8 Μαΐου 2010

12:57
4

Chlomoudis προς admin@troleatzis.com
11:39 π.μ. (Πριν από 1 ώρα)


Τα παρακάτω μας τα έστειλε ο κ. Χλωμούδης μεταξύ άλλων ......................

...............Προφανώς και δική σας ευθύνη είναι η κριτική και η συμβολή με ιδέες και προτάσεις όπου είναι δυνατόν. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι δουλειά σας χρεώνεστε επιλογές της όποιας Διοίκησης, όταν μάλιστα δεν είναι σίγουρα τα αποτελέσματα.
Προφανώς και θα κάνω λάθη και εκεί περιμένω κριτική και θα είμαι έτοιμος να διορθώσουμε ότι είναι δυνατόν.
Αλλά όταν γίνονται επιλογές εμφανώς δίκαιες και προς όφελος του Οργανισμού, με δεδομένη την αντίθεση των ωφελημένων (ανεξαρτήτως χρώματος, κόμματος, θρησκείας κλπ…), τότε η σιωπή δεν είναι ουδετερότητα. Νομίζω σιγοντάρει στην ανορθολογικότητα και αυτό είναι άδικο…
Η πρόθεσή μου είναι να ανατρέψουμε τη δομική ακινησία στον Οργανισμό μας και να κατοχυρώσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια.
Σε αυτό χρειάζομαι την βοήθεια καθενός που το σύστημα αξιών του βρίσκεται σε αυτή την κατεύθυνση. Νομίζω πως και η πρόθεση σας είναι αυτή.

Αυτό δεν υποβαθμίζει μια κριτική μου σε διάφορους συνεργάτες σας που εν ονόματι μιας ελευθερίας αναδεικνύουν θέματα χωρίς συνολική γνώση του θέματος, με αποτέλεσμα να αδικούν ανθρώπους και θεσμούς.

Η περίπτωση με το επίδομα αδείας ήταν μια από αυτές. Όχι πως δεν υπήρξε το πρόβλημα με τους 17 διοικητικούς. Αλλά δεν ήταν οι 25 Διευθυντές, υποδιευθυντές, Τμηματάρχες κλπ. Ήταν και 3 από αυτούς. Συμπληρωματικά από την αρχή της χρονιάς έχει δοθεί σε 170 άτομα (υπάρχει αυτή η ευελιξία για όσους το έχουν για κάποιους λόγους ανάγκη) εκ των οποίων οι 125 από την κίνηση…
Αυτά δεν περιορίζουν το πρόβλημα ηθικής που προέκυψε αυτή την Παρασκευή.
Δημιουργούν όμως ένα κλίμα κακό μεταξύ κατηγοριών εργαζομένων όταν μάλιστα τους χωρίζει αναλόγως της υπηρεσίας που εργάζονται.

Σε κάθε περίπτωση η ανάδειξη θεμάτων διασφαλίζουν την αποφυγή λαθών (εκουσίων ή ακουσίων). Ας αποφύγουμε όμως την εισαγγελική νοοτροπία στις παρεμβάσεις μας εφόσον δεν έχουμε διασταυρώσει όλα τα δεδομένα.

Με εκτίμηση
Χλωμούδης Κ.

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κύριε Χλωμούδη η δική μου απορία είναι ,γιατί άλλες χρονιές παίρναμε το επίδομα με την πρώτη άδεια, (ανάλογα χειμερινή η καλοκαιρινή) και τώρα δεν μας δόθηκε, αλλά ορισμένοι το πήραν, πιθανών κατόπιν αιτήσεως τους, μήπως θα έπρεπε να μας ανοίξει κάποιος τα μάτια πριν την ψήφιση του νόμου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συναδελφε! Εχει να κανει μαλλον με τα (Κ)ανονικη Αδεια, που παιρνεις στο 13ημερο. Εγω 22 χρονια στην εταιρια, ποτε δεν πηρα το επιδομα με τη "χειμωνιατικη" αδεια, παντα μου το εδιναν στη καλοκαιρινη, εκτος και αν για προσωπικους λογους το ζητουσα. Οπως αρκετοι συναδελφοι το ζητουσαν και το επαιρναν, ασχετα αν επαιρναν, ή οχι αδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πράγματα είναι απλά. Δώστε φέτος το επίδομα όπως έγινε και με το δώρο του Πάσχα και κόψτε το του χρόνου! Τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού και τα δάκρυα απο μάτια κροκόδειλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1)κ. Διευθύνοντα ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, μας αναφέρεται πως "γίνονται επελογές εμφανως δίκαιες και προς όφελος του οργανισσμού", σε ποιες αναφέρεστε. 2) λέτε "με δεδομένη την αντίθεση των ωφελημένων", δηλαδή παραδέχεστε ότι υπάρχουν τέτοιοι? εσείς τι κάνετε για αυτό? 3) τους ξεχωρίζετε τους οφελημένους σε (χρώμα δηλαδή εθνότητα, σε θρησκεία, κόμμα κτλ.).Απ'οτι γνωρίζω η μόνη διαφορά μεταξύ μας είναι η κομματική και αυτή επ'αγαθώ. Εσείς πως λέτε ότι υπάρχουν και οι άλλες? γνωρίζετε κάτι?

    Πρεσβύτερος Γιαννόγκωνας Ιωάννης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.