23 Φεβρουαρίου 2010

23:18
Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας δέχθηκε απόψε τους νέους Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους των εποπτευόμενων Οργανισμών στον τομέα των μεταφορών.

Αθήνα, 23 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας δέχθηκε απόψε τους νέους Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους των εποπτευόμενων Οργανισμών στον τομέα των μεταφορών. Μιλώντας στους νέους επικεφαλής των Οργανισμών, ζήτησε από όλους η ανάληψη των καθηκόντων τους να ξεκινήσει με μια ουσιαστική διαδικασία παράδοσης – παραλαβής και τους επισήμανε ότι η θητεία τους πρέπει να έχει όλα τα χαρακτηριστικά που επαγγέλλεται η Κυβέρνηση: της οικονομίας, της διαφάνειας και της λιτής, χωρίς προκλητικές συμπεριφορές, διοίκησης.
Ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι οι συγκοινωνιακοί Οργανισμοί, στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής για εξυγίανση, έχουν χρονικό ορίζοντα. Υπογράμμισε ότι το κριτήριο της αποτελεσματικότητας της διοίκησης θα είναι μετρήσιμο, με απτά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν πρέπει να είναι απλοί διαχειριστές, αλλά να διοικήσουν με βάση συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο και να τολμήσουν ρήξεις, ανατροπές, αλλαγές, ιεραρχώντας τις προτεραιότητες. Τέλος, τους κάλεσε να αναδείξουν τα δύο - τρία μεγάλα ζητήματα της λειτουργίας κάθε οργανισμού που αφορούν τον πολίτη και να προχωρήσουν με διαφάνεια και προοδευτική αντίληψη στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να ωφεληθεί ο πολίτης, τον οποίο κλήθηκαν να υπηρετήσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.