10 Μαΐου 2010

20:38
8
«Δείγμα γραφής» είχαμε από τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χλωμούδη - ως προς το πώς αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία και το ρόλο των εκπροσώπων των εργαζόμενων - στην εκδήλωση βράβευσης παιδιών των συναδέλφων, που εισήχθησαν ή αποφοίτησαν από τις ανώτατες και ανώτερες σχολές.
Ακούγαμε να διαρρέουν και να φέρονται ως λεγόμενά του διάφορα για τα σωματεία και τους εκπροσώπους συνδικαλιστές και να που στη γιορτή «έγραψε». Επίσης λένε πως οι φοιτητές κρίνουν και ψηφίζουν τους καθηγητές τους και δεν θέλουμε να πιστέψουμε πως υπάρχουν απωθημένα εναντίον των σωματείων από αυτές τις διαδικασίες της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Φιμώθηκαν λοιπόν τα σωματεία και μέσω αυτών όλοι οι γονείς από τον κ. διευθύνοντα, με την πρόφαση ότι η εκδήλωση γίνεται προς τιμή των παιδιών. Μα και βέβαια προς τιμή τους γίνεται κι αυτό το ξέρουμε καλύτερα απ’ όλους εμείς οι εργαζόμενοι, γι’ αυτό και το υπογράψαμε σε συλλογικές συμβάσεις πριν χρόνια, ώστε να είναι αναγκασμένες όλες οι διοικήσεις του Οργανισμού να διοργανώνουν αυτή την γιορτή τιμής στα παιδιά.
Δεν είχαμε όμως φανταστεί ότι θα υπήρχε διοίκηση του ΗΛΠΑΠ (προερχόμενη μάλιστα από το χώρο του πνεύματος) που θα μας έκλεινε το στόμα, απαγορεύοντάς μας να συγχαρούμε τα παιδιά μας και θα μετέτρεπε την εκδήλωσή τους σε one man show (πανηγύρι ενός ανδρός).
Αν υποψιαζόμασταν κάτι τότε που υπογράψαμε την συλλογική σύμβαση, σίγουρα θα το διασφαλίζαμε και δεν θα συνέβαινε αυτό που συνέβη ή ενδεχομένως να υπογράφαμε ακόμη και την φίμωσή μας, για να εκδηλώσουμε ακόμη και με ακραίο τρόπο την αγάπη μας προς τα παιδιά. Αλλά σε κάθε περίπτωση θα το αποφασίζαμε μόνοι μας, όχι όπως μας επεβλήθη, λες και ζούμε σε αλήστου μνήμης εποχές .
Ελπίζουμε να ήταν μια ατυχής στιγμή στην μικρή θητεία της νέας διοίκησης και πως θα θελήσει την όποια βοήθεια και συνεργασία των θεσμικών οργάνων των εργαζόμενων, καθώς το μέλλον για τις αστικές συγκοινωνίες και δη του οργανισμού μας διαφαίνεται ζοφερό.

8 σχόλια:

  1. Εισαι ΩΡΑΙΟΣ κ.Κακουρε!
    Απο τη μια του τα "χωνεις" και μετα τα γυρνας! Στο χωριο μου (Δεν ξερω για το δικο σου) αυτο λεγεται κ...τουμπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γι άσου ρε ανώνυμε με τις κ΄΄΄τούμπες σου ζορίζεσαι βλέπω επειδή γράφω αυτό που βλέπω και αισθάνομαι. Θα σου περάσει και αν έχεις το θάρρος γράψε επώνυμα όπως εγώ να σε κρίνουμε και σένα. Τέλος για γράψε μας (επώνυμα όμως) για πότε και ποια κ΄΄΄τούμπα έκανα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη μιλας για επωνυμια κ. Κακουρε!
    Απ' οσο γνωριζω η βασικη αρχη των αρθρογραφων αυτου του μπλοκ ειναι η ανωνυμια. Οσο για την κ...τουμπα, διαβασε ξανα το αρθρο σου και θα καταλαβεις τι εννοω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και εγω δεν κσταλαβα που ειναι η κολοτουμπα.
    η χρειαζετε να εχεις πανεπιστημιακη παραμορφωση για να το καταλαβεις (πραγμα που και εγω δεν εχω), η αυτος που το ειδε συνηθησμενος σε κολοτουμπες ,βλεπει λιγο καλυτερα.
    ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙ ΟΧΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε αν εννοείς για κ'''τούμπα την τελευταία παράγραφο που λέω για συνεργασία και βοήθεια κάνεις λάθος, γιατί ο ρόλος των σωματείων είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων των μελών του αλλά και η καλώς εννοούμενη συνεργασία και βοήθεια με την εκάστοτε διοίκηση για την προώθηση αυτών και του Οργανισμού. Θα συμφωνείς πιστεύω ότι πρέπει να καταγγέλλουμε τα κακώς κείμενα και να επικροτούμε τα καλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα καλως για να επικροτησουμε πρεπει να τα δουμε, πραμα που δε βλεπω. Γιατι δεν εγραψες κακουρε ομως οτι ο μονος που δεν δεχτηκε την φιμωση ηταν ο σταθοπουλος που μιλησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.