9 Μαΐου 2010

01:52
Διαβάζοντας την προηγουμένη ανάρτηση στο τέλος γίνεται αναφορά για τις κρατικές επιδοτήσεις : << Στόχος του υπουργείου Υποδομών, εκτός από τις συνδυασμένες μεταφορές μέσω του μητροπολιτικού φορέα, που έχει προαναγγελθεί και στο παρελθόν από προκατόχους του υπουργού Υποδομών Δημ. Ρέππα, είναι η μείωση των κρατικών επιδοτήσεων. Σήμερα το ύψος των επιδοτήσεων προς τους συγκοινωνιακούς φορείς αγγίζει το 70% και στόχος είναι το ποσοστό αυτό να μειωθεί στο 60% ώστε να προσεγγίσει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (55%-60%). >>

Ας δούμε μαζί τα επίσημα οικονομικά στοιχεία του ΗΛΠΑΠ για το 2008 όπως αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΟΑΣΑ
Τα έξοδα λειτουργίας του ΗΛΠΑΠ ήταν:

Η επιδότηση ήταν :

Προσθέστε τα έσοδα από εισιτήρια κ.τ.λ και το υπόλοιπο είναι:

Επειδή δεν είμαι κανένας οικονομικός αναλυτής αλλά ένας οδηγός σύμφωνα με τα παραπάνω ΟΧΙ η κρατική επιδότηση δεν πλησιάζει το 70 % αλλά βρίσκεται κάπου στο 40 % . Και ότι η κρατική επιδότηση ανέρχεται στο 40 % μου το έχει επιβεβαιώσει και συνδικαλιστής του χώρου .
Και επιπλέον σύμφωνα με το παρακάτω:
Τότε το ποσοστό επιδότησης πρέπει ( κατά την γνώμη μου ) να είναι γύρω στο 30 % .

Ελέγξετε και εσείς τα επίσημα στοιχεία του 2008 ( αυτά υπάρχουν διαθέσιμα μέχρι σήμερα στο διαδίκτυο) και πείτε και εσείς την γνώμη σας . Ίσως να κάνω εγώ τεράστιο λάθος γιατί δεν είμαι ούτε οικονομολόγος και ούτε έχω όλα τα στοιχεία στη διάθεση μου. Οπωσδήποτε όμως πρέπει να μαθευτεί η αλήθεια για το τι ακριβώς συμβαίνει διότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καθοριστικό για την τύχη του ΗΛΠΑΠ και γενικότερα για τις αστικές συγκοινωνίες .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.