον του Ελληνικού λαού. Αλαζόνας, φανατικός, ψεύτης, μισαλλόδοξος και ημιμαθής, υπερασπίσθηκε το επαίσχυντο νομοσχέδιό του, που όπως κουτοπόνηρα πιστεύει, θα είναι ταφόπλακα για τις περιουσίες μας. Λέγοντας ότι για την χρεοκοπία της ΑΣΠΙΣ φταίνε όλοι πλην αυτού, επιχειρεί ο πάλαι ποτέ γκόλντεν μπόι του Αράπογλου στην Εθνική, να πληρώσουμε εμείς για το λουκέτο με το αίμα μας. Το κράτος φταίει για το λουκέτο της ΑΣΠΙΣ και την εν συνεχεία απαξίωση της, αλλά δεν θα πληρώσει, οι ασφαλιστικές επωφελήθηκαν τα μέγιστα αλλά δεν θα πληρώσουν, ο Ψωμιάδης και οι συνεργάτες του (σε όλους τους χώρους) κατάκλεψαν και δεν θα πληρώσουν. Μόνο εμείς! Υπάρχει ο νόμος 3790/2009 για την εγγύηση του δημοσίου και δεν θα τον εφαρμόσει λέει επειδή έτσι γουστάρει! Ωραίος! Για τον απλό Έλληνα όλοι οι νόμοι ισχύουν, για το κράτος δεν ισχύουν! Για τις οργανωμένες συντεχνίες της Ολυμπιακής για απείρως λιγότερα άτομα υπάρχουν νόμοι και συνέχεια του κράτους, για εμάς όμως δεν ισχύουν οι νόμοι και η συνέχεια του κράτους. Τα πράγματα είναι απλά. Υπάρχει νόμος (3790/2009) και πρέπει να εφαρμοσθεί, έστω και με καθυστέρηση κάποιων ετών για τις ρευστοποιήσεις των ασφαλιστηρίων μας, ένεκα της οικονομικής κρίσης. Τέλος. Όλα τα άλλα είναι κουτοπονηριές του σαχινίδι! Μας σέρνουν στα δικαστήρια για να εφαρμοσθεί ο νόμος! Ανήκουστο! Σκεφτονται και κοντόφθαλμα. Λύση στο πρόβλημα της ΑΣΠΙΣ σημαίνει διαχρονικά σημαντικό κέρδος για το κράτος (και με τον πυλώνα ιδιωτικής ασφάλισης και με τους φόρους), αλλά και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Παρόλα αυτά επιμένουν φανατικά να μας καταστρέψουν, χωρίς να ακούνε τις εναλλακτικές λύσεις που τους προτείνουμε! Θα πληρώσει ο Σαχινίδης. Δεν πρέπει να ξαναβγεί βουλευτής, ενώ και όσοι ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ξαναψηφίσουμε ΠΑΣΟΚ! Να καταλάβουν το κόστος των άδικων ενεργειών τους. Έχει ο καιρός γυρίσματα. Αγωγές σε Ευρώπη και Ελλάδα ΑΜΕΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.