3 Μαΐου 2010

15:08
2
Από: kanella kazakopoulou
Εστάλη: Δευτέρα, 3 Μαΐου 2010 2:31:01 μμ
Προς: troleatzis (troleatzis@hotmail.com)

ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Σε μιά ψαροταβέρνα του Πειραιά πού τρώγαμε αμέριμνοι μαριδάκι και σουπιες, μετά την συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, μπαίνει ξαφνικά μιά παρέα που φύσαγε τον παρά, καμμιά 20αριά άτομα, κύριοι με άψογα κοστούμια παριζιάνικου στύλ, στραβό μαύρο καπελάκι μέχρι το ένα φρύδι, (κάτι μου θύμιζε αυτό από ξένη ταινία), κυρίες με αστραφτερά φορέματα και γυαλιστερά γοβάκια. Προφανώς δέν ερχόντουσαν από τη διαδήλωση.... Σκοτωθήκανε τα γκαρσόνια να τους βρούν το καλύτερο τραπέζι. Παράγγειλαν ορεκτικά, σαμπάνια, ζήτησαν ακριβό κρασί, ξένης προέλευσης, και στη συνέχεια ήρθαν οι πιατέλλες με τις τσιπούρες και τις καραβίδες. Μέσα μας σκεφτήκαμε.< Γύρευε τι λογαριασμό θα πληρώσουν αυτοί>. Δεν φτάνει ούτε ένας μισθός δικός μας, είπα εγώ. <Βάλε δύο και πάνω> μου λέει ο Αλέκος. Τόσα πολλά του λέω? Υπερβάλλεις. Ρε άκου με εμένα, ξαναλέει ο Αλέκος.
Οταν μετά το λουκούλειο γεύμα πού ολοκληρώθηκε με ICE CREAM SODA και λικέρ TENTURA ζήτησαν το λογαριασμό, δέν κρατήθηκα. Εσκυψα δήθεν να δέσω τα κορδόνια μου, και με την ακρη του ματιού μου κοίταξα το λογαριασμό που εκείνη την ώρα έδινε το γκαρσόνι, στην φραγκάτη. Γούρλωσα τα μάτια μου. 4.532 ΕΥΡΩ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ!!!! . <Ειχε δίκιο ο Αλέκος>. Τίποτα εφοπλιστές θάναι, τίποτα μεγαλοεπιχειρηματίες, τίποτα τραπεζίτες Τι ανάγκη έχουν αυτοί? γιαυτούς αυτά ειναι όσο 100 ευρώ για μένα.
Δεν πρόλαβα να σώσω την σκέψη μου, και νάσου ο ενας εκ των ανοιχτοχέρηδων, που φαινόταν να ειναι και ο arxigos της παρέας, φωνάζει το γκαρσόνι, και του δείνει πίσω το λογαριασμό, χωρίς λεφτά. <Θάχει κάρτα> σκέφτηκα. Οι λεφτάδες δέν κουβαλάνε ποτέ μαζί τους μετρητό. Περιμένω να δώ την κάρτα ,τίποτα. Σκέφτηκα τότε μην δόσει επιταγή. Αλλά ούτε. Το γκαρσόνι αμήχανο τον κοίταζε περιμένοντας τα λεφτά. Τότε ο χλιδάτος κύριος γυρνάει πρός το γκαρσόνι δείχνοντας όλα τα τραπέζια, πού παρακολουθούσαν τη σκηνή, και με φωνή ψυχρή ,απόκοσμη,και με πολύ τουπέ, και του λέει < ΤΟΝ ΛΟΡGΑGΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ>!!!!!!
Το τί επακολούθησε δέν περιγράφεται. Σηκώθηκαν καρέκλες, τραπέζια, μαχαιροπήρουνα .Ομως ο αρχιχλιδάτος και η παρέα του δίνοντας ένα σάλτο σαν αίλουροι πάνω από τα τραπέζια (φαίνονταν εξ άλλου συστηματικά γυμνασμένοι...) χώθηκαν στην τετράπορτη ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ και έφυγαν βολίδα για να γλυτώσουν. Πού να ήξεραν όμως οτι δέν θα πήγαιναν πολύ μακρυά. Γιατί το νέο διαδόθηκε σάν αστραπή. Μάλιστα κάποιοι αρχισαν να φωνάζουν ΛΗΣΤΕΙΑ, ΛΗΣΤΕΙΑ!!!! Ξεχύθηκαν από τις διπλανές ταβέρνες, καβάλησαν τις μηχανές οι πελάτες, <έπεσε σύρμα >μέσω κινητών στο λιμάνι οπου οι άνεργοι διαδήλωναν ακόμα και δέν μπορώ να σας περιγράψω τι έγινε. Ο καθένας άς φανταστεί ό,τι ΤΕΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ των <ΜΑΦΙΟΖΩΝΣ> που θέλανε να τρώνε τσιπούρες και καραβίδες με ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ σε Διεθνή Νομισματική Τιμή, είς υγείαν των κοροϊδων πού θαλασσοδέρνονται....για να μπορούν να τρώνε αυτοί τις τσιπούρες
Κανέλλα Καζακοπούλου
Υ.Γ κάθε ομοιότητα με το σήμερα ειναι συμπτωση

2 σχόλια:

  1. εναν λέει τον είδανε στο πέλαγος να κάνει κανό με τισ ώρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνο που αυτός ήτανε λιτοδίαιτος και ήταν πάνω στο κανό. ο άλλος ήταν χοντρός και είχε πάει στον πάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.