1 Μαρτίου 2010

12:01
2
Δεν ξέρω εάν υπάρχει τέτοια συσκευή στα ΗΛΠΑΠ, αλλά σίγουρα εάν υπάρχει δεν χρησιμοποιείτε, διότι δεν ελέγχονται τα φώτα των Ηλεκτροκίνητων Λεωφορείων (τρόλεϊ) και αδιάψευστος μάρτυρας είναι ένας απλός οδηγός.
Για τα οχήματα σειράς 7000 τι να πω.. Τα φώτα διασταύρωσης και πορείας είναι σχεδόν ανύπαρκτα.Για τα οχήματα σειράς 8000? Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα φώτα καμπίνας φέγγουν πιο πολύ από ότι αυτά των φώτων διασταύρωσης και πορείας του οχήματος. Γιαυτό και οι περισσότεροι των συναδέλφων του Κόκκινου Μύλου ανάβουν σχεδόν όλοι τους, τους προβολείς για να μπορούν να βλέπουν κάπως καλύτερα και χρησιμοποιούν την μεσαία σκάλα στα φώτα καμπίνας, διότι εάν τα ανάψουν όλα δεν βλέπουν από την αντανάκλαση που κάνουν αυτά στο παρ Μπριζ
Κάποιοι κύριοι έλεγαν κάποτε για ασφαλή και σωστή μεταφορά?

Τι είναι και τι θα έπρεπε να ελέγχει το φωτόμετρο?

α. Το φωτόμετρο της γραμμής αποτελείται από τη κυρίως συσκευή ελέγχου των φώτων διασταύρωσης και πορείας του αυτοκινήτου και κατάλληλη βάση της συσκευής η οποία θα έχει τη δυνατότητα μετακίνησης με τη βοήθεια τροχών.
β. Το φωτόμετρο πρέπει να ελέγχει τη φωτεινή δέσμη των φώτων διασταύρωσης και πορείας του ελεγχομένου αυτοκινήτου εφόσον προηγουμένως η κυρίως συσκευή συγκέντρωσης της δέσμης φώτων κεντράρεται και ευθυγραμμίζεται με τους φανούς πορείας - διασταύρωσης του αυτοκινήτου.
γ. Το φωτόμετρο μετρά ξεχωριστά για τους αριστερούς και δεξιούς φανούς την απόκλιση δεξιά - αριστερά - άνω - κάτω, και την ένταση των φωτεινών δεσμών των φώτων πορείας και διασταύρωσης Οι αποκλίσεις των δεσμών μπορεί να αναφέρονται με λέξεις ή επί τοις % απόκλιση για δέσμες μήκους 10 μέτρων και η ένταση της δέσμης θα αναφέρεται σε LUX ή σε CD (candela)


Υ.Γ. Είναι λόγος απομάκρυνσης του οχήματος από την δρομολόγησή του λόγο της κακής ποιότητας των φώτων?

2 σχόλια:

  1. Πόλλες φορές θα σας έχει τύχη να απαντήσετε σε επιβάτες στην ερώτηση:Γιατί δεν ανάβεις τα φώτα ρεεεεε?
    Η απάντηση κοινή για όλους τους οδηγούς: Γιαλίζουν στο παρμπριζ και δεν μπορώ να δώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. na itan mono to fotometro......
    kapoia stixmh 8eloun kai ligo plisimo ta fanaria apo mesa.einai san kapoia taxi pou vlepoume pou exoun katamaura fanaria apo ta kausaeria. kai ayto to pragma mas kovei panw apo to 30% tis dinamhs tou....
    kala 8a poune kapoioi me ta fwta asxoliste....
    pank1s

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.