12 Μαΐου 2010

00:01
O Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, με θέμα το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο. Ακολουθεί απόσπασμα της Συνέντευξης Τύπου (11 Μαΐου 2010)

YΠΟΥΡΓΟΣ: Στο χώρο του Εμπορευματικού Κέντρου, σε ένα σημείο του, το οποίο επίσης αποτυπώνεται στο διάγραμμα, θα λειτουργεί το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ. Έγινε συμφωνία μεταξύ των δύο Οργανισμών. Η ΕΘΕΛ θα καταβάλλει ένα μίσθωμα ύψους περίπου 500.000 ευρώ ετησίως. Είναι κι αυτό ένα έσοδο πρόσθετο για τον ΟΣΕ, κάτι που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. Θα αποφασίσει η ΕΘΕΛ ποια αμαξοστάσια θα αφήσει από αυτά που χρησιμοποιεί σήμερα για να αξιοποιήσει αυτό. Αυτό είναι θέμα της ΕΘΕΛ. Είναι κάτι το οποίο θα το κάνει με βάση οικονομικά και επιχειρησιακά κριτήρια. Θα μας πει ο κ. Ιωαννίδης.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν εκχωρείται, νοικιάζεται.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Νοικιάζεται. Κύριε Ιωαννίδη, ο χώρος αυτός του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ πόσο είναι περίπου;
Ν. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Είναι 28 στρέμματα. ........
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, ήθελα να ρωτήσω το εξής. Το σύγχρονο αμαξοστάσιο που μπορεί να στεγάσει ανάγκες της ΕΘΕΛ μας λέτε ότι είναι έτοιμο εδώ και ένα χρόνο και δεν έχει λειτουργήσει. Δεν θα ρωτήσω γιατί, γιατί θα μου πείτε ότι δεν ξέρετε ή ξέρετε. Το ερώτημά μου το άλλο είναι θα λειτουργήσει άμεσα ή θα περιμένουμε το 2013 που θα ολοκληρωθεί η α’ φάση του Εμπορευματικού Σταθμού και θα μείνει άλλα δύο χρόνια …
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κοιτάξτε, έχει γίνει ήδη η συμφωνία. Πρώτα απ’ όλα το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ δεν συναρτάται ως προς τη λειτουργία του με τη λειτουργία του Εμπορευματικού Κέντρου. Είναι αμαξοστάσιο, δεν είναι σταθμός. Αυτό σημαίνει ότι η ΕΘΕΛ με τη συμφωνία που έχει γίνει, αμέσως μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χώρο αυτό. Αλλά πράγματι κι αυτό θέτετε με το ερώτημά σας υπήρξε μία καθυστέρηση στην αξιοποίηση αυτών των υποδομών και του χώρου των περίπου 28 στρεμμάτων που τώρα πλέον θα αποτελέσουν το βασικό αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, αλλά και του στεγασμένου χώρου των δύο κτιρίων, τα οποία φαίνονται στο διάγραμμα που για αρκετά χρόνια έχουν μείνει χωρίς να χρησιμοποιούνται προς όφελος του ΟΣΕ στον οποίον ανήκουν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτό σημαίνει ότι συμφωνία έχετε κάνει με την ΕΘΕΛ …
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Δεν κάνουμε συμφωνία, έκανε ο ΟΣΕ με την ΕΘΕΛ. Δύο Οργανισμοί οι οποίοι εποπτεύονται από το Υπουργείο μας έχουν κάνει μία σχετική συμφωνία και ο ΟΣΕ εξασφαλίζει ένα μίσθωμα σημαντικό προκειμένου να παραχωρήσει αυτό τον χώρο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: (Μιλάει χωρίς μικρόφωνο) … Πότε ξεκινάει;
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Η ΕΘΕΛ έχει ανάγκη για αμαξοστάσια, πληρώνει για αμαξοστάσια, θα αφήσει άλλους χώρους. Ασφαλώς είπα το κριτήριο είναι επιχειρησιακό και οικονομικό. Η ΕΘΕΛ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αξίζει να αξιοποιήσει αυτόν τον χώρο γιατί και οικονομία κάνει και ο χώρος αυτός προσφέρεται, είναι πιο λειτουργικός για τις ανάγκες της.
Ν. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Μπορώ να συμπληρώσω κάτι; Μέχρι τώρα αυτό το αμαξοστάσιο ενώ έχει υλοποιηθεί ως κατασκευή, δεν λειτουργούσε με αποτέλεσμα να είναι και έωλο ως ύπαρξη, καθ’ ότι έπρεπε να λειτουργήσει γιατί είμαστε υπόλογοι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τώρα έρχεται η Πολιτεία και λέει, ότι ρυθμίζω αυτή τη σχέση ΕΘΕΛ με τον ΟΣΕ. Από τη μια πλευρά ωφελούμαι για το ότι δεν μπορεί να μου καταλογίσει η Ευρώπη κόστος για το ότι εγκαταλείπω το κτίριο και από την άλλη πλευρά λεφτά που έδινε αλλού, τώρα πλέον τα αξιοποιεί παραγωγικά.
ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κύριε Ιωαννίδη έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιό σας να παραχωρήσει το χώρο αυτό, είναι …
Ν. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: Το Διοικητικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. Έχουμε συμφωνήσει με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΘΕΛ που έχει πάρει απόφαση ήδη, για να φροντίσουμε και οι δύο άμεσα να παραδώσουμε και να εγκατασταθεί η ΕΘΕΛ. Ελπίζω σε δυο εβδομάδες να έχει ολοκληρωθεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.