25 Μαρτίου 2010

23:18
2
«Πολύ ικανοποιητική απόφαση»
«Η Ευρώπη έκανε ένα μεγάλο βήμα», λέει ο Γ.Παπανδρέου, Βρυξέλλες

«Η Ελλάδα απέδειξε την ισχυρή θέση της, η Ελλάδα του ευρώ είναι ασφαλής» τόνισε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου σε δηλώσεις τους μετά τη συμφωνία στην ΕΕ για την οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Η Ευρώπη έκανε ένα μεγάλο βήμα, με αποφασιστικότητα οι Ευρωπαίοι ηγέτες προστατεύουν το ενιαίο νόμισμα, σημείωσε ο πρωθυπουργός, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία «πολύ ικανοποιητική».

Η Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή. Κινηθήκαμε με σύνεση και αποφασιστικότητα Κάναμε και κάνουμε αγώνα δρόμου, πείσαμε διεθνείς αγορές και Ευρωπαίους εταίρους ότι έχουν να κάνουν με μία αξιόπιστη Ελλάδα, που έχει σχέδιο, υπογράμμισε.

Είναι μία ευρωπαϊκή απόφαση, ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός με μειοψηφική συμμετοχή του ΔΝΤ, που εγγυάται τη σταθερότητα της ευρωζώνης και του ευρώ, είπε ο κ. Παπανδρέου.

Η απόφαση της ΕΕ είναι σημαντική και συμβολική, ανήμερα της επετείου της εθνικής μας εορτής, συμπλήρωσε.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της ΕΚΤ να παρατείνει χρονικά (μετά το 2011) τους «χαλαρότερους» κανόνες αποδοχής των ελληνικών κρατικών ομολόγων ως εγγύηση για τη χορήγηση ρευστότητας (δανείων) στις ελληνικές τράπεζες.

Και ο πρωθυπουργός κατέληξε λέγοντας:

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό μας πρόβλημα, αλλά όχι μόνο αυτό. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές στην οικονομία και την κοινωνία. Χτίζουμε βάσεις για βιώσιμη οικονομία, με διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη, την Ελλάδα του αύριο και θα το επιτύχουμε με τον ελληνικό λαό.»

Πηγή in.gr

2 σχόλια:

  1. Ως φαίνεται το σχόλιό μου δέν θέλει να αποσταλεί. Δεύτερη φορά που το χάνω. Θα προσπαθήσω ξανά γιατί με πείσμωσε. Οταν οι περικοπές μισθών, συντάξεων και δώρων, οι φοροεπιδρομές, η κατάργηση του αφορολόγητου των 12000 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους, το κυνήγι του πατρικού, ονομάζονται κοινωνική δικαιοσύνη -έτσι χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την πολιτική της και την ισχυρή ελλάδα του μέλλοντος- φαντάσου ποιά ειναι η κοινωνική αδικία. Η κυβέρνηση απέσπασε σιχαρίκια γιατί πυροβολέι το λαό, και κομπάζει για επιτυχία πού φέρνει την αγχόνη του ΔΝΤ να μάς απειλεί να μην διαμαρτυρόμαστε να δεχτούμε το σφάξε με αγά μου ν΄αγιάσω, μπάς και μας περιμένουν χειρότερα. Κατά τα άλλα έχουμε δημοκρατία, των ανέργων, των εντός ολίγου ψωμοζητούντων, αλλά οι αγορές των σπρέντς, οι τραπεζίτες και ολο το κεφαλαιοκρατικό απαράτ ηρέμησε. Καί πως να μην ηρεμήσει όταν δέν κινδυνεύουν τα θησαυροφυλάκια που έχουν γεμίσει από την εκμετάλλευση των πολλών, πού καλούνται να επιδείξουν πατριωτική στάση απέναντι στην πατρίδα που κινδυνεύει δηθεν από τον ιό της χρεωκοπίας. Το ότι κινδυνεύει κινδυνεύει αλλά οχι από τη χρεωκοπία, αλλά από την ξενοκρατία και την κεφαλαιοκρατία. Η ισχυρή δήθεν ελλάδα της ΟΝΕ και της ευρωληστείας κατάντησε υπόδουλη των αγορών, των εξαγωγικών ομίλων, πού την κούρσεψαν, την λεηλάτησαν, της ξερίζωσαν τον αγροτικό πλούτο, της έκλεισαν τα εργοστάσια και τα μετακόμισαν στα βαλκάνια οπου το μεροκάματο ειναι ενα πιάτο φαί, της σάπισαν τα στάρια και το μπαμπάκι και άλλα πολλά. Γι αυτή τη χρεωκοπία δέν θα πληρώσει κανείς από όσους διοίκησαν την Ελλάδα και την διοικούν? Εάν έχει κάποια ευθύνη ο λαός ειναι γιατί τους φέρθηκε με μεγάλη επιείκια, τους συγχωρεί κάθε φορά, και ελπίζει. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ. Ο λαός πρέπει να βγεί μπροστά να πάρει τα γκέμια, και να μην περιμένει από τις εξαρτημένες από την εξουσία συνδικαλιστικές ηγεσίες να οργανώσουν καμμιά σοβαρή αντίσταση. Αυτοί ειναι για να βαράνε παλαμακια και να βγαίνουν στο γυαλί των 8 να ανεβάζουν μετοχές, συνεπικουρούμενοι από τους τηλεπροπαγανδιστές, δυσφημιστές των εργαζομένων ως δήθεν προνομιούχων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι απέγιναν οι διθύραμβοι για την πολυδιαφημισμένη απόφαση του περίφημου μηχανισμού στήριξης με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, του σωσίβιου δηθεν της ελλάδας? Από το νενικήκαμεν ξανά μας επιτίθενται οι λεγόμενες αγορές οπως λένε τους μεγάλους χρηματοπιστωτικούς ομιλους που πουλάνε το χρήμα έναντι τοκογλυφικών επιτοκίων? Πολύ δούλεμα μου φαίνεται πέφτει, πολύ ηθοποιία, πολύ χοντρό παιγνίδι παίζεται σε βάρος του ελληνικού λαού, ώστε όταν μπεί στη μέγγενη του ΔΝΤ πού ήταν και η αρχικός σχεδιασμός να το θεωρήσει περίπου φυσιολογικό... Ωστόσο μπορεί να επικρατήσει το άλλο σενάριο. Να παρθούν και τα νέα επώδυνα μέτρα, τα οποία οπως και τα προηγούμενα ειναι συνταγή ΔΝΤ, αλλά να φαίνεται οτι τα παίρνει μόνη της η κυβέρνηση οπως φάνηκε και για τα πρώτα άγρια μέτρα. Τι θα επικαλεστεί όμως τώρα? Πρό 10 ημερών περίπου, μάς είπε οτι γλυτώσαμε από το ναυάγιο. ΤΩΡΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΟΥΝΙΕΡΗΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.