12 Φεβρουαρίου 2010

14:39
Έφτασε λοιπόν ο καιρός επιτέλους και οι ΣυνδικλΗσταράδες μας να βγουν απ τα καβούκια τους ώστε να διαπραγματευτούν τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Την Τρίτη που μας πέρασε όλα τα Σωματεία του χώρου είχαν μια συνάντηση στο χώρο που έχει την έδρα του το Σωματείο της Τεχνικής;; (Πλατεία Αττικής) προκειμένου να συζητήσουν ένα προσχέδιο διεκδικήσεων το οποίο σύνταξε το Σωματείο της Κίνησης (Σταθόπουλος).

Αφού λοιπόν μαζεύτηκαν οι εκπρόσωποι των 5 Σωματείων του χώρου και χωρίς να τους έχει δοθεί αυτό το προσχέδιο έστω και μια μέρα πιο νωρίς ώστε να το μελετήσουν , διαπίστωσαν ότι πρόκειται στην ουσία για μια Συλλογική που αφορά ΜΟΝΟ την κίνηση και όχι τους άλλους χώρους.
Εκτός αυτού περιείχε (παράλογα) πράγματα , που τουλάχιστον δεν λύνονται μέσα από μια Σύμβαση , όπως : ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΜΩΝ;;; και άλλα......

Εμείς το προσχέδιο το είχαμε στα χέρια μας αμέσως μόλις συντάχθηκε ,όπως επίσης έχουμε και το καινούριο που προέκυψε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης , αλά θεωρήσαμε σωστό να μην το δημοσιοποιήσουμε
(μην ψάχνετε από που είναι οι διαρροές κύριοι συνδικαλιστές, εσείς οι ίδιοι μας τα στέλνετε νομίζοντας ότι θα πέσουμε στην παγίδα να τα βγάλουμε στη φόρα, και μετά να μας κατηγορείτε. Εμείς όμως δεν θέλουμε να το παίξουμε ούτε ξερόλες ούτε να δείξουμε ότι έχουμε αποκλειστικότητες!!!.Το συμφέρων μας ξέρουμε να το προστατεύουμε)
Πάντως εγώ μόλις το διάβασα νόμιζα πως είναι ανακοίνωση του ΚΚΕ .
Κάποιος έχει μπερδέψει λίγο τα αυγά με τα καλάθια.

Απ ότι φαίνεται πάντως αυτή τη φορά δεν θα πάμε για ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΉ ΣΥΛΛΟΓΙΚΉ ΣΎΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ αλλά για μεμονωμένες συμβάσεις το κάθε Σωματείο.

Ήδη ο ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΥΠΆΛΛΗΛΩΝ ΗΛΠΑΠ έχει συντάξει τη δικιά του πρόταση (την οποία επίσης έχουμε) και διαπιστώνουμε πως είναι σαφώς πιο συγκροτημένη , πιο κοντά στην πραγματικότητα,και χωρίς ΠΑΡΑΛΕΊΨΕΙΣ ,(ο νοών νοείτο).

Την τρίτη κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ναι και αυτήν την έχουμε) που θα σας κατατοπίσει πλήρως, ώστε την ΠΕΜΠΤΗ που πιθανώς θα έχουμε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ να ξέρετε περί τίνος πρόκειται ώστε να μην πιστέψετε τις ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ του καθένα.

Επίσης να μην πιστέψετε την εκδοχή που από σήμερα το πρωί κυκλοφορεί: Το προσχέδιο έχει περάσει από την ΠΑΣΚΕ ΗΛΠΑΠ και εγκρίθηκε !!!! (χθες μαζευτήκαμε και κάναμε μια κουβέντα. Τίποτα παραπάνω ,ούτε ψηφοφορίες ούτε τίποτα).
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα σας ενημερώνουμε για ότι νεότερο.
Και οι τοίχοι έχουν αυτιά, έτσι Κωστάκη,Γιαννάκη,Παναγιωτάκη,Νικολάκη,Χαραλαμπάκη.......

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ...

- τηρήστε τους κανόνες δεοντολογίας.
- κάντε εποικοδομητική κριτική, με επιχειρήματα.
- δικαιούστε να διαφωνείτε.