24 Μαΐου 2010

20:06
1
- Επιστολή-εντολή για αλλαγές από το 2015 αντί του 2018
- Θα δουλεύουμε όλοι 40 χρόνια
- Ζητούν νέα αύξηση απολύσεων και μείωση αποζημιώσεων


Μπορεί η κυβέρνηση να διαψεύδει ότι θα χρειαστούν νέα μέτρα για να πάρουμε δεύτερη δόση του δανείου από Ε.Ε και ΔΝΤ αλλά ήδη η διαδικασία αυτή έχει ξεκινήσει.

Μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η τρόικα μας επιβάλει την εφαρμογή του ασφαλιστικού από το 2015 και όχι από το 2018 όπως έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Ο κ. Λοβέρδος έκανε αναφορά σε επιστολή που έλαβε από τους ελεγκτές και στην οποία εκτός από την χρονική επίσπευση των αλλαγών μας ζητούν και αυστηροποίηση των μέτρων.

Συγκεκριμένα οι ελεγκτές μας ζητούν:

•Πλήρης σύνταξη να δίνεται στα 40 χρόνια με ποινή 6% κάθε έτος για όποιον επιθυμεί να βγει νωρίτερα στη σύνταξη
•Μείωση των ταμείων σε τρία χωρίς τις εξαιρέσεις των ταμείων των δημοσιογράφων, μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων.
•Μείωση των συντάξεων για διαζευγμένες και άγαμες κόρες δημοσίων υπαλλήλων
•Μείωση συντάξεων χηρείας, οι οποίες να μην δίνονται πριν τα 50 έτη και βάσει εισοδηματικών κριτηρίων για κάτω των 65 ετών ενώ «ψαλίδι» μπαίνει και στις συντάξεις χηρείας

Επίσης Ε.Ε και ΔΝΤ ζητούν σκληρές αλλαγές και στα εργασιακά. Αυτές είναι:

•Η μείωση των κατώτατων μισθών
•Ο περιορισμός των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
•Η περαιτέρω αύξηση του ορίου απολύσεων
•Η μείωση των αποζημιώσεων


Όλα τα παραπάνω ο κ. Λοβέρδος σκοπεύει να τα θέσει σε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που όμως απειλούν να μην προσέλθουν στη συζήτηση.

Πηγή: newsit.gr

1 σχόλια:

  1. Η τρόϊκα ενδιαφέρεται μόνο για να πάρει τα λεφτά της πίσω και άς αφήσει μιά χώρα γεμάτη εργασιακά, οικονομικά και ασφαλιστικά πτώματα. Ειναι εις βάρος μας να υπάρχουν αντιδικίες για πολύ μικρότερης σημασίας πράγματα και πρέπει να πάνε στην μπάντα, οταν ο μεσαίωνας χτυπάει την πόρτα μας, οταν θέλουνε να μάς πάνε σε φεουδαρχικές μορφές ζωής σε καταστα΄σεις δουλείας, αναξιοπρέπειας και πλήρους υποταγής
    στις δυνάμεις του κεφαλαίου πού ευθύνονται για την κρίση και ζητάνε το αίμα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων. οι συνδικαλιστικές ηγεσίες οφείλουν να μαζέψουν τους εργαζόμενους και να τους εμψυχώσουν, να τους οργανώσουν, να πιεστούν τα ανώτερα συνδικαλιστικά οργανα που κάνουν σποραδικές απεργίες ίσα για να διασώσουν το συνδικαλιστικό τους προφίλ και τις καρέκλες τους, γιατί χρειάζονται στην εξουσία να ποδηγετούν τους εργαζόμενους. Η συγκοινωνία έχει τη μεγαλύτερη δύναμη, δυστυχώς όμως οπως συμβαίνει και σε όλες τις ΔΕΚΟ, στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ελέγχεται από δυνάμεις συμβιβασμού, με ολεθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΡΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
    Παρεμπιπτόντως, πάνε περίπατο και οι επικουρικές συντάξεις. Καταργούναι ακόμα και τη διάταξη του νόμου Πετραλιά που τις όριζε στο 20% εφόσον δεν τις άντεχαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Για θυμηθείτε πως ορυόντουσαν οι σημερινοί κυβερνώντες και οι συνδικαλιστικές τους προεκτάσεις τους για το νόμο Πετραλιά.... οπως και για όλα τα άλλα... Ολα ήταν προσχεδιασμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και παίχτηκε ενα θέατρο 5 μήνες περί τιτανικού, χρεωκοπίας,κερδοσκόπων κλπ. για να μάς φέρουν τους κατακτητές και να κρύβονται πίσω τους. Εξ άλλου ο κ.Σαχινίδης το είπε σε κάποια δήλωσή του που δέν ξανακούστηκε Ηταν στις επιλογές τους το ΔΝΤ από την επομένη των εκλογών. Οπως ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ να κουκουλώσει το χρέος προ της ενταξης της ΟΝΕ με την ΓΚΟΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ να το μεταφέρει για παραπέρα, να μας ληστέψουν με το ευρώ και τώρα στην ψύχρα να μάς πετσοκόβουν. Η Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να περάσει τέτοια πράγματα. Γι αυτό γίναν οι εκλογές. Ο μεσαίωνας εξαπλώνεται σε ολη την ευρώπη είτε με κυβερνήσεις δεξιές είτε με τις λεγόμενες σοδιαλιστικές, πού αποδείχτηκαν οι καλύτεροι συνεργάτες του συστήματος και οι καλύτεροι αναδιανομείς και προστάτες του πλούτου των οικονομικά ισχυρών εις βάρος του λαού, πού άν δέν αντιδράσει αποφασιστικά τον περιμένει φτώχεια, ανεργία,στην οποία θα προστεθούν μικρομαγαζάτορες, μικροαγρότες και όσο για τα περήφανα γηρατειά, η ανταμοιβή για την προσφορά τους ειναι ούτε μιά αξιοπρεπής κηδεία. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΚΤΟΝΑ . ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.