24 Μαΐου 2010

21:03
1
Admin:Μόνο και μόνο επειδή η πλειοψηφία το ζήτησε, δηλαδή evripos και Kalamatianos ,δημοσιευω το σχόλιο του Γ.Γ. της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ .

Κ.Νικολακόπουλος είπε...
Θα ήθελα να με φιλοξενήσετε για λίγο στις σελίδες σας μόνο και μόνο για να δοθούν κάποιες εξηγήσεις από την πλευρά μου. Θα ήθελα επίσης και μέχρι του τέλους αυτής της παρέμβασης να μη με διακόψετε και αν τεχνικά γίνεται να το βάλετε ως ολοκληρωμένο κείμενο. Συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΗΛΠΑΠ έχουμε από το 1999 αν δεν κάνω λάθος, δηλαδή έχουμε διανύσει 2 θητείες. Οι εκλογές αυτές γίνονται κάθε 5 χρόνια και συμμετέχουν ο ΗΛΠΑΠ, η ΕΘΕΛ, ο ΗΣΑΠ και ο ΟΑΣΑ. Εκλέγουν όλοι από 2 εκπροσώπους στο Δ.Σ. των εταιριών τους και σε άλλη κάλπη όλοι μαζί εκλέγουν 1 εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του ΟΑΣΑ. Το 1999 έγιναν έτσι οι πρώτες εκλογές υπό την ευθύνη της τότε 2βάθμιας την ΟΥΠΑΕ σημερινή ΟΣΜΕ. Το 2005 έγιναν εκλογές μόνο στον ΗΛΠΑΠ πάλι από την ΟΥΠΑΕ, λίγο πριν την λήξη της θητείας, και καλώς έγιναν. Πριν από 2 χρόνια έκανε και ο ΗΣΑΠ εκλογές, ενώ έπρεπε και αυτοί να τις κάνουν το 2005. Στην ΕΘΕΛ δεν έκαναν ΠΟΤΕ!!! και είναι 10 χρόνια οι ίδιοι, όπως επίσης και στον ΟΑΣΑ!!! Το ίδιο ισχύει και για τον κοινό μας εκπρόσωπο εκεί!!! Εμείς τους ζητήσαμε τώρα να πάμε όλοι μαζί σε νέες εκλογές και για την εκλογή του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. του ΟΑΣΑ. Αδιαφόρησαν και αδιαφορούν παντελώς. Αν πηγαίναμε όλοι μαζί, πάλι από την ΟΣΜΕ θα γίνονταν οι εκλογές, αυτό είναι γνωστό (λόγω ΕΘΕΛ). Στο Δ.Σ. της Ένωσης, απόσπασμα πρακτικών στις 14/5/2010, είπα εγγράφως τα εξής: Προτείνω να ορίσουν τους 3 τακτικούς της Εφορ. Επιτροπής οι 3 παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΔΑΣ. Τους 2 αναπληρωματικούς και σε συννενόηση με αυτούς, από το σωματείο των Τεχνιτών, επειδή οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ εκπροσωπούνται σε αυτό. Επίσης πρότεινα στον συνάδερφο Σταθόπουλο (ΔΑΣ) να έρθει σε συννενόηση με τους συναδέρφους του Συλλόγου για τον 3ο αναπληρωματικό, επειδή ο Σύλλογος δεν έχει παρατάξεις και το 2005 για το Δ.Σ. του ΗΛΠΑΠ κατέβηκαν σε ενιαίο ψηφοδέλτιο μαζί με την ΔΑΣ. Έτσι δίκαια όλοι θα είχαμε απο 1 τακτικό και 1 αναπληρωματικό μέλος στην Εφορ. Επιτροπή. Αν δεν ενημερώθηκαν οι συνάδερφοι για την πρότασή μου αυτή, τότε ίσως να φέρω εγώ την ευθύνη και δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ πως έκανα λάθος. Σίγουρα όμως δεν υπήρχε καμιά πρόθεση να αποκλειστεί κανείς. Όσον αφορά το ΕΚΑ και για το αν έπρεπε να έχει την ευθύνη των εκλογών, από τις 7/5/2010 ήταν σε συνέδριο εκλογών, τελείωσαν πριν 1 εβδομάδα περίπου και μέχρι και σήμερα δεν έχουν έρθει σε σώμα. Δεν μπήκαμε καν στη διαδικασία για το ποιός είναι αντιπροσωπευτικότερος για τον απλούστατο λόγο ότι η συμμετοχή από όποιο 2βάθμιο όργανο είναι τυπική. Δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και για το αν θα έχουν υπάρξει περικοπές ή όχι.Ούτε η ΠΑΣΚΕ,ούτε η ΔΑΚΕ, ούτε η ΔΑΣ, ούτε ο Σύλλογος νομοθέτησαν και θα ήταν παιδαριώδες αν σκεφτόμασταν έτσι. Σκοπιμότητα υπάρχει όμως για το αν θα ανακοινωθούν συγχωνεύσεις στις αρχές Ιουνίου. Εμείς τουλάχιστον θα έχουμε εκπροσώπους και ας χάσουμε από αυτό!!!
Μεγαλύτερη αφορμή για την παρέμβασή μου αυτή στάθηκε η κόρη μου που αυτές τις μέρες δίνει Πανελλήνιες εξετάσεις και βλέπει (στο Site) αυτή την εικόνα για τον πατέρα της και αυτούς τους χαρακτηρισμούς. Θα ήθελα πραγματικά αλλά επώνυμα σε όσους το επιθυμούν να μας πουν ευθέως τι αρχιλαμόγιο είμαι και ότι άλλο με χαρακτηρίζουν. Επίσης δέχομαι την όποια αντιπαράθεση και θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις όσο σκληρές και αν είναι για όλα. Τέλος κάνω ανοιχτή πρόταση στον συνάδερφο Κακούρο να μου πει τι είναι αυτό που βγάζει "απεναντί μου" και που ποτέ δεν μου το έχει εξηγήσει. Κλείνοντας λέω ότι πρέπει οι δικαστικές διαμάχες να σταματήσουν εδώ, να γίνουν οι εκολογές και μακάρι τα προβλήματα του κλάδου μας να παραμείνουν στις δικές μας αντιπαραθέσεις!!!!!! Μέσα απο την ανακοίνωσή μας (ΠΑΣΚΕ) που θα κυκλοφορήσει σήμερα, αποτυπώνουμε ξεκάθαρα τις ιδέες και τα οράματά μας για τον κλάδο αυτό.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας.........
Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος

1 σχόλια:

  1. Κωστακη; Τωρα σε επιασε ο πονος για την οικογενεια σου; Οι συναδελφοι που σε ψηφιζαν και σε στηριζαν τοσα χρονια, δεν ειναι οικογενεια σου; Δεν ειδα να κοπτεσαι και για αυτους με το ιδιο ενδιαφερον; Το αντιθετο μαλιστα, γιατι δε λες σε ολους οτι για το μονο που εισαι ικανος να κανεις ειναι να αλλαζεις καμια αδεια ή κανενα ρεπο. Και οχι τιποτα αλλο ξεφτυλιζεις και τον ηρωικο τοπο καταγωγης σου. Εγω παντως ντρεπομαι για λογαριασμο σου. Μας ξεφτιλισες. (Εφιαλτη,Γουση, Προδοτη,Ιουδα) Διαλεξε οποιο ονομα σου κανει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.