1 Μαρτίου 2010

11:21
Της ΜΑΡΙΑΣ ΜΟΣΧΟΥ

Σε υποχρεωτική συνταξιοδότηση θα οδηγηθούν 3.000 εργαζόμενοι. Ξεπερνούν τα 10 δισ. τα ελλείμματα του οργανισμού

Πράσινο φως για τη χρήση δικτύου από ιδιώτες
Το «πράσινο φως» για τη χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου από ιδιώτες και διεθνείς εταιρείες θα δώσει το νομοσχέδιο που κατατίθεται σε λίγες μέρες στη Βουλή. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει παράλληλα την ίδρυση Εθνικής, Ανεξάρτητης Αρχής Σιδηροδρόμων, ενώ παράλληλα θα καθορίζει το κανονιστικό πλαίσιο που θα προβλέπει τα όρια και τη χωρητικότητα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Με την ψήφιση του νομοσχεδίου οποιοσδήποτε ιδιώτης θα μπορεί να υποβάλει σχετικό αίτημα και να ξεκινήσει να εκτελεί μεταφορικό έργο ταυτόχρονα με τον ΟΣΕ. Το νομικό αυτό πλαίσιο θα χρησιμοποιηθεί και για την απελευθέρωση των επιβατικών μεταφορών το 2012.

Ευρωπαϊκές αλλά και ελληνικές εταιρείες που ζητούσαν να «εισέλθουν» στο σιδηροδρομικό δίκτυο για περίπου τρία χρόνια έβλεπαν με δυσπιστία την «αδυναμία» του πρώην υπουργείου Μεταφορών να εκδώσει σχετικές άδειες αλλά και να «ενεργοποιήσει» τις ήδη υπάρχουσες που κατέχουν ευρωπαϊκές επιχειρήσεις από άλλες χώρες της ΕΕ με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να έχουν ήδη απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η σχετική διαδικασία αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας από τις αρχές του 2007.

Το πλήρες άρθρο ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.