23 Μαρτίου 2010

22:00
9
Συνάδελφοι, επειδή δεν έμαθα να τραμπαλίζομαι σαν σε ζυγαριά, πότε από την μια και πότε από την άλλη, αλλά να πατώ σταθερά, θα γράψω δυο κουβέντες όπως έχω κάνει μέχρι τώρα στην προσπάθεια μου να σας ενημερώνω και να μαθαίνετε τι και ποιοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη μας.
Τα συνδικαλιστικά πράγματα στον ΗΛΠΑΠ δεν είναι όπως ήταν πριν ένα χρόνο που όλοι αγωνιζόμαστε ενωμένοι. Κάποιοι οι οποίοι δεν μπορούν να αλλάξουν και να λειτουργήσουν ενωτικά, αφού η ίντριγκα είναι δεύτερη φύση τους, ξαναχτύπησαν. Ξαναχτύπησαν και έδωσαν ρεσιτάλ διάσπασης της διαφαινόμενης ενότητας όλων των σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες για να αντιμετωπιστεί η λαίλαπα των περικοπών που εφαρμόζει η κυβέρνηση.
Χθες Δευτέρα, όλοι αντιδράσαμε με ολιγόωρη "κατάληψη" στο αμαξοστάσιο του Κόκκινου Μύλου για τα μέτρα περικοπών που επιβάλλονται στο μισθό μας, (άσχετα αν ο λόγος ήταν η άρνηση της Ένωσης στο να κοπούν τα βαρέα στον οδηγό του διευθύνοντος, πράγμα που μας το απέκρυψαν).
Σήμερα σε συνέχεια του αγώνα θα συναντιόμασταν σε ξενοδοχείο όλα τα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών με κάλεσμα από την ΕΘΕΛ που το είχε ζητήσει και η Ένωση σε επικοινωνία μαζί τους. Στην συνάντηση που παρευρεθήκαμε δυστυχώς ήλθαν τα μισά σωματεία και τα υπόλοιπα έκαναν την ίδια ώρα συνάντηση στο κτίριο του ΗΣΑΠ στην Αθηνάς.
Τι συνέβη λοιπόν? Ποιος είχε βάλει το χεράκι του να διασπαστούμε? Μα ποιος άλλος από τους συνήθης υπόπτους, αυτή την φορά της «ΠΑΣΚΕ», καθ’ ότι κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ.
Πως ακριβώς έγινε? Λοιπόν την Παρασκευή μαζεύτηκαν οι του ΠΑΣΟΚ από διάφορα σωματεία (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ) και έβαλαν μπροστά την μηχανή της διάσπασης, ως γνωστό είναι μανούλες σε αυτά. Φυσικά δεν έλειπε από την ομήγυρη ο συνάδελφος Νικολακόπουλος ως αρχηγός της «ΠΑΣΚΕ» ΗΛΠΑΠ που αύριο θα μας ζητήσει την ψήφο για να μας εκπροσωπεί και στο Δ.Σ. του Οργανισμού μας.
Ερωτηθείς εκεί από τους άλλους εάν συμφωνεί, όχι μόνο συμφώνησε αλλά μπήκε και στην συντονιστική που εξέλεξαν η οποία θα διοργάνωνε, κατά πως είπαν, την συνάντηση διάσπασης στον ΗΣΑΠ.
Αυτά την Παρασκευή. Την Δευτέρα όπως προείπαμε «αντάρτικα» και άλλα «κόλπα» από τους λεβέντες της «ΠΑΣΚΕ» αφού η δουλειά είχε γίνει.
Κατά τα άλλα περίμενε κακόμοιρε τραμβαγέρη εσύ να δεις μια άσπρη μέρα στα τρόλεϊ. Αλλά τι λέω αφού σου αρέσει το @@@@@@, γιατί αν δεν σου άρεσε δεν θα τους έβαζες αφέντες στο κεφάλι σου ψηφίζοντας τόσα χρόνια τους ίδιους και τους ίδιους.
Όλα όσα γράφονται σε αυτή την ανάρτηση είναι πέρα για πέρα αλήθεια και δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση, υπάρχουν αυτήκοοι μάρτυρες.
Τώρα βέβαια θα αρχίσουν να ρίχνουν λάσπη εναντίον μου όπως συνήθως και θα βάλουν τα γνωστά τσιράκια τους να με βρίζουν νύχτα μέρα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου, μαθημένος είμαι και τους απαντώ προκαταβολικά με κάτι που συχνά λέει ο αγαπητός συνάδελφος Γιάννης Ακτύπης «ξερά σκ@τ@ στον τοίχο δεν κολλάνε».
Στη συνάντηση του ξενοδοχείου, μας ανακοινώθηκε ότι συμφωνήθηκε με τους άλλους της συνάντησης του ΗΣΑΠ, (κάτι σαν Βόρειοι – Νότιοι), να κάνουμε κοινή συνάντηση. Μέχρι αυτή την ώρα ενώ άλλα σωματεία έχουν πάρει χαρτί ειδοποίησης σε εμάς δεν έχει έλθει τίποτα. Λέτε να άρχισε η τιμωρία μας τόσο γρήγορα, χα, χα, χα !!!!!

Υ.Γ.Επειδή από εδώ και στο εξής τα πράγματα δυσκολεύουν για όλους καλό θα ήταν να είστε όλοι έγκυρα ενημερωμένοι . Για αυτό θα καταγράφουμε και θα σας παρουσιάζουμε οπτικοακουστικά όλες τις συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς.
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Κλείστε το ραδιόφωνο πατώντας στο ηχείο .(πανω απο το chat) και....
Ακούστε την συζήτηση την ώρα της κατάληψης στον προθάλαμο του Κόκκινου Μύλου.
Ακούστε την συζήτηση που είχαμε με τον κ. Ζάραγκα

9 σχόλια:

  1. οτ θα καταλαβουν καποιοι οτι ο ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ της πασκε ειναι επικινδυνος για τους εργαζομενους φοβαμαι οτι θα ειναι παρα πολυ αργα.
    Την π@υστια την εχει μεσα του.Μας εχει χωριση (την πασκε) σε στρατοπεδα και οποιος δεν συμφωνει αβλεπη στα οσα λεει τον απομωμονωνει.
    εχει κοντα του επισης επικινδυνα ατομα που μονο κακο κανουν στο συνολο.
    Νοσταλγος του ροκ εν ρολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δ. Κακούρος. Συνάδελφοι η ξεφτήλα και η κατινιά τους δεν έχει όρια. Ο Πoταμιάνος και ο Νικολακόπουλλος είχαν πάρει από ένα κουπόνι (λαχείοφόρο αγορά) από εμένα για ενίσχυση κάποιου υποψήφιου Δημάρχου. Μετά το ξεμπρόστιασμα και την αποκάλυψη της "βρωμιάς" τους μου τα επέστρεψαν λέγοντάς μου "πάρτα πίσω κακούρε από τους διασπαστές". Δεν μου μένει τίποτα άλλο παρά να τους ευχαριστίσω για την παραδοχή τους Και επαλήθευση των λεγομένων μου ότι είναι ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΣ. Δ. Κακούρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΤΑΜΙΑΝΟ. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΣ .ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ (ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ-ΜΟΥΖΗ) ΕΓΙΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΑ ΣΤΑ ΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΜΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΥΣΕ "ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ" ΚΑΝΤΙ ΜΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΠΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣ (ΣΕ ΧΑΛΑΝ)
    ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εαν οι εργαζομενοι ειχαν πραγματική ηγεσία και ηταν οργανωμενοι οπως και ο αντίπαλος κανένας δεν θα τολμουσε να τους επιτεθεί. Θα τους φοβόταν. Είδατε ποτέ τους εργοδότες να ειναι ανοργάνωτοι και διασπασμένοι? μπετόν αρμέ οι οργανώσεις τους. αλλά με τις ¨ηγεσίες κλακαδορους και παραγοντίσκους που εκλεγουν οι εργαζόμενοι,σκεπτόμενοι και λίγο πονηρά νάχουνδηλαδή τον δικό τους για να τους κάνει και καμμιά εξυπηρετησούλα, θα ψάχνονται συνεχεια, θα χανουν συνεχεια και θα ριχνουν το ανάθεμα πότε στον κακο ταδε και ποτε στον κακο δεινα, αλλά ποτέ στον εαυτο τους για τις επιλογές τους. Κατά τη σπορά και η συγκομιδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΗΛΠΑΠ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΝ ΑΝΤΙΠΡΩΣΩΠΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΕΔΡΙΟ ΟΠΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ, ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΤΗ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΔΗΚΑΛΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ
    ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΧΑΙΡΩΝΟΥΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνάδελφε ΠΑΤΡΙΩΤΗ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και θα πάω ακόμα πάρα πέρα. Ο Σύλλογος υπαλλήλων έχει εκφράσει πολλές φορές την βούληση για ένα σωματείο (το έκανε "πράξη"και σε συνάντηση όλων των Δ.Σ. των σωματείων στην πρώτη θητεία του Τσιάντου με ομόφωνη θέση που πήρε επί τόπου, οι άλλοι βέβαια δεν συμφώνησαν). Το προτείνουμε πάλι τώρα, οι άλλοι θέλουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι άλλοι γενικά κι αόριστα δέν λέει τίποτα. Ειναι συγκεκριμμένοι οι άλλοι που δέν θέλουν, έχουν παραταξιακό ονομα, γιατί η ενότητα μπορεί να χαλάσει τη σούπα. Αλλά ακόμα και ένα σωματείο να γίνει, οπως ειναι τα πράγματα στον ΗΛΠΑΠ, και συνεχίσει να ελέγχεται από όσους ελέγχονται τα σωματεία σήμερα, ειναι δώρον άδωρον. Για να ειναι αποτελεσματικό το ενα σωματείο δέν πρέπει να ειναι προϊόν διοικητικής ενωσης, αλλά να το απαιτήσουν αφενός οι εργαζόμενοι και κυρίως να έχει κατεύθυνση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, και όχι να ειναι υποκατάστημα της Διοίκησης. Αλλιώς δέν έχει νόημα. Η ενότητα δέν ειναι αφηρημένη έννοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή Κανέλα σε θέλουμε και σένα μαζί μας.
    Και γνώσεις έχεις και χρόνο ,θέλω να πιστεύω.
    Πές μου αν θέλεις να σου στείλω πρόσκληση για το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φαίνεται μου χρειάζεται εκπαίδευση γιατί ξαναέχασα σχόλιο απάντηση στον Admin. Αν έκανα σωστά κάποιες κινήσεις στον υπολογιστή μου πρέπει να ανταποκρίθηκα. εάν οχι πρέπει κάποιος να με βοηθήσει. Σε ευχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια. Ομως θα πρέπει να σού πω οτι η ενασχόληση με τα κοινά δέν ειναι πρωτίστως θέμα γνώσεων και χρόνου, αλλά ποιό ειναι το κίνητρο. Οι γνώσεις αποκτιούνται στην πορεία, ο χρόνος βρίσκεται έστω και με δυσκολίες. Το βασικό ειναι το κίνητρο. Ειναι επειδή το πιστεύεις, καθώς έχεις συνειδητοποιήσει οτι ανήκεις στην τάξη της εργασίας και χρειάζεται διαρκής αγώνας για βελτίωση της θέσης σου ή και για να κρατήσεις αυτά που έχεις ή επειδή τόφεραν οι συγκυρίες και σε κολακεύει οτι θα έχεις μιά μορφή εξουσίας? Γιατί και ο συνδικαλισμός μορφή εξουσίας ειναι. Μόνο πού έτσι που κατάντησε στη μεγάλη του πλειοψηφία, από εξουσία των εργαζόμενων, εξελίχθηκε σε παραεξουσία της εξουσίας και σε κυμματοθραύστες διεκδικήσεων. Δές τι έγινε στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι κλακαδόροι, υποτιθεται εκπρόσωποι εργαζομένων, χειροκρότησαν παρατεταμένα την είσοδο του Πρωθυπουργού, πού πρίν λίγες μέρες ειχε εκτοξεύσει πυρά μεγάλου βεληνεκούς κατά των εργαζόμενων. Το ίδιο, άλλοι κλακαδόροι, χειροκρότησαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πού σιγοντάρει τα μέτρα με τάκτ για να δικαιολογεί και το ρόλο του και γιατί και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εχει ψηφοφορους που τους κόβονται αποδοχές, χάνουν από τη σύνταξη, δέχονται τον καταιγισμό των φόρων όπως ολοι μας άλλωστε. Γιατί λοιπόν να ανησυχεί η κάθε κυβέρνηση,με ήπια αξιωματική αντιπολίτευση, με τον χέρι-χέρι να βάζει πλάτη και οταν εμείς οι θιγόμενοι έχουμε ηγεσία χειροκροτητών τους? Το δεύτερο πού πρέπει να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι ειναι πως δέν υπάρχουν σωτήρες και πως άν δέν ανασκουμπωθούν και οι ίδιοι ο σοφότερος και καλύτερος και τιμιώτερος συνδικαλιστής ή συνδικαλιστές, χωρίς στρατό με ξεκάθαρο στόχο δέν μπορούν να πάνε πουθενά. Κι οχι μόνο δέν θα κερδίζουν, αλλά θα χάνουν, θα πηγαίνουν από ήττα σε ήττα. Αυτή ειναι η άποψή μου από την πείρα μου από τους αγώνες πού δόσαμε και κερδίσαμε κάποτε παληά στον ΗΛΠΑΠ, με τον κλάδο μας ενωμένο, οπως τότε πού μπήκε στα βαρειά-ανθυγιεινά. Καί οταν τα ζιζάνια της διάσπασης και του αποπροσανατολισμού απομονώθηκαν από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.