5 Μαΐου 2010

22:06
5
Μετά από αναλυτική περιγραφή δια τηλεφώνου από τον συνάδελφο που υπέστη αυτή την άνανδρη επίθεση(σημειωτέων όποιος τον γνωρίζει και προσωπικά μόνο καλά λόγια έχει να πει γι αυτόν) σας αναφέρω τα στοιχεία του συμβάντος επιγραμματικά για να μπείτε στην θέση του εσείς οι συνάδελφοι επί οχήματος που ίσος να έχετε πέσει και εσείς σε ένα τέτοιο ή παρόμοιο επεισόδιο, για να μάθουν οι υψηλά ιστάμενοι στα ΗΛΠΑΠ και όχι μόνο τι τραβάμε σε ένα Οχτάωρο και για να δοθεί ένα τέλος στην ατιμωρησία των επιβατών, των οδηγών Ι. Χ. κλπ που βλέπουν τον οδηγό του τρόλεϊ σαν ένα εύκολο θύμα όπου θα μπορέσουν να ξεσπάσουν πάνω του ποικιλοτρόπως τις άγριες ορέξεις τους.
Εργαζόμενος λοιπόν ο συνάδελφος στην γραμμή 6 Κόκκινος Μύλος - Ιπποκράτους και περί ώρας 16:15 κατευθυνόμενος από την Πλατεία Ομονοίας προς την Πλατεία Λαυρίου όπου είναι πλέον και το ένα εκ των δύο τερμάτων της γραμμής, στην κατά ανάγκην λόγο δρομολογίου στροφής δεξιά του τρόλεϊ προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου , διερχόμενο όχημα έπεσε στο πίσω δεξιό μέρος του τρόλεϊ ,προκαλώντας του μικρές υλικές ζημιές(εκδορές) καθώς και μικρές υλικές ζημιές (εκδορές) προκλήθηκαν και στο Ι.Χ. επιβατικό όχημα ,στο μπροστά αριστερό μέρος αυτού.
Τι πιο αυτονόητο λοιπόν μετά από ένα τέτοιου είδους συμβάντος(σύγκρουση) από έναν ευσυνείδητο συνάδελφο να προβεί στην ανταλλαγή των στοιχείων για να ακολουθήσουν οι απαραίτητες δηλώσεις συμβάντων?
Αυτό έκανε λοιπόν κύριοι και ο συνάδελφος, ευρισκόμενος όμως σε πολύ δύσκολη και δυσάρεστη θέση , καθώς την ώρα που αμέριμνος σημείωνε τα στοιχεία του επιβατικού Ι.Χ. και του οδηγού αυτού , που του δόθηκαν χωρίς διαμαρτυρία, ο οδηγός του Ι.Χ. προφανώς ζήτησε ενισχύσεις για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο από φίλο του(φουσκωτό) δια τηλεφώνου, ο οποίος έφτασε σε λίγα μόλις λεπτά(άμεσος δράση) και επιτέθηκε στην αρχή φραστικά με χυδαίες προς τον συνάδελφο εκφράσεις που συγνώμη δεν μπορώ να τις αναπαράγω και εν συνεχεία ΣΗΚΩΣΕ ΚΑΙ ΧΕΡΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΟΛΕΪ , Γιατί? Επειδή ο συνάδελφος ζήτησε την γνήσια άδεια κυκλοφορίας του οχήματος και όχι φωτοτυπία που του δόθηκε.

Ακολουθεί η σκηνή του τρόμου: Για καλή του τύχη ,και αφού βρισκόταν μέσα στο τρόλεϊ ο συνάδελφος, ενστικτωδώς έβαλε το χέρι του μπροστά στο πρόσωπό του και η μυστήρια κίνηση βγαλμένη από αρχαία πολεμική τέχνη (Παγκράτιον) που κατευθυνόταν προς το κεφάλι του συναδέλφου από τον (φουσκωτό) φίλο του οδηγού του Ι.Χ. έφτασε ναι μεν στο στόχο της αλλά με μειωμένη πλέον δύναμη καθώς το πρώτο σημείο όπου δέχθηκε και την περισσότερη δύναμη ήταν το χέρι και όχι το κεφάλι , όπου και κατέληξε. Αξιοσημείωτο δε είναι και το γεγονός ότι αυτόπτες μάρτυρες υπήρχαν πολλοί αλλά μετά από ύβρις που δεχθήκανε και ψηλό απωθήσεις από τον φουσκωτό έφυγαν όλοι.
Εν συνεχεία ο συνάδελφος κάλεσε το 100, πήρε τηλέφωνο τους ανωτέρους του προϊσταμένους, και συναδέλφους συνδικαλιστές για να είναι γνώστες του συμβάντος και για να τους ρωτήσει ποιες θα έπρεπε να είναι οι επόμενες κινήσεις του.
Ενημερώθηκε λοιπόν από τα όργανα της τάξης, τον προϊστάμενο που έφτασε στο σημείο(και λίγο έλειψε να τις φάει και αυτός) και από τον συνδικαλιστή (που μετέβη και αυτός στο σημείο)ότι εάν έκανε μήνυση(χωρίς μάρτυρες πλέων) και αφού θα του έκανε μήνυση και ο άλλος , θα έπρεπε να διανυκτερεύσει στο τμήμα λόγο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ως εκ τούτου δεν υπέβαλε μήνυση για ευνόητους λόγους που αποφάσισε την στιγμή εκείνη.
Όλοι αυτή η σύντομη περιγραφή του δυσάρεστου συμβάντος από εμένα Κύριοι, διαδραματίστηκε σε Μία Ώρα και Σαράντα Πέντε Λεπτά (01:45) και οι απορίες που μου γεννιούνται είναι οι εξής:
1. Θα ζητήσει αποζημίωση η διοίκηση των ΗΛΠΑΠ από τον οδηγό του Ι.Χ. και του φίλου του φουσκωτού για την απώλεια των δρομολογίων που ως συνέπεια έχουν και την απώλεια εισοδήματος για όσο χρόνο διήρκεσε το περιστατικό αυτό ?
2. Θα κάνει κάτι η διοίκηση ώστε να αποτρέπει τέτοιου είδους περιστατικά, όπου οι οδηγοί είναι έρμαια στις ορέξεις του καθενός(επιβατών, διερχόμενων οδηγών κλπ)?
3. Θα δώσετε επιτέλους ένα τέρμα σε όλα αυτά που συμβαίνουν στον οδηγό με την ανοχή της διοίκησης ?(Ατιμωρησία)
4. Πότε θα ακούσετε τα προβλήματα μας και θα τα λύσετε? Όταν κάποιος από εμάς τους οδηγούς καταλήξει στην εντατική σε ένα από τα εφημερεύοντα Νοσοκομεία?

Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά για να μην σας κουράζω , εύχομαι να ήταν ένα από τα τελευταία τέτοιου είδους δυσάρεστα περιστατικά προς συνάδελφο και επιτέλους να καταλάβουν κάποιοι σε πόσους κινδύνους είμαστε εκτεθειμένοι εμείς οι οδηγοί και πόσο απροστάτευτοι και νοιώθουμε και είμαστε.

5 σχόλια:

  1. Θα μπορούσα να γράψω και άλλα, αλλά για να μην σας κουράζω , εύχομαι να ήταν ένα από τα τελευταία τέτοιου είδους δυσάρεστα περιστατικά.

    kala ta les file zabeta alla me tosa provlimata pou exei o kosmos egw vlepo tetoia na ginontai ka8imerina apo dw kai pera,8a xespaei opou vrei kai opos mporei.

    kai oso giaton sinadelfo na les min ntixon oi axristoi tou stiloun kai apologia gia ta xanena dromologia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΧΗΜΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΑΝ ΟΧΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ κ.ΧΛΩΜΟΥΔΗ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΜΑΣ. ΗΤΑΝΕ ΕΥΚΟΛΟΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑΝΙΑΖΕΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ //ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ// ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΤΑΚΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΝΑ ΣΙΔΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΠΛΕΟΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΟ ΣΤΗ ΚΑΜΠΙΝΑ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΜΠΟΥΝΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΩΝ ΑΝΑΣΑ,ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΣΧΑΛΗ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΖΕΣΤΗ ΘΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I should digg your post so more folks are able to look at it, very helpful, I had a tough time finding the results searching on the web, thanks.

    - Norman

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.